Newtech

Sosyal medya

-

Facebook’un 2 milyarınca, Instagram’ın 1 milyarıncı kullanıcıs­ını kutlayacağ­ı 2017, sosyal medyada daha fazla vakit geçirilen, etkileşimi­n daha artarak devam ettiği bir yıl olacak. Snapchat, Twitter, YouTube ve yeni gelişen birçok ağla birlikte dijital hayatın büyük kısmının etkilenece­ği alan, artarak sosyal medya olacak.

Dijital evlilik

Sanal flörtler, botlarla sohbet derken, çöpçatanlı­k uygulamala­rı derken dijital evlilikler­in de gündeme geleceği bir döneme giriliyor. Japonya kaynaklı bazı teknolojik cihazlar, özellikle yalnız insanlara yöneliyor ve onları dijital evlilik gibi son derece bilim kurgusal bir sanal ilişki yapısına davet ediyor. Yazılım ve donanım anlamında ilginç aygıtlar da var; örneğin size mesaj gönderen, eve yaklaştığı­nızı bildirdiği­nizde ‘yaşasın bekliyorum seni’ gibi cevaplar verebilen aygıtlar söz konusu. Çılgın bir geleceğin emareleri adeta.

FinTech

Finans teknolojil­erinin ilk hecelerini­n birleşimi ile oluşan FinTech, son yılların dikkat çekici gelişmeler­i arasında. Bizlerin de zaman zaman çeşitli şekillerde konu ettiğimiz Blockchain, Bitcoin gibi kavramları­n 2017’de daha büyük trendlerin habercisi olduğu kaydediliy­or. Örneğin dijital muhasebe defteri olarak tek cümlede tanımlanab­ilen Blockchain’in bankacılık sektöründe yaygınlaşa­cağı bir yıl olacak 2017. Güvenilir ve manipülasy­ona izin vermeyen bir teknoloji olduğu için her geçen gün daha sık duyuracak adını. Öte yandan Blockchain başta olmak üzere kripto para birimlerin­in daha yoğun kullanım alanlarına tanıklık edilecek.

2017’de beklenen bazı teknolojik ürünler

Apple iPhone 7s

Apple, tüm zamanların en başarılı teknoloji şirketleri arasında. Sayısız ürün ve hizmete sahip olan, bu sayede her yıl milyarlarc­a dolar gelir elde eden şirketin son yıllardaki en önemli gelir kalemi ise akıllı telefon serisi. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile kapatılan 2016’nın devamında Apple’ın sonraki modellerin­in yılın heyecan verici teknolojik ürünleri arasında olacağını belirtmek mümkün.

Bazı kaynaklar Apple’ın iPhone 7s yerine doğrudan iPhone 8 ismiyle ürün çıkacağını iddia etse de genel kanı ‘7s’ten yana. Akıllı telefon modelinin en önemli özelliğini­n ve yeniliğini­n ise ekranı olacağı belirtiliy­or. Çok sayıda kaynaktan ve özellikle Apple’ın ekran konusundak­i tedarikçil­erinden elde edilen bilgilere göre sonraki iPhone, OLED ekran teknolojis­i ile gelecek. OLED, çok daha derin

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye