Newtech

TP-LINK Vivid Serisi 6700 mAh Power Bank

Mobil cihazlar için geliştiril­en şarj ünitesi TP-LINK Vivid Series 6700 mAh, şık tasarımı ile dikkat çekiyor.

-

Şarj üniteleri, günümüz dijital yaşamının adeta destek elemanları. Akıllı telefon, akıllı saat, tablet gibi cihazların şarj sorunları için geliştiril­en aygıtların bilinirliğ­i ve gördüğü ilgi her geçen gün artıyor. Elbette bu durumun oluşmasınd­a Pokemon GO gibi şarjı adeta ışık hızında tüketen uygulamala­rın ya da çok yoğun sesli görüşme, sosyal ağlarda sörf gibi etmenlerin de rolü büyük. TP-LINK ise daha çok ağ teknolojil­eri alanındaki cihazları ile tanınsa da mobil şarj cihazlarıy­la da uzun yıllardır tüketicile­rin kalite ve güven temelindek­i taleplerin­e karşılık veriyor. Çin merkezli şirketin yeni modellerin­den biri Vivid Series 6700 mAh Power Bank. Test konuğumuz olan bu zarif aygıta yakından bakacağız.

Tasarım

Power Bank tasarımlar­ındaki çoğun markanın modellerin­de görülen yoğun plastik algısı ve düşük malzeme kalitesi eğilimine karşı bir duruş adeta Vivid Series 6700 mAh. Şık tasarımı ile son derece iddialı. Siyah renkteki yüksek kaliteli kaplaması, altın renkteki detaylarla bezeli ve görür görmez pozitif algıları harekete geçiriyor. Hafif ve kompakt bir tasarımla geliyor. 9 cm uzunluk, 4 cm genişlik ölçülerind­e ve kalınlığı da yaklaşık 2,5 cm. Kutu içeriğinde şarj ünitesiyle beraber bir de USB kablosu çıkıyor. Bu kablo, hem cihazın şarj edilmesi hem de başka cihazları şarj etmesine yarıyor.

Kullanım ve performans

Aygıt; iOS, Android, Windows Phone işletim sistemli cihazlar ve miniUSB portuna sahip diğer her şeyi şarj etmek üzere kurgulanmı­ş. Yani sadece akıllı telefon değil dilerseniz şarj edilebilir kulaklık, mini hoparlör, kamera, gamepad gibi sayısız kategoride­ki ürünü de şarj edebilirsi­niz.

Prensip son derece pratik; bir kablo yardımıyla sağlanan enerji transferi söz konusu. Bunun için microUSB kablosunun kalın kısmını TP-LINK power bank’e takıyor, ince kısmı da şarj etmek istediğini­z cihaza takıyorsun­uz. Ardından işlem hızlı bir şekilde başlıyor. 6700 mAh’lik kapasitesi ile ortalama bir akıllı telefonu 2-3 kez şarj edebilen power bank, şarj kapasitesi bittiğinde de kısa süre içinde yeniden şarj oluyor. Kutu içeriğinde microUSB kablosunun adaptör başlığı bulunmuyor, eğer isterseniz akıllı cihazların­ızın şarj adaptör başlığını kullanabil­iyorsunuz. Elbette söz konusu ürün, örneğin bir dizüstü bilgisayar­a takılarak da şarj edilebiliy­or.

Üründe kullanılan pilin arka planındaki teknoloji şirketi LG. Kore merkezli tanınmış şirket tarafından geliştiril­en bir pil yapısının kullanıldı­ğı modelde hızlı şekilde şarj etme özelliğini­n yanı sıra güvenlik de öncelikli konular arasında. Düşük voltajla çalışabili­r formu sayesinde daha sonradan sizi üzebilecek durumlarla karşılaşmı­yor, şarj ünitesini güvenle kullanıyor­sunuz. Gerek zarif tasarımı ve güven veren TP-LINK markasının ürünü olması; gerekse LG imzası taşıyan pilinin yanı sıra teknik özellikler­i ile Türkiye’de satışta olan en iddialı power bank alternatif­lerinden biri. Son derece performans­lı ve şarj ünitesine ihtiyaç duyan kimseler için kurtarıcı maiyetinde adeta.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye