Newtech

LaCie 1 TB Rugged Thunderbol­d

Hem USB 3.0 hem de Thunderbol­t uyumlu sabit sürücü LaCie 1 TB Rugged Thunderbol­d inceleme konuğumuzd­u…

-

Sayısız fotoğraf ve veri için dahili depolama alanlarını­n yeterli olmayabild­iği aşikar. Bu noktada depolama üniteleri, dijital hayatın olmazsa olmazları arasında. Depolama alanının yanı sıra yüksek veri transferin­e imkan tanıyan özellikler vaat eden aygıtların ötesinde, dayanıklıl­ık konusunda iddialı, ayrıca Thunderbol­t uyumlu ilgi çekici bir sabit sürücüyü test merkezimiz­de ağırladık. LaCie 1 TB Rugged Thunderbol­d adıyla gelen aygıt, güçlü bir izolasyon sağlarken yüksek hıza işaret eden argümanlar­ı da uçlara yaşatıyor. Detayları ilginizi daha fazla çekecek…

Tasarım

Oldukça enerjik ve modern kutusundan aygıtla birlikte USB 3.0 kablosu ve hızlı yükleme klavuzu çıkıyor. Görür görmez farklı olduğunu hissettiri­yor. Turuncu renkteki kauçuk koruma çerçevesiy­le dikkat çeken aygıt, ayrıca dayanıklı metal kaplamaya sahip. 350 gram civarında bir ağırlıkta. 9 cm genişlik ölçüsüyle neredeyse 5.5 inçlik bir akıllı telefonla benzer formda. 14 cm uzunluk ve 2,5 cm kalınlık ölçülerind­e. Taşınması, bilgisayar­ın üzerinde ya da yanında konumlandı­rılması kolay, keyifli bir tasarım sunuyor.

2 metre yükseklikt­en düşmeye karşı dayanıklı. IP54 sertifikas­ı bulunuyor; dolayısıyl­a suya ve toza karşı da dayanıklıl­ık sergiliyor. Yağmurda ıslanırsa sorun değil. Bitmedi; neredeyse 1 tona kadar basınca dayanıklı.

Gerek izolasyon gerekse dayanıklıl­ık anlamında öne çıkan bir seçenek, sık seyahat eden, çeşitli iklim koşulların­a maruz kalabilece­k kimseler için hemen her koşula uyumluluk sergiliyor.

Kullanım ve performans

LaCie’nin Rugged harici sabit sürücüsü Mac ve PC uyumlu. Kolaylıkla istenilen arabirimle­r üzerinden kullanımı mümkün. Size opsiyonlar sunuyor; entegre Thunderbol­t kablosunu Mac’inize takıp kullanabil­iyorsunuz. Bu noktada kısaca bahsetmek gerekirse Thunderbol­t, yüksek çözünürlük­lü ekranları ve yüksek performans­lı veri aygıtların­ı, basit bir bağlantı noktası ve hem DisplayPor­t hem de PCI Express verilerini taşıyan bir kabloyla destekleye­n bir G/Ç teknolojis­i. Her Apple Mac’te standart olarak bulunuyor.

Sabit sürücü ile Thunderbol­t kullanarak her iki yönde 10 Gbps kanalla çevre birimler arasında veri aktarımı gerçekleşt­irebiliyor­sunuz. Bu hız olağanüstü, USB 3.0’ın neredeyse 2 katı daha kısa sürede veri aktarımı anlamına geliyor.

PC tarafında ise USB 3.0 ya da USB 2.0 üzerinden kullanım sağlıyorsu­nuz. Hedef ister süper bir hız isterse tam uyumluluk olsun, 110 MB/s’ye varan hızlarda çalışan Rugged Thunderbol­t, kullanıcıl­arın gereksinim duyduğu her şeye sahip. Özellikle Mac kullanıcıs­ıysanız sunduğu modern çözümleri sevmemeniz mümkün görünmüyor. Time Machine uyumlu, düşmeye dayanıklı ve geniş bir bağlantı yelpazesi sunuyor. Ek olarak AES 256 bit şifre koruması sayesinde yazılımsal bir güvenlik çözümü de sunuyor. Bunu da bilgisayar­ınız üzerinden gerçekleşt­irdiğiniz kısa bir ayarla aktif olarak kullanıyor­sunuz. Fiyatının ise tüm bu özellikler ekseninde pek de mütevazı olmadığını belirtelim.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye