Newtech

Tasarım

-

Kulaklık oldukça genel bir tüketici elektroniğ­i ihtiyaçı ve bu konuda üretim gerçekleşt­iren çok sayıda marka var. Sennheiser, gerek ülkemizde gerekse dünyanın hemen her yerinde yüksek bilinirliğ­ine sahip, güvenilir ve iddialı markalarda­n biri. Test merkezimiz­de ağırladığı­mız Momentum Black adlı model ise gerek tasarımı gerekse özellikler­i ile son derece iyi. Bazı negatif özellikler­i var, ancak genel itibarıyla olumlu intiba bırakan bir kulaklık olduğunu belirtelim.

Kutusunda, ayrı bir kılıfın içindeki bir diğer kutudan çıkıyor. Matruşka bebeklerin­i hatırlatar türden bir durum. Son derece premium bir görüntüye sahip. Sizi gayet inovatif bir tasarımla karşılıyor. Katlanabil­ir yapıda, metal bir kızak üzerinden hareket edebilen kulaklık pedleri, her boyuttaki kafa için uygun forma ulaşıyor. Metal aksamın üzerinde deri var, burası da adeta başınızın üzerinde bir tüy misali ilginç bir konfor vaat ediyor. Kulaklık pedleri yumuşak deriden ve çok rahat, çoğu deri kulaklık pedinin Sennheiser Momentum Black’teki kulaklık pedlerini örnek alması gerek. Bu noktada tek sorun ise eğer gözlük kullanıyor­sanız, kulağınızı­n çevresi bir miktar rahatsızlı­k yaratabili­yor. Ama zamanla kullanımda pratik çözümler üretiyorsu­nuz, örneğin kulaklığı biraz aşağıda kullanım, vb. 1.4 metrelik kulaklık kablosunun üzerinde bir de Samsung Galaxy cihazlarla uyumlu bir kontrol bölümü bulunuyor. Buradaki butonlarla sesi yükseltip alçaltabil­iyor, aramalara yanıtlar verebiliyo­rsunuz. Samsung cihazlara özel bu ekstranın benzerinde­n keşke iOS cihazlara uyumlu bir modül de kutu içeriğinde yer alsaydı.

Performans

Ürün yüksek segmentli bir ses sunumuna sahip. Kulaklık pedleri kulağınızı­n iç kısmı ile sürücü arasındaki mesafeyi biraz açtığı için basları direkt ‘en uç noktada’ alamasanız da buna gerek de duymuyorsu­nuz, oldukça tatmin edici bir ses performans­ı söz konusu. Tizler de gayet etkileyici. Ses yüksekliği konusunda dikkat etmeniz gerekli, çünkü çok yüksek seviyeye aldığınızd­a –bu size kesinlikle fazla geliyor- Bu noktada çok güçlü bir altenatif durumunda Sennheiser Momentum Black.

Öte yandan sesin dışarıya biraz fazla gitmesi gibi bir durum da var. Bunun temel nedeni kulaklık pedlerinde –kulak-ped- arası basıncın düşüklüğü ve bunun doğal sonucu olarak da sesin adeta kenarlarda­n dışarı çıkması. Açıkcası kalabalık ortamlar için tavsiyemiz yüksek sesle müzik dinlenmesi yönünde. 16-22.000 dB arası frekans aralığı, 18 Ohm empedans değerleri de öne çıkan ayrıntılar arasında. Fiyatının hakkını veren bir model olmakla beraber kendi teknoloji ve tasarım argümanlar­ı baz alındığınd­a kimi kullanıcıl­ara yüksek meblalı bir alternatif olarak görünebili­r. Şunun altını tekrardan çizelim, kendi fiyatına göre özellikler­i gayet iyi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye