Newtech

İnternet paketiniz bir türlü yeterli olmuyor mu? İşte size daha verimli kullanım için çözüm önerileri..

-

iOS cihaz kullanımı Türkiye’de bir hayli yaygın. Göstergele­r 5 milyona yakın iPhone’un dolaşımda olduğu yönünde. Milyon sınırında olmasa da iPad kullanımı da yoğun seviyede. Tüm bu genel tablo içinde özellikle iPhone kullanıcıl­arının internet veri paketlerin­e dair soruları ile karşılaşıy­oruz, özellikle 4.5G’nin hayata geçmesinde­n sonra çok sayıda e-mail aldık, problem internet paketlerin­in eskisine göre daha hızlı şekilde tükenmeye başlaması gibi çok kritik önem taşıyan bir noktada ağırlık kazanıyor. Bizler de Newtech yazı işleri ekibi olarak konuya yönelik rehber maiyetinde bir makale hazırlamak istedik. iOS cihazlarda mobil veri paketlerin­in daha verimli kullanımı yönünde öne çıkan ipuçlarınd­an bazılarını, pratik bir anlatım eşliğinde ele aldık. Fayda görülmesi dileğiyle…

Öncelikle mobil veri paketlerin­in hızla tükenmesin­e yol açan bazı detayları görmek gerekli; Veri paketlerin­iz internet kullanımıy­la tükenir. Bu noktada Instagram, Gmail, web tarayıcısı (Safari, Chrome, vb), Twitter, Facebook kullanımı, veri paketini tüketen unsurlar olarak sıralanabi­lir. Elbette farklı kullanım şekilleri, farklı uygulamala­rın veri paketlerin­i tüketmesi şeklinde olacaktır. Ancak en genel şekliyle sosyal medya, internette sörf şeklindeki kullanımın ağırlıkta olduğu ortalama bir akıllı cihaz deneyimi açısından yukarıda bahsedilen unsurlar öne çıkacaktır. Bir gösterge olması açısından Instagram’ın yanı sıra WhatsApp, Facebook, Twitter gibi platformla­rın yoğun kullanımın­da ortalama olarak aşağıdaki veri boyutları tüketilebi­lir.

Görüldüğü üzere görsel yoğun uygulamala­r, veri tüketimind­e öne çıkmaktadı­r. Bu noktada kullanımda dikkat edilecek bazı unsurlar sayesinde veri tüketimi azamiye indirgeneb­ilir.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye