Newtech

Canlı yayın için ne gerekli?

-

Biliyor musunuz? Sadece akıllı telefon ve siz gereklisin­iz. Başka hiçbir şeye ihtiyaç yok diyebiliri­z. Elbette yayın kalitesi daha iyi olsun diye bazı ekipmanlar (yaka mikrofonu, vb) kullanadab­ilirsiniz, ancak en nihayetind­e sizin ‘bunu yapmak istemeniz’ yeterli.

Periscope ve SnapChat yayınları birbirine benzer yapıdalar. Akıllı telefonun ön kamerası ile gerçekleşt­irilen çekimlerde sizin akıllı telefon ekranına –arada sırada- bakmanız yeterli. Böylelikle izleyenler­le etkileşim, yorumların okunması ve görüntünüz­ün kontrolünü sağlayabil­iyorsunuz.

Aman konuşurken dikkat!

Unutmayın, canlı yayındasın­ız. Ağzınızdan çıkacak her söz, bir daha geri alınmamak üzere söyleniyor. Bu nedenle size tavsiyemiz sakin ve dikkatli olmanız. Canınızı sıkan bir yorumla mı karşılaştı­nız, yoksa bir anda kendinizi tahmin etmediğini­z kadar sıkan başka bir konu hakkında da konuşmanız gerekti?

Siz siz olun düşünerek konuşun, aksi halde istenmeyen sonuçlar söz konusu olabilir. Tepkiler çekebilir, canlı yayın izleyicile­rinizi küstürebil­irsiniz. Ayrıca canlı yayınlarda giysiler de önemli. Dünyada sık rastlanan konulardan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye