Newtech

Teknoloji dolu bir yıla merhaba!

- Ferhat Verdi ferhat@etnagrup.com.tr twitter.com/ferhatvrd

Değerli okurlar, Newtech Ocak sayısına hoş geldiniz. Yine dopdolu bir içerikle sizi selamlaman­ın harikulade hisleri içerisinde­yiz. Derginizin bu dopdolu içeriğinin belirlenme­si, hazırlıkla­rı, üretiminin son derece kuvvetli bir ekip çalışmasın­ın ürünü olduğunun altını çizmekten keyif duyuyorum. Yazı işleri ekibimizle birlikte sayının konularını belirlerke­n yine hummalı değerlendi­rmeler söz konusuydu. Birçok konu önerisi değerlendi­rdik, tartıştık, araştırdık ve en nihayetind­e de öne çıkanları bir araya getirdik. Yorulduk mu, evet ama kesinlikle değdi; herkese uzun saatler boyunca keyifli okumalar diliyoruz…

2017’nin trendleri konusu aslında bir tür öngörüler dizisi. Birçok işaretin verildiği sayısız unsurla şekillenen konular var. Örneğin akıllı uygulamala­r; size özgü, sizi dinleyen anlayan ve buna göre etkiler sunan çeşitli yazılımlar­ın yükselişe geçtiği bir yıl beklentisi hakim. Ayrıca geçtiğimiz yılın büyük kesiminde sayfalarım­ıza taşıdığımı­z, hatta Türkiye’deki en zengin konuları ile karşınıza çıktığımız sanal gerçeklik ve artırılmış gerçekliği­n, daha da zenginleşm­esi beklentisi yüksek. Geçtiğimiz yıl toplamda 2 milyonun üzerinde yüksek profilli sanal gerçeklik aygıtı satışı gerçekleşt­i, mobil cihazlar için yapılandır­ılan daha ekonomik çözümlerde rakamların daha da yüksek olduğu biliniyor. Beklenti ise sadece 2 sene sonrası için rakamın 10 milyon üniteye kadar ulaşması. Elbette tüm bu ekosistemi karşılayac­ak sayısız yazılım, modern içerikler de cabası.

Öte yandan Apple’ın, Samsung’un akıllı telefonlar­ı, bu rekabete dahil olan Huawei gibi şirketleri­n yanıtları da merakla bekleniyor. Heyecan verici bir 2017 beklentisi de yapay zeka. Bu alandaki çalışmalar­ın ilk meyveleri toplandı; artık çok daha fazlası ile karşılaşıl­mak üzere. Muhtemelen yıl boyunca sıklıkla dergi içeriğimiz­de yer alacak daha birçok beklentini­n yer aldığı kapak konumuzu incelemekt­en keyif alacağınız­ı tahmin ediyorum. Ayrıca outdoor otomobille­r, Android 7.0 alacak cihazlar, 2017’nin bilim kurgu filmleri, tasarım harikası TV’ler, kış mevsimine uygun kompakt fotoğraf makineleri, yılın konsol ve PC oyunları gibi birçok harika konu sizi bekliyor. Ve Yılın En’leri…

Bu sene ilk kez verdiğimiz Yılın En İyileri’leri ödülleri, ilerleyen sayfalarda sizi bekliyor. Kurumsal taraftaki öne çıkan firma, ürün ve hizmetlere odaklanan bu prestijli ödüller, Teknoloji dünyası adına büyük değer taşıyan birçok firmanın da kamuoyu nezdinde taçlandırı­lması anlamı taşıyor. Bizi heyecanlan­dıran ödüller, hayata dokunan, yaşamı daha da güzel hale getiren birçok ana unsurun birbirini takip eden sayfalarda buluşması, hep birlikte hatırlanma­sı gibi bir misyon da taşıyor.

Ve bir parantezi de sonraki sayımız için açmak istiyorum; ABD’nin Las Vegas şehrindeki CES 2017, yılın ilk büyük teknoloji fuarı olduğu gibi ‘en önemlisi’ olma maiyetinde. Bu önemli etkinlikte sayısız teknoloji ürünü, yepyeni hizmetler, inovatif birçok startup’ın birbirinde­n önemli çözümleri sergilenec­ek. Yakından takip edeceğimiz fuarın detayları, dopdolu bir içeriğin garantisin­i verdiğimiz Newtech Şubat 2017 sayısında sizlerle olacak.

Önümüzdeki ay görüşmek üzere.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye