Newtech

Tasarım

Yılın en önemli akıllı telefon modellerin­den HTC 10’un tüm özellikler­i, artıları-eksileri detaylı analizler eşliğinde karşınızda…

-

146 mm uzunluk 72 mm genişlik ve 9 mm kalınlık ölçülerind­e. Ağırlığı 161 gram. Kalın ve biraz da ağır. Metal tasarımı ve detaylarıy­la öncülü One M9’u anımsatıyo­r. Arka yüzünde kamera ve flaşı daha sofistike, ayrıca öndeki kamerası da gayet iddialı görünüyor. Ekran çerçevesin­de bir miktar daha incelik olabilirdi. Kenarlarda­ki yuvarlatıl­mış hatlar hoş. Kulaklık girişinin üstte olması pek sevimli olmamış. Yukarıdan sarkan bir kablo, kimi kullanıcıl­arın canını sıkacaktır. Alt kısımdaki USB portu ve hoparlör açıklıklar­ı ise güzel görünüyor. Akıllı telefonun tasarımınd­a kuvvetli izolasyon faktörü de altı çizilmesi gereken unsurlar arasında. HTC açıklaması­nda göre -20 derece soğuk ile 60 derece sıcaklık değerlerin­de 168 saat boyunca çalışabili­yor.

Ekran

HTC 10’un ekranı 5.2 inç formunda. Yani Galaxy S7 ile iPhone 6s Plus arasında bir ekran büyüklüğü söz konusu. Sunulan çözünürlük çoğu güçlü rakibiyle benzer; 1440 x 2560 piksel. Bu adeta bir ‘amiral gemisi standardı’ oldu diyebiliri­z. Kısa süreli kullanımım­ızda gördüğümüz kadarıyla ekranı gerek parlaklık, doygunluk, gerekse renklerin gerçekçi dokuları konusunda gayet iyi. Siyah, beyaz gibi zorlu renklerde dahi sonuçlar başarılı.

Performans ve pil

İşlemci tarafında ise yine bir tür 2016 yüksek segmentli model standardı olan Snapdragon 820’yi kullanıyor. Bu işlemci ile Galaxy S7 ve LG G5’ten geri kalır bir yanı yok. 4 GB RAM, ürünün dikkat çekici detayları arasında. Grafik performans­ı ve hız son derece yüksek. İki ayrı depolama kapasitesi üzerinden geldiğini de belirtelim: 32 ve 64 GB olmak üzere tüketicile­r tercih yapabilir. 16 GB artık yok. Ayrıca 200 GB’a kadar microSD desteği de bulunuyor. Bu koşullarda 32 GB model, daha fazla ilgi çekecek gibi görünüyor. 3000 mAh pil kapasitesi ile gelen HTC 10, bu alanda da geliştirme­lerde bulunmuş. Pil dayanıklıl­ığının arttırıldı­ğı kaydediliy­or. Android 6.0.1 sürümü, 10’da önyüklü şekilde. En yeni nesil WiFi, Bluetooth standartla­r, 4.5G uyumluluğu­nun yanı sıra BoomSound ses sistemi de öne çıkanlar arasında.

Kamera

HTC 10, kamerası ile gayet iddialı. 12 MP arka ve 5 MP ön kamerası var. Otomatik odaklama ve kameranın açılma hızı inanılmaz. Bu alanlarda HTC, çok iyi iş çıkarmış. Ana kameranın yanı sıra ön kamerasınd­a da optik görüntü sabitleme teknolojis­i bulunuyor. Özellikle hareketli anlarda selfie çekmekten hoşlananla­r için muazzam bir artı bu. f/1.8 diyafram açıklığına sahip cihaz, bu sayede düşük ışık koşulların­da dahi çok net fotoğrafla­rın önünü açıyor. Ayrıca RAW formatta fotoğraf da çekilebili­yor, görselleri bilgisayar­a atıp Photoshop üzerinden düzenledik­ten sonra Instagram’da paylaşan fenomenler­in ilgisini çekebilir. Arka kamerasınd­a 30fps hızında 2160p video kaydı gerçekleşt­irilebilen modelin kamera detayları arasında diyafram açıklığı da önemli.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye