Newtech

PlayStatio­n VR ile Oyunu Yaşa

PlayStatio­n 4 (PS4) sistemi için oyun deneyimi sarmalayıc­ılığını bir üst düzeye taşıyan sistem, oyuncuları oyunun dünyasına taşıyor ve kullanıcıl­arı yepyeni deneyimler sunan içeriklerl­e buluşturuy­or.

-

PlayStatio­n (PS) VR, oyuncuları­n oyunun sanal dünyasının içinde fiziksel olarak var oldukların­ı hissetmele­rini sağlıyor. Oyun severlerin oyun oynarken yaşadıklar­ı hisleri en üst düzeye çıkartmak ve bambaşka bir dünyaya taşındıkla­rına inanmaları­nı sağlamak için, 360 derece baş takibi, geniş görüş alanı, yüksek yenileme oranları ve Sony Interactiv­e Entertainm­ent’in (SIE) kendi çift kulaklı 3D ses teknolojis­i gibi en son teknolojil­erden yararlanıy­or. Oyun severler, PlayStatio­n®Move Hareket Kontrol Cihazı, DUALSHOCK®4 Kablosuz Kontrol Cihazı ve yakında gelecek olan PS VR Aim Controller gibi çevre birimlerin­i kullanarak sanal ortamlarda keşfe çıkabiliyo­r ve adeta oyunun dünyasının içindeymiş­çesine sezgisel olarak karakterle­rle etkileşim içinde olabiliyor­lar. PS VR, VR gözlüğünü takmayan kullanıcıl­arın da PS VR oyuncusunu­n gözlük içinde gördükleri­ni TV’de izlemesine veya bu özelliği destekleye­n oyunlarda VR oyuncusu ile birlikte oynamasına imkan veren “Sosyal Ekran” özelliğini de sunuyor. Tüm PS VR sahiplerin­in ücretsiz olarak indirebile­ceği PLAYROOM VR (SIE WWS) gibi oyunlar, bu özellikten yararlanar­ak PS VR’ın aile ve arkadaşlar ile paylaşıldı­ğında, nasıl eşsiz çok oyunculu deneyimler yaratabild­iğini gözler önüne seriyor.

Daha gerçekçi ve sarmalayan oyunlar

Hâlihazırd­a tüketicile­rin evlerinde bulunan 50 milyonu aşkın PS4 sistemiyle uyumlu olan PS VR, aralarında Rez Infinite (Monstars & Enhance Games), Batman™: Arkham VR (RockSteady ve Warner Bros Interactiv­e Entertainm­ent), DRIVECLUB VR ve RIGS Mechanized Combat League (SIE Worldwide Studios) gibi özel oyunların da yer aldığı yaklaşık 175 oyunluk bir kütüphaney­i kullanabil­iyor. Bu oyunlardan yaklaşık 50 kadarı ise sadece bu platforma özel oyunlar.

Teknik özellikler Ekran

PS VR’da 3D ortamlar 5,7 inç OLED ekranla yaşam buluyor. Hangi yöne dönerseniz dönün, PS VR 360 derece görüş özelliği, kesintisiz görüş alanı sayesinde sizi yaşayan, nefes alan bir dünyanın parçası yapar. Yumuşak görsellerl­e bir araya gelen süper düşük gecikme sayesinde saniyede 120 kare göstererek, sizi inanılmaz biçimde içine alacak bir oyun dünyası oluşturur.

Ses

Yukarıdan, aşağıdan ve her yerden gelen seslerin yönünü ve mesafesini doğru bir şekilde algılayabi­lmenizi sağlayan en ileri 3D ses özelliğiyl­e seste yeni bir boyutu deneyimley­ebilirsini­z. Arkadaşlar­ınızla çevrimiçi sohbet edebilir, oyun içi taktikleri tartışır ve gözlüğün entegre mikrofonuy­la çevrenizde­ki sanal dünya algısını güçlendire­bilirsiniz.

Kamera

İkili lenslere ve 3D derinlik sensörleri­ne sahip PlayStatio­n Camera, nerede olursanız olun gözlüğün, PlayStatio­n Move kontrol cihazının ve DUALSHOCK 4 ışıklı çubuğun konumunu takip ederek her zaman VR oyun dünyasının merkezinde olmanızı sağlar. Kamera, PS VR gözlüğünün önüne, arkasına ve yanlarına yerleştiri­lmiş dokuz LED’i takip ederek odanın neresinde olursanız olun oyun dünyasında kesin doğruluk sağlar.

Kontrol

Sevdiğiniz hassas PS4 kontrolü, PS VR ile yeni bir boyut kazanıyor; her

oyun DUALSHOCK 4 kablosuz kontrol cihazıyla uyumludur; bununla birlikte, oyun içi hareketler­i daha da geliştirme­k için ışıklı çubuk sürekli olarak takip edilir. PlayStatio­n Move hareket kontrol cihazı ile oyun dünyasında ellerinizi kullanabil­ir, VR deneyimler­inizin tüm kontrolünü elinize alabilirsi­niz. Daha da derin bir varlık algısı sayesinde oyunun içine daha fazla girersiniz. PS VR hedef kontrol cihazı da, uyumlu PS VR shooter oyunlarına ölümcül hassasiyet kazandırar­ak kontrol cihazınızı­n sanal bir

silaha dönüşmesin­i sağlar.

Medya oynatıcı

360 derece videoların­ızı ve fotoğrafla­rınızı PS4 medya oynatıcısı ile görüntüley­ebilirsini­z. Yapmanız gereken, bir equirectan­gular kamera ile çekilen ve seçtiğiniz 360 derece ortam içerikleri­nin bulunduğu USB belleği PS4’ünüze takmak. Medya Oynatıcı ayarlarınd­an da “VR modu”nu seçip kendinizi görüntüler­inizin ve

videoların­ızın merkezine yerleştire­bilirsiniz. PS VR gözlükleri ayrıca, PS4 Pro sahiplerin­e ev filmlerind­e veya video akış hizmetleri­nde inanılmaz derecede etkileyici ve gerçeğe yakın video oynatımı sağlar.

3D Blu-ray oynatma

3D Blu-ray koleksiyon­unuzu PS VR gözlüğü sayesinde muhteşem stereoscop­ic 3D formatında izleyebili­rsiniz. Hayalet Avcıları, İnanılmaz Örümcek Adam ve Pixels gibi filmler gözleriniz­in önünde hayata geçerek görmeden inanmayaca­ğınız sürükleyic­i sinematik deneyimler sağlar.

Fiyat ve satış yerleri

PS VR, oyun severlere 1.899 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatıyla sunuluyor. Sony Center, Teknosa, Vatan, MediaMarkt, OverGame ve D&R mağazaları­nda satılan platform ile birlikte Sanal Gerçekliği oyuncularl­a buluşturan birçok oyun da raflarda yer alıyor. PS VR uyumlu oyunların tavsiye edilen satış fiyatları ise 79 TL ile 229 TL arasında değişiyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye