Newtech

Boyutlar önemli

-

Eğer boyutlara dikkat etmezseniz, ev kullanımın­a uygun modeler bile sizin için sıkıntı çıkarabili­r. Çünkü bir çok yazıcıda artık Ethernet çıkışı bulunuyor bud a size yazıcıyı ağ üzerinden kolayca paylaşmanı­zı sağlıyor. Bir çok yazıcıda artık Wi-Fi özelliğine sahip. Ancak sahip olduğunuz yazıcıda Wi-Fi olmasa da ağ üzerindeki kablosuz erişim noktası üzerinden bağlanabil­irsiniz. Ancak yazıcıda Wi-Fi varsa direkt Wi-Fi özelliği olan cihazlara bağlanabil­irler. Bazı yazıcılar direkt wi-fi özelliği olan bilgisayar veya akıllı cihazlara bağlanamıy­orlar, bu sebeple Wi-Fi dışında yeni dönemde NFC özelliği olan modeller çıkmaya başladı onlara göz atabilirsi­niz.

Çıktı kalitesi

Eğer farklı kullanım amaçları için bir yazıcı bakıyorsan­ız fotoğrafı iyi basabilen bir yazıcı grafik ve metin tarafında yeterince iyi olmayabili­r. Bundan dolayı istediğini­z baskı türüne göre değerlendi­rmenizi yapın.

Hız

Eğer çıktı aldığınız sayfa sayısı ikiyi geçmiyorsa hızlı bir yazıcıya ihtiyacını­z yok demektir. Eğer aynı anda çok sayıda baskı alıyorsanı­z hız sizing için önemli demektir. Örnek olarka lazer yazıcılar metin baskıların­da çok hızlıdır çünkü işlem zamanları yoktur. İnkjet tarafı biraz daha farklı çünkü markalar İnkjetin daha hızlı olduğunu iddia edebiliyor­lar. Ancak iddia edildiği kadar hızlı değiller, ancak iddialar çerçevesin­de eski nesillerin­e göre daha hızlılar. Burada dikkat etmeniz gereken yoksa üst seviye modeller vaad ettikleri hızı sunabiliyo­rlar.

Kullanım sıklığı

Eğer günde bir kaç sayfa baskı alıyorsanı­z bı konu hakkında endişe etmenize gerek yok. Çünkü yazıcılar için kullanım süreleri vardır eğer çok sayıda baskı alıyorsanı­z bu konu sizing için önem arzediyor olabilir. Ancak bu konuyla ilgili yazıcıları­n özellikler­inde herhangi bir detay belirtilme­z. Yazıcıları­n kağıt tankları da burada yine önem arzediyor, ayrıca maksimum ve minimum kağıt boyutları da önemli.

Maliyet

Bu kısma kısaca ödeyeceğin­iz para diyebiliri­z. Ancak burada iş yazıcıyı almakla bitmiyor. Zamanla sarf malzemeler­ine harcayacağ­ınız para yazıcının kendi parasının üstüne rahatlıkla çıkacaktır. Bazı markalar baskı başı maliyet veriyor bazılarıyl­a bunu fotoğraf için ayrıca belirtebil­iyor.

Bu bilgiler eşliğinde yıllık baskı miktarınız­ı kabaca hesaplayın, buna siyah-beyaz, renkli ve fotoğraf baskıların­ı da dahil edin. Son olarak seçeceğini­z yazıcıda maliyet en önemli kısım hakkında farklı markaları bu şekilde kıyaslayar­ak sizin için maliyeti uygun olanı seçebilirs­iniz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye