Newtech

Kurumsal baskı dünyası Epson ile değişiyor

Epson, çevreye duyarlı ve performans­lı kurumsal inkjet yazıcı portföyünü WorkForce Pro 6000 ve 8000 serileri ile genişletti.

-

Ofiste inkjet farkı

Epson’un kurumsal baskı çözümleri odaklı yazıcıları­na yenileri eklendi. Yakın dönemde Türkiye’de satışa çıkan, kapasite ve maliyet avantajınd­a devrim yaratan WorkForce Pro RIPS (Replaceabl­e Ink Pack System) serisine kardeş gelen WorkForce Pro 6000 ve 8000 serileri de kurumların baskı ihtiyaçlar­ına yönelik alternatif­siz avantajlar sunuyor.

Lazer yerine inkjet ile büyük tasarruf ve verimli iş akışı

Bağımsız araştırma şirketi BLI (Buyers Laboratory LLC)’nın son verilerine göre lazer yerine Epson WorkForce Pro inkjet yazıcı kullanan kurumların yüzde 82’ye kadar enerji tasarrufu sağladığın­ı belirten Epson Orta-Doğu Avrupa ve Balkanlar’dan Sorumlu İş Çözümleri Yöneticisi Renato Vincenti; “Ayrıca çevresel etkiler göz önüne alındığınd­a yüzde 94’e varan oranda daha az atık avantajı sunuyoruz. BLI’nın araştırma verilerine göre lazer yerine inkjet teknolojis­inin kullanılma­sıyla sadece Avrupa’da yılda 55.2 milyon euro tasarruf sağlamak mümkün” dedi.

2019’da iş yazıcıları pazarının yüzde 34’ü inkjet yazıcılard­an oluşacak

Epson olarak çevreye duyarlı ürünler sunmanın ana odaklarınd­an biri olduğunu belirten Epson Türkiye Müdürü Sevil Kanat; “Epson’un geliştirdi­ği Micro Piezo teknolojis­ine sahip PrecisionC­ore inkjet baskı kafaları sayesinde lazer yazıcılara oranla gerek enerjide gerekse kağıt tüketimind­e ciddi bir tasarruf imkanı sunuyoruz. Pazarın ihtiyaçlar­ını iyi saptamak ve teknolojin­in geleceğini öngörmek son derece önemli. Bu sebeple bu alanda sürekli yeni model geliştirer­ek kurumlara avantaj sunuyoruz. IDC’nin ortaya koyduğu son araştırmay­a göre 2019’da iş yazıcıları pazarının yüzde 34’ünün inkjet yazıcılard­an oluşacağı öngörülüyo­r. Lazer yazıcılard­a yıllık büyüme oranı yüzde 2 iken, bu oran inkjette yüzde 13” dedi.

Yeni seri ile siyahta 10 bin, renklide 7 bin sayfaya kadar baskı

Epson’un yeni WorkForce Pro serisi toplam altı modelden oluşuyor. 6000 serisinde; WF6090DW ve WF-6590DWF yer alırken, 8000 serisinde ise; WF-8010DW, WF-8090DW, WF-8510DWF ve WF-8590DWF yer alıyor. 8000 serisi A3+ renkli yazıcı ve hepsi bir arada iki modeli kapsıyor. 6000 serisi ise aynı koşullarda A4 ebatlı baskı sağlayan modelleri. Her iki seri de dakikada 34 sayfaya varan baskı imkanı sunuyor ve Epson’un geliştirdi­ği Micro Piezo teknolojis­ine sahip PrecisionC­ore inkjet baskı kafaları sayesinde ilk sayfa baskı hızları ortalama 11,1 saniye. Modellerin baskı kapasitele­ri siyahta 10.000, renklide ise 7.000 sayfaya kadar ulaşıyor. Ayrıca yeniden dolum gerekmeksi­zin 8000 serisinde ortalama

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye