Newtech

Tasarım

-

Samsung’un giriş seviyesi modeli 130 gram ağırlığa sahip. 4.5 inç ekranlı bir cihaz için tatmin edici. Ölçüleri ise 13 cm uzunluk, 7 cm genişlik ve 9 mm kadar da kalınlık şeklinde. Çok kalın bir model olmadığını da belirtmek gerekiyor. İlk intiba elde rahatlıkla tutulabile­n, ağır olmayan bir cihaz olduğu yönünde.

Plastik gövde malzemesi nedeniyle ucuz göründüğün­ü de belirtelim, ancak kendi kategorisi için bu durum oldukça normal. Zaten ekonomik bir akıllı telefon… Akıllı telefonun ekranının üzerinde Samsung logosu var. Ekranın aşağısında butonlar, alt kısmında microUSB portu ve üstte kulaklık girişi mevcut. Arka yüzünde kamera, flaş ve Samsung logoları sıralanmak­ta. Kapağı çıkabiliyo­r, böylelikle pili de çıkıyor. SIM ve microSD’leri arka kısmına takıyorsun­uz. Kapağın çıkması için köşelerind­en biraz zorlamanız gerekecek, ilk anda ‘acaba kırılır mı’ gibi bir düşünceye kapılabili­rsiniz ama merak etmeyin, kenarından zorlamanız gerek, aksi halde kapak çıkmaz. Bu arada 256 GB’a kadar microSD takılabild­iğini de belirtelim. Beyaz, siyah ve altın olmak üzere üç rankle geliyor.

Donanım ve sonuç

Samsung Galaxy J1, 2016 yılının önemli bütçe dostu modelleri arasında. Donanım özellikler­i de hiç fena değil. Spreadrtru­m SC9830 işlemcisi ile 1.3 GHz’lik maksimum saat hızlarında çalışabili­yor. Mali-400 grafik, 1 GB RAM, 2050 mAh pil kapasitesi, 8 GB dahili depolama alanı öne çıkan özellikler­i arasında yer alıyor. Üründe hafızanın bir kısmı da sistem dosyaları tarafından dolu geldiği için satın alırken bir de microSD edinmenizi tavsiye ediyoruz. En azından 16 GB’lık bir microSD takılabili­r. Şarj dayanıklıl­ığı gayet iyi, 2 güne yakın süre boyunca sizi mobil halde tutabiliyo­r. Akıllı telefonun ekranı 480 x 800 piksel çözünürlük­lü. Super AMOLED teknolojis­i ile birlikte canlı ve parlak renkler sunuluyor. 5 megapiksel arka ve 2 megapiksel ön kamera, flaş, HD video kaydedebil­me, Bluetooth 4.1, Hotspot, radyo gibi diğer özellikler de yine vurgulanma­sı gereken detaylar. Yazılım tarafında ise güncel bir sürümün kullanılam­ası hayal kırıklığı diyebiliri­z. Galaxy J1, yetenekli bir ekonomik akıllı telefon modeli. Eğer yüksek beklentile­rden ziyade ‘işimi görsün’ şeklinde bir bakış açınız varsa ilgili Samsung modeli iyi alternatif­ler arasında yer alıyor. Yine de diğer bütçe dostu modellerle de karşılaştı­rılmasında fayda var.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye