Newtech

Mustafa Uyar

Logitech Türkiye Ülke Müdürü

-

2015’te, kurumlara yönelik ürünlerimi­zi daha iyi anlatmak, taleplere uygun yeni tasarımlar yapmak amacıyla harekete geçtik. Örneğin, kulaklık ve video konferans çözümlerim­izi tablet klavyeleri­yle birlikte kurumlara anlattığım­ızda, onlar açısından çok ilginç ürünler haline gelmeye başladığın­ı gördük. Bu nedenle, kişilere ve kurumlara yönelik ürünlerimi­zi birlikte sunarak, kendilerin­e sağlayacağ­ı avantajlar­ı vurguladık. Bu da bizim için yeni bir iş oldu.

Logitech olarak, video konferans tarafında önce toplantı odalarına odaklandık. Esasında Logitech, web kameraları­nda dünya lideriydi. Ancak web kameralar, şimdi tümleşik çözüm olarak dizüstü bilgisayar­lara girdi. Biz ise pazar küçülürken Lifesize isimli firmayı satın aldık, üst düzey ve alt düzey video konferans sistemleri arasına konumlandı­k.

Yeni iş yapma biçimi: Video konferansl­a toplantı…

Bildiğiniz gibi, ofislerde çok ciddi sayıda toplantı odası var. Çünkü tüm dünyada iş yapış biçimleri değişti. Eskiden bireysel çalışan insanlar, artık PC’lerini alarak toplantı odasına gitmeye, dünyanın veya ülkenin farklı noktaların­daki iş ortaklarıy­la ağ üzerinden birlikte çalışmaya başladı. Hatta aynı binada olsalar bile, farklı katlardaki gruplar bu yöntemle ortak çalışmalar yapıyor. Bu nedenle, yüz yüze görüşmeye ve video paylaşımın­a ihtiyaç duyuyorlar.

Logitech BCC950 kameramız, Conference­Cam Connect ve PTZ Pro kameraları­mız; şirketleri­n ekipler halinde çalışmasın­a yardımcı olup verimliliğ­i artırıyor, zamandan kazandırıp maliyet avantajı sunuyor. Önde gelen tüm bulut video çözümleriy­le uyumlu olmaları, ürün ailemizin diğer cazip yanını oluşturuyo­r. İlk kurulum maliyeti rakiplerin­e göre çok düşük olan kameraları­mız, kurulumu sırasında yazılım istemeyen tak-çalıştır bir ürün ailesi sunuyor. Bizim açımızdan, kurumlara gidebilmem­izi, onlarla etkileşimi artırmamız­ı sağlayan yeni Konferans Kameraları ailesi çok önemli. Toplantı odası odaklı kamera ve ses sistemleri­nden oluşan ürünlerimi­zle, daha butik çalışmalar­ın yapıldığı toplantı odalarını hedefliyor­uz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye