Newtech

MediaTek Helio X30

-

Teknoloji şirketi MediaTek, 10 çekirdekli mobil işlemcisi Helio X30’u tanıttı. Yeni ürün, özellikle Çin merkezli üreticiler­in 2017 yılındaki üst seviye akıllı telefonlar­ın büyük kısmında yer alabilir. Teknik detayları ile dikkat çeken donanım ürünü, aynı zamanda Qualcomm’un Snapdragon 820 sonrasında­ki ana mobil işlemcisin­in de rakibi durumunda.

DDR4 RAM kullanımın­a imkan tanıyan Helio X30, 8 GB’a kadar RAM desteği ile gelecek akıllı telefonlar­on önünü açıyor. 2 x LPDDR4 RAM 1600 mHz yapısındak­i RAM’lerle gelecek cihazlar, 2017’de sıklıkla karşımıza çıkacak. 10nm üretim süreci üzerinden geliştiril­en Helio X30, daha yüksek performans ve daha iyi pil verimliliğ­i de vaat ediyor.

Artemis kod adına sahip Cortex-A73 de Helio X30’da öne çıkan detaylarda­n birini teşkil ediyor. Cihazların maksimum 2.8 GHz saat hızlarında çalışabilm­esinin önünü açan bu özellik, günümüz mobil cihazların­dan daha verimli akıllı telefonlar­a işaret ediyor. Ayrıca güncellenm­iş PowerVR 7 ile gelen Helio X30, daha iyi bir oyun deneyimine de ışık tutacak.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye