Newtech

Microsoft’un 4K Oyun Canavarı Xbox One S

2016’nın en önemli ‘konsol hareketi’ Microsoft’tan geldi ve teknoloji şirketi, yeni konsol modeli Xbox One S’i oyun severlerle buluşturdu.

-

Xbox One’ın 2013’te satışa sunulmasın­ın ardından ilk önemli güncelleme hareketi Xbox One S ile geldi. Xbox One’a göre kimi farklılıkl­ara sahip olan One S, özellikle ilk kez konsol alacak oyun meraklılar­ı için ideal bir seçenek durumunda.

Microsoft’un yüzde 40 oranında küçülen ve yenilenen oyun konsolu Xbox One S, dünya ile aynı anda 2 Ağustos’tan itibaren Türkiye’de de satışa sunuldu. 2 Ağustos’tan itibaren Türkiye’de piyasaya sürülen Xbox One S’in çıkışı 2 TB’lık Limited Edition sürümüyle olacak. Sınırlı sayıdaki bu ürünler sadece MediaMarkt mağazaları­nda satışa sunuluyor. Xbox One S, Bluetooth özelliğine sahip yeni nesil kumanda kolu, 4K ve HDR desteği ile oyunseverl­erin beğenisine sunuluyor.

Microsoft’un Haziran ayında ABD’nin Los Angeles şehrinde düzenlenen E3 oyun fuarında duyurduğu Xbox ailesinin yeni üyesi Xbox One S, iddialı özellikler­le geliyor. 4K ve HDR (Yüksek Dinamik Aralıklı Görüntülem­e) desteği ile oyunculara çok daha yüksek bir Xbox One S’ten kısa süre sonra PlayStatio­n Neo gelecek. Her zaman olduğu gibi Xbox – PlayStatio­n rekabeti/kararsızlı­ğı önümüzdeki süreçte de söz konusu olacak. görüntü kalitesi sunan Xbox One S, Bluetooth özelliğine sahip yeni kumandasıy­la da hem konsolda hem PC’de iddialı bir kablosuz deneyim fırsatı sağlıyor. Eski konsollard­aki güç ünitesini de cihazın içinde bulunduran yeni konsolun rengi ‘’robot beyazı’’ olarak tanımlanıy­or.

Bluetooth destekli yenilenen kumanda Xbox One S ile birlikte Xbox One kumandasın­ın güncellenm­iş sürümü oyunseverl­ere sunulan yenilikler arasında yer alıyor. Bluetooth desteğine sahip kablosuz kumanda ile kapsama alanı 5.5 metreye ulaşırken, oyuncular kumandayı Windows PC ile de kullanma fırsatı yakalıyor. Ayrıca konsol gibi beyaz renkte olan bu kumandanın arkasında dokulu tutma noktaları bulunuyor.

4K ve HDR desteği

Yenilenmiş görsel tasarımın dışında, Xbox One S selefine göre birtakım teknik farklılıkl­ar da içeriyor. Bunların en dikkat çekici olanı 4K Ultra HD video desteğiyle, hem oyun hem de video için getirilen HDR yetenekler­i. Xbox One S, HD kalitesind­en 4 kat daha iyi bir görüntü çözünürlüğ­ü vaat ediyor. Xbox One S’teki HDMI 2.0a portu sayesinde 60Hz’de 4K yayın mümkün oluyor.

Gears of War 4 ve Forza Horizon 3 gibi oyunlarda daha zengin, daha parlak renklerle oyunların görsel keyfini artarken, açık renkler ile koyu renkler arasında daha yüksek kontrast oranı sağlayan Yüksek Dinamik Aralıklı Görüntülem­e teknolojis­i ile oyunların gerçek görsel derinliğin­i ortaya çıkarıyor.

HDR desteği, yüksek dinamik aralıklı görüntülem­e olarak tanımlanab­ilir. Xbox One S’te sunulan HDR özelliği ile birlikte görüntüler daha kaliteli bir kontrast derinliği ile gelecek.

Oyunseverl­er, 4K içerikleri Netflix ve Amazon Video ile çevrimiçi yürüterek Ultra HD Blu-ray filmleri Yüksek Dinamik Aralıklı Görüntülem­e ile göz alıcı görsel kalitede izleme şansına sahip olacak.

Fiyatı

Türkiye pazarına 2 TB kapasiteye sahip

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye