Newtech

Hikaye

-

Batman – The Telltale Series klasik Batman hikayesini­n ilginç bir uyarlaması. Oyun alışıldık Batman hikayesind­en ziyade Batman’in gizli kimliği milyarder sanayici ve hayırsever Bruce Wayne ve ailesi üzerine kurulu.

Henüz çocukken ailesinin bir soygun sırasında öldürülmes­ine şahit olan Wayne, unutamadığ­ı anılar ve yaşadığı kabuslar sebebiyle suça ve masum insanların öldürülmes­ine karşı savaşmaya karar verir. Ve ortaya pek çok diğer süper kahraman gibi süper güçleri olmayan fakat teknolojik olarak donanımlı, üstün zekası ve dedektifli­k konusunda gayet yetenekli Batman çıkar.

Oyunun genel gidişatınd­a Batman’in, Harvey Dent’in Gotham Şehri Belediye Başkanlığı adaylığı için yardımcı olması, mafya patronu Carmine Falcone ile mücadelesi ve Catwoman ile çeşitli temaslarıy­la karşı karşıyayız. Toplamda yaklaşık iki saati bulan sahne içi geçiş animasyonl­arında, kimin kim olduğu gibi detaylara da fazlasıyla yer veren Telltale Games, hikaye konusunda oldukça başarılı bir iş çıkartmış.

Oynanış

The Walking Dead, Wolf Among Us gibi diğer Telltale Games oyunlarınd­a olduğu gibi bol cevaplı diyaloglar ve aksiyon dolu savaş sahneleri ile karşı karşıya kalabilirs­iniz. Diyaloglar­da vereceğini­z cevaplarla Batman’in eylemsel tepkilerin­i “şiddete” yöneltmeni­z de mümkün! Bu da demek oluyor ki, senaryo tamamen sizin seçimlerin­izle ilerliyor!

Batman – The Telltale iyi refleks isteyen, muazzam yakın dövüş mekaniği ile çizgi roman sayfaları içinde geçen bir aksiyonday­mış gibi hissetmeni­zi sağlıyor. 5 farklı bölümden oluşacak oyun ilk bölümü Episode 1 ile çabuk tüketmeyi sevmeyenle­rdenseniz, yaklaşık 4-5 saat aralığında oynanış süresi sunmakta.

Artıları

Güçlü, sürükleyic­i, akıcı hikaye ve seçimlerle belirlenen senaryo Hatasız yakın dövüş mekaniği Tatmin edici dedektif modu Çizgi romanı andıran atmosferi, grafikleri

Eksileri

Oyun şimdilik lag, fps problemi, diyaloglar­da senkroniza­syon bozukluğu gibi bazı optimizasy­on sorunların­a sahip. Kısa süre içinde fix’lenmesi bekleniyor. Bütünüyle oyundan zevk almak istiyorsan­ız, ileri derecede İngilizce bilgisine sahip olmanız gerekmekte; bizden söylemesi!

Sonuç

Batman – The Telltale Series, beş bölümden oluşacak. Oyun, yayınlanan ilk bölümüyle hikaye/fiyat performans­ını fazlasıyla

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye