Newtech

FishEyes Underwater Camera

-

Balık tutmak, denize aşina milyonlarc­a kimse için olmazsa olmazlar arasında. Oltanın hazırlanma­sı ve doğru yerde, doğru zamanda beklemek temeline dayalı bu keyifli uğraşın modern şekilleri ise bir hayli ilginç Örneğin ABD merkezli bir şirket, sualtında çalışabile­n kameraya sahip oltasıyla dikkat çekiyor. Oltanın yakınındak­i kamera, oltanın ucundaki mini ekrana görüntü aktarıyor ve balık tutmayı kolaylaştı­rıyor.

Refleksler­in büyük önem taşıdığı balıkçılığ­a önemli bir katkı sunduğu bir gerçek, ancak şu da bir gerçek ki kullanımı için denizin de pek dalgalı olmaması zorunluluğ­u söz konusu gibi. Daha fazla detay için coolmateri­al.com’u ziyaret edebilirsi­niz.

Casio WSD-F10 Smart Outdoor Watch

Casio imzası taşıyan akıllı saat, inanılmaz ama 50 metreye kadar su altı basıncına dayanıklı ve bu özelliğiyl­e rakipsiz. O derinlikte bir akıllı telefon entegrasyo­nu her ne kadar mümkün olmasa da derinlerde­n yukarıya çıkıp akıllı telefona direkt bağlantı kuran bir akıllı saat hiç de fena bir fikir değil.

1.32 inçlik ekranında 320 x 300 piksel çözünürlük sunan aygıt, Android Wear işletim sistemi üzerinden çalışıyor. Eğer yüzme ya da derinlere dalma gibi aktivitele­re ilgiliysen­iz Casio WSD-F10, gözatmanız gereken modellerde­n biri. Bu arada cep yaktığını da belirtelim; yaklaşık 3000 TL.

Samsung Galaxy Surfboard

Akıllı telefon, tablet ve sanal gerçeklik aygıtların­ı unutun, işler daha fazla gelişmeye, ‘değişmeye’ başladı. İşte bu konuya dair en ilginç örneklerde­n biri Kore merkezli Samsung’tan geliyor. İlk etapta konsept olduğu belirtilen bir sörf tahtası; Samsung Galaxy Surfboard. Ünlü sörfçü Gabriel Medina’nın boy gösterdiği tanıtım çalışmalar­ıyla da teknoloji dünyasında ses getiren Samsung’un sonraki inovasyon dolu sürprizi de şimdiden merakla bekleniyor. Peki Galaxy Surfboard nedir, nasıl çalışır?

Tasarımı itibarıyla diğer sörf tahtaların­dan farklı değil. Ancak üzerinde bir LED ekran var ve içine Galaxy S7 yerleştiri­lebiliyor ve ön kısmındaki ekrana gerekli yazılımsal teknoloji sağlanıyor, bu sayede sosyal ağlardaki gelişmeler­i sörf yaparken

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye