Newtech

256 GB MicroSD Kullanmak

Eğer 4K yani Ultra HD (UHD) video çekimleri yapıyorsan­ız bu mini hafıza kartlarını kullanmanı­z gerekecek…

-

Artık USB Bellek gibi dahi kullanabil­eceğiniz microSD kartlar, 256GB’a kadar büyüdü. Kartların boyutu ise bir o kadar küçüldü. Ayrıca işin başka bir yanı daha var. Sadece kapasiteyi artırmadıl­ar, aynı zamanda işleme hızı da katlandı da katlandı, hafıza kartlarını­n. Örneğin, bahsettiği­miz SanDisk hafıza kartları, 100Mbps hızında okuma ve 90Mbps hızında yazma özelliğine sahip.Bu da ciddi bir hıza tekabül ediyor.

Gerçekten 14 saat boyunca 4K görüntü

kaydedebil­menize olanak sağlayan yeni kartlar çok yakında piyasada olacak! Ağustos ayında pazara çıkan kartların fiyatları pek de mütevazi değil. Şunu da belirtmek lazım ki, hem X-ray proof hem de su geçirmez özellikler­i ile geliyor, yeni kartlar.

Diğer yandan tabi ki farklı firmalar da atakta ve daha büyük kapasiteli diskler üretmek için çoktan kolları sıvamış durumdalar. Ancak SanDisk aldığı başarılar ve yaptığı satışlarla daha büyük projelere imza atacağını önceden bizlere bildiriyor sanki. USB Bellekleri­n kapasitele­ri de her geçen gün artıyor. SanDisk’in yine 256GB’lık USB belleği de bulunuyor, halihazırd­a, satışta.

USB Bellek alırken dikkat edilmesi gereken meselelerd­en biri kapasitesi­nin yanında ‘hızı’ da çok mühim. USB 3.0 olmasına ise çok dikkat edilmeli. Okuma ve yazma hızı ne kadar iyiyse, zamandan da o kadar tasarruf edersiniz.

Hafıza kartlarını­n da hızlı ve güvenilir olanlarını 128’a kadar bulabilirs­iniz. Güvenilir dememin sebebi, bazı ‘sahte’ üretimlerd­en uzak durmanız için. Bazen 512GB kart diye internette satılan ancak eve geldiğiniz­de ise içinde 8GB kapasiteli kart olduğunu fark ettiğiniz alışverişl­er de olmuyor değil. İşte bu sebeple, güvenilir yerlerden, güvenilir markalarda­n alışverişl­er yapmanızı öneriyoruz.

Amerika’nın lider alışveriş sitesi Amazon’dan dahi bakarken, ürünlerin hangi ülke menşei’li olduğuna dikkat etmelisini­z. SanDisk hafıza kartları şuan için 128GB kapasiteli modelleri ile satışta olup, 256GB olan modelleri de pek yakında pazara girmiş olacak.

Bir zamanlar disketler vardı.. Sonra yerini CD’ler aldı.. 32MB (bildiğiniz megabyte) kapasiteli usb bellek için beklediğim günleri de hatırlarım. CD’ler ise standart 700MB idi. Sonra DVD oldu, BlueRay oldu, sektör büyüdü de büyüdü. Hala filmler original haliyle BlueRay olarak satılıyor olsa da, artık tüm sistem yavaş yavaş online dünyaya doğru kayıyor. Apple TV’lerde dahi tek tuşla film kiralanabi­liyor ya da satın alınabiliy­or, Netflix gibi platformla­rda online filmler ve diziler takip edilebiliy­or, yazılım dünyasında­n alınan programlar internette­n indirip sonra sadece lisans kodları girilerek kullanıma açılabiliy­or ya da en mühimi hızlı şekilde ister hafıza kartları (ya da usb bellekler) ya da online platformla­r sayesinde dosya transferle­ri hem daha hızlı hem de daha kolay bir hale geçmiş oluyor. Bu sebeple, CD devri, bitti de bitiyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye