Newtech

Az Bilinen Teknolojik Ürünler

Adından söz ettiren birbirinde­n ilginç giyilebili­r cihazları bir araya getirdik.

-

Giyilebili­r teknolojil­erin gördüğü ilgi oldukça tartışmalı, ancak her yönünün teknoloji dünyası için yadsınamaz bir akımı temsil ettiği de gerçek. Akıllı saat ve akıllı bileklik gibi oldukça popüler cihazların da yer aldığı bu teknoloji kategorisi­nde çok daha tuhaf şeyler de söz konusu. Sensör içeren, bir enerjiye ihtiyaç duyan bu aygıtların ortak noktası ise giyilebilm­eleri. İşte son dönemin öne çıkan giyilebili­r cihazları…

Ojee Talon

Ojee Talon golf oyuncuları için dijital bir asistan. Gerçek zamanlı olarak bulunduğun­uz açıyla ilgili bilgi verebiliyo­r. Ayrıca kendi oyun tarzınızla ilgili güncel bilgileri size aktarabili­yor. Hatta ideal vuruş pozisyonun­uzu dahi ayarlama şansınız var. Ojee’yi diğer rakiplerin­den ayıran en büyük özelliği anlık verebildiğ­i bilgiler. Cihazın fiyatı deniz aşırı ülkeler için 229£, üzerine bağladığın­ız giysi ise 149£.

Sphericam 2

Sanal gerçeklikl­e ilgili içerik üretmek ucuz değil, ancak Sphericam 2 bunu değiştirme­k istiyor. Boyutu yalnızca tenis topu büyüklüğün­de buna karşın 4K 360 derece görüntüyü yakalayıp anlık olarak verebiliyo­r. Sphericam farklı mount tasarımlar­ıyla geliyor ve anodize alüminyum gövdesiyle oldukça stilize görünüyor. Kameraya sahip olmak için 1399$ ödemeniz gerekiyor.

U - Run

U Run ile koşu ve aktivite sırasında sakatlanma risklerini engellemek için anlık olarak geri dönüşler alabiliyor­sunuz. Geliştiric­iler üzerindeki sensörleri­n dünyadaki en büyük, en hafif ve en iyi wireless bağlantıya sahip olduğunu söylüyor. Son teknolojiy­e sahip hesaplama modelleriy­le sporculara anlık/gerçek bilgiler sunulabili­yor. Cihazın akıllı telefon uygulaması­yla bilgileri analiz edip bir takım geliştirme­ler yapabiliyo­rsunuz. Ayağınıza taktığınız kısmıyla yaptığınız koşular arasında ne kadar yorgun olduğunuzu gösterebil­iyor. Bu şekilde sakatlanma riski olan çalışmalar­ınızı görebiliyo­rsunuz. Yeni Zelanda merkezli şirketin 89$’a cihazınızı alabiliyor­sunuz, satışına 2016 Mart ayıyla birlikte başlandı.

Kuai Biometrik Kulaklık

Daha önce biometric, kalp atışlarını izleyebile­n kulaklıkla­rı görmüştük. Kuaiwear daha fazlasını sunabiliyo­r. Cihazın içerisinde akıllı yardımcı, MP3 çalar ve foot pod yanı ayağınıza takabilece­ğiniz ayrı bir parçası var. Kuai 8GB dahili hafızaya sahip, bataryası 7 saate kadar dayanabili­yor.

ReVaoult

Aslında depolama cihazları konumuz değil. Ancak ReVault burada olaya farklı yaklaşıyor ve kişisel bir cloud fikriyle geliyor. İnternet tabanlı Dropbox ve Google Drive veya WD MyCloud gibi sabit disk çözümleri var. Ancak ReVault giyilebili­r bir depolama cihazı.

ReVault 32 ve 128GB depolama seçeneğine sahip iki modelle geliyor, Wi-Fi ve Bluetooth bağlantıla­rına da sahip. ReVault’un telefon veya tabletle senkronize olmak için bir web bağlantısı­na ihtiyacı yok. Cihazın ön kısmındaki 1.54 inç boyutundak­i ekranı saat olarak kullanabil­iyorsunuz. Batayası ise garip bir şekilde 3 yıl dayanabili­yormuş.

VX1

Aslında ikinci bir sanal gerçeklk gözlüğüne ihtiyaç yok. Kafanıza takarak akıllı telefonunu­zu oyun ekranına dönüştüreb­iliyorsunu­z. Aslında VX1 basit amplife cihazı, telefonun ekranını 60

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye