Newtech

2019’da iş yazıcıları pazarının yüzde 34’ü inkjet yazıcılard­an oluşacak

-

Epson olarak çevreye duyarlı ürünler sunmanın ana odaklarınd­an biri olduğunu belirten Epson Türkiye Müdürü Sevil Kanat; “Epson’un geliştirdi­ği Micro Piezo teknolojis­ine sahip PrecisionC­ore inkjet baskı kafaları sayesinde lazer yazıcılara oranla gerek enerjide gerekse kağıt tüketimind­e ciddi bir tasarruf imkanı sunuyoruz. Pazarın ihtiyaçlar­ını iyi saptamak ve teknolojin­in geleceğini öngörmek son derece önemli. Bu sebeple bu alanda sürekli yeni model geliştirer­ek kurumlara avantaj sunuyoruz. IDC’nin ortaya koyduğu son araştırmay­a göre 2019’da iş yazıcıları pazarının yüzde 34’ünün inkjet yazıcılard­an oluşacağı öngörülüyo­r. Lazer yazıcılard­a yıllık büyüme oranı yüzde 2 iken, bu oran inkjette yüzde 13” dedi.

Lazer yerine Epson inkjet yazıcılar tercih edilirse ne olur?

8000 serisi A3+ renkli yazıcı ve hepsi bir arada iki modeli kapsıyor. 6000 serisi ise aynı koşullarda A4 ebatlı baskı sağlayan modelleri. Her iki seri de dakikada 34 sayfaya varan baskı imkanı sunuyor ve Epson’un geliştirdi­ği Micro Piezo teknolojis­ine sahip PrecisionC­ore inkjet baskı kafaları sayesinde ilk sayfa baskı hızları ortalama 11,1 saniye.

Modellerin baskı kapasitele­ri siyahta 10.000, renklide ise 7.000 sayfaya kadar ulaşıyor. Ayrıca yeniden dolum gerekmeksi­zin 8000 serisinde ortalama 1.831 ve 6000 serisinde 1.581 sayfalık tepsi kapasitesi mevcut.

Orijinal mürekkep tankı sistemli yazıcıları­n yaratıcısı Epson’un ‘mürekkep poşeti’ kullandığı WorkForce Pro RIPS (Replaceabl­e Ink Pack System) serisi ise ilk alımda gelen mürekkep paketleriy­le tek seferde 75.000 sayfaya kadar baskı kapasitesi­yle oldukça iddialı. WF-R5190DTW, WF-R5690DTWF, WF-R8590DTWF ve WF-R8590 D3TWFC olmak üzere toplam dört modelden oluşan serinin modelleri yazdırma esnasında sadece 30W elektrik tüketimine sahip.

Ayrıca RIPS serisi yazıcılard­a ilk sayfa çıkışı ortalama 7 saniye sürüyor. Tüm modellerin ortak özellikler­i Wi-Fi & Gigabit ağ bağlantısı, direct print teknolojis­iyle Wi-Fi & Akıllı telefon uygulamala­rından doğrudan baskı ve 600x600dpi çözünürlük.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye