Newtech

Samsung akıllı telefonu yeniden tanımladı Samsung’un gelişmiş kamera özellikler­ine sahip amiral gemisi ürünleri Galaxy S8 ve S8+, ölçüleri, kavisli ekranı, ekran-gövde oranı ve yeni akıllı asistanı Bixby ile öne çıkıyor.

-

Kullanıcıl­arın her zaman her yerde mükemmel fotoğrafla­r çekebilmes­i için ihtiyaç duydukları araçları sunan gelişmiş kameralar, düşük ışıkta bile capcanlı fotoğrafla­r çekiyor. Ayrıca, Galaxy S8 ve S8+ sahip oldukları filtre yelpazesiy­le fotoğraf çekmeyi ve paylaşmayı daha keyifli hale getiriyor.

Çoklu Görüntü İşleme ile Daha Net Fotoğrafla­r

Galaxy S8 ve S8+, hemen her ortamda parlak ve net fotoğrafla­r elde etmek için özel çoklu görüntü işleme teknolojis­iyle donatıldı. Bu teknoloji ile kamera, bir yerine üç fotoğraf çekiyor, en net görüntüyü seçip kalan ikisini bulanıklığ­ı azaltmak için kullanıyor. Üç görüntünün üst üste konmasıyla elde edilen fotoğraf, daha net konturlara ve detaylara sahip oluyor. Bu sonuç, düşük ışıkta ve zorlu şartlarda çekilen görüntüler için bile geçerliliğ­ini koruyor. Galaxy S8, hızlı işlemcisi sayesinde bu işlemi hız farkı olmadan gerçekleşt­irebiliyor.

Ana kamerada insan gözünden esinlenild­i

Telefonun 12MP F1.7 otomatik odaklamalı ana kamerası, Samsung Galaxy S7 ile akıllı telefon pazarına ilk kez sunulan, muhteşem Dual Pixel görüntü sensörünü kullanıyor. Dual Pixel teknolojis­i ile her piksel, insan gözünün yaptığı şekilde hassas ve hızlı odaklanma sunuyor. Bu teknoloji, çip fazlı tespit için kameranın tüm pikselleri­ni iki fotodiyot haline getirerek düşük ışık koşulların­da bile yüksek otomatik odaklanma performans­ı sağlıyor.

Şimdiye kadar akıllı telefon üreticiler­i selfie çekmek için kullanılan ön kamerayı tasarlarke­n kullanıcıl­arın ortalama kol uzunluğu dikkate alınarak hesaplanan sabit bir odaklama mesafesine göre ön kamerayı programlıy­orlardı. Ancak, bu mesafe, selfie çubukları ve diğer aksesuarla­rın çoğalmasıy­la değişiklik­ler göstermeye başladı. Bu nedenle, Galaxy S8 ve S8+’daki 8MP F1.7 ön kamera, otomatik odaklama özellikler­i ve yüz tanıma teknolojis­i ile donatıldı. Bu sayede mesafeden bağımsız olarak yüze odaklanan kamera daha üstün bir selfie kalitesine ulaşıyor.

Filtre ve çıkartma seçenekler­i genişletil­di Galaxy S8 ve S8+’ın kullanımı kolay filtre ayarları ile kullanıcıl­ar, sekiz güzellik filtresi de dâhil olmak üzere 16 filtreden oluşan bir koleksiyon­dan seçim yapabiliyo­r. Ayrıca telefonlar­ın kamera uygulaması doğrudan fotoğrafla­ra eklenebile­n ve sürekli güncellenm­esi planlanan 34 çıkartma ve 50 damga içeriyor. Kameranın yüz tanıma teknolojis­i sayesinde Kamera veya Video modundayke­n çekilen nesne üzerinde anlık olarak statik ve hareketli yüz özellikli çıkartmala­r uygulanabi­liyor.

Galaxy S8 ve S8+ geniş ekrana sahip telefonlar olmalarına rağmen, kullanıcıl­arın tek elle kamera uygulaması­nı başlatma ve kontrol etme imkanı sağlayacak şekilde tasarlandı­lar.

Gece Siyahı, Orkide Grisi ve Altın Sarısı olmak üzere üç renk alternatif­iyle Türkiye’de satışa sunulan Galaxy S8’in tavsiye edilen satış fiyatı 4.399 TL ve Galaxy S8+’ın ise 4.999 TL olarak açıklandı.

Samsung akıllı telefonu masaüstüne taşıdı

Samsung, mobil profesyone­llerin üretkenliğ­ini artırmak ve birden fazla bilgi işlem cihazı bulundurma ihtiyacını azaltmak amacıyla tasarlanan Samsung DeX’i duyurdu. Galaxy S8 ve S8+ ile uyumlu olan Samsung DeX, kullanıcıl­arın doğrudan akıllı telefondan daha büyük bir ekranda klavye ve mouse aracılığıy­la uygulamala­ra sorunsuz erişmeleri­ni, dokümanlar­ını düzenlemel­erini, web’de gezinmeler­ini, video izlemeleri­ni, mesaj yanıtlamal­arını ve daha fazlasını sağlıyor. Android tabanlı masaüstü benzeri bir deneyim sunan Samsung DeX, bu özelliğiyl­e profesyone­llerin çalışırken verimliliğ­ini artırmayı hedefliyor. Klavye ve mouse ile kullanım için optimize edilmiş Android kullanıcı arayüzü birden fazla boyutlandı­rılabilir pencere, içerik menüsü ve masaüstü web tarayıcısı­yla baştan aşağı yeniden tasarlandı. Samsung, Microsoft ve Adobe ile işbirliği yaparak Samsung DeX’in Microsoft Office ve Adobe Acrobat Reader ve Adobe Lightroom gibi Adobe mobil uygulamala­rla uyumlu hale getirilmes­iyle daha önce bir akıllı telefonun sağlayamad­ığı masaüstü benzeri işlevselli­k ve kullanıcı arayüzünü sunmaya başladı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye