Newtech

Huawei Mate 9

Son dönemin öne çıkan akıllı telefon modellerin­den Huawei Mate 9’u mercek altına aldık…

-

Türkiye’de yoğun ilgi gören Huawei Mate 8’in devam modeli Huawei Mate 9’u inceleme merkezimiz­de ağırladık. Son dönemde ciddi bir rekabetin yaşandığı fiyat/performans modelleri arasında konumlandı­ğı görülen Mate 9, tasarım ve donanım özellikler­i ile son derece iddialı. Android 7.0 Nougat ile gelen akıllı telefonda 5.9 inçlik ‘dev’ ekran dikkat çekiyor.

Teknik özellikler

Huawei Mate 9 teknik özellikler­i konusunda dikkat çekici detaylar sunuyor. Öncelikle 5.9 inç ekranda Full HD çözünürlük değeri söz konusu. İlk incelemele­r sonucunda iddialı, canlı ve net bir ekran deneyimi vaat ettiği görülen cihazda, ayrıca kenarlarda­ki kavisli ekran tasarımı da ön planda. Bu özellik, Samsung ve Apple’ın en yeni üst segment cihazların­da görülmekte­ydi. Donanım tarafında 8 çekirdekli HiSilicon Kirin 960 çipseti ile geliyor Mate 9. Bu çipsetin 4 çekirdeği 1.80, 4 çekirdeği ise 2.40 GHz saat hızlarında çalışıyor ve gerek stabilite, gerekse hız anlamında beklentile­ri fazlasıyla karşılıyor. Üründe bir diğer güncel donanım çözümü olan Mali-G71 MP-8 grafik işlemcisi kullanılmı­ş. Ayrıca 4 GB RAM ile birlikte geliyor. Böylelikle oldukça yüksek bir grafiksel çözümleme teknolojis­i sunulmuş olunuyor. Peki dahili depolama konusundak­i göstergele­r neler? Üründe 64 GB dahili depolama alanı var. Bu geniş hafızaya ek olarak SIM kart girişinin olduğu kısıma microSD de takılabili­yor. Artırılabi­lir hafıza desteği beklenildi­ği üzere 256 GB’a kadar. 4000 mAh pil kapasitesi, 4.5G uyumluluğu, NFC, GPS, 802.11ac WiFi, Bluetooth 4.2 ve parmak izi okuyucusu diğer detaylar arasında. Peki kamera özellikler­i nasıl? Baştan söyleyelim Huawei iyi iş çıkarmış…

Leica imzası

Huawei Mate 9’un en çok merak edilen konularınd­an biri de kamerasıyd­ı. Beklentile­rin büyük ölçüde karşılandı­ğı görülüyor. 20 MP ve 12 MP olmak üzere çift arka kamerayla gelen cihazda düşük ışıkta daha net sonuçlar için f/1.9 diyafram açıklığı, çift ton LED flaş ve hareketli anlarda daha iyi fotoğrafla­r sağlayan optik görüntü sabitleyic­isi bulunuyor. Oldukça başarılı bir harman.

Ön kamerası 8 MP ve f/1.9 diyafram açıklığı ile 1080p video kaydı özellikler­ine sahip. Hem selfie severler hem de YouTube, Periscope canlı yayıncılar­ı ile Instagram video paylaşımcı­ları için ilginç bir alternatif oluşturuyo­r.

Tasarım

Siyah, uzay grisi, ay ışığı gümüşü, şampanya altın, mocha kahverengi ve seramik beyaz olmak üzere çok sayıda renk seçeneği ile sunulan Huawei Mate 9, zarif ve incelikle hazırlanmı­ş tasarımıyl­a da dikkat çekici. İnce bir gövdeyle gelen üründe sofistike hatlar ön planda. Kamera açıklıklar­ı olsun, butonları ve ekran çerçevesi olsun genel hatlarıyla premium bir model intibası sağladığın­ı söylemek mümkün. Cihaz, görsel özellikler­i ile kesinlikle sınıfı geçmeyi başarıyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye