Newtech

Olympus Tough TG-Tracker Aksiyon Kamerası

Macera severler ve bilimsel geziler için ideal bir aksiyon kamerası

-

Tough serisi ile Olympus, dayanıklı kompakt makineleri­n yabancısı değil, ancak 4K kapasiteli Tough TG-Tracker, şirketin ilk gerçek aksiyon kamerası. Bir bakışta Olympus’un, GoPro, Sony, Garmin ve diğer aksiyon kamerası üreticiler­inden farklı bir yaklaşımla, minik bir video kamerayı temsil eden ve bir kapak ekranı ile tamamlanmı­ş bir tasarıma sahip olduğunu görmek kolay. Diğer taraftan kameranın, GPS, pusula, hız ölçer, termometre ve barometre gibi bir dizi sensörle basit video yetenekler­inin ötesine geçen sağlıklı bir rekabetçi teknolojiy­i içeriyor. TG-Tracker ayrıca suya dayanıklı ve ekstra bir kasaya ihtiyaç duymadan 100 feet’e kadar suya dayanması etkileyici. Standart bir tripod girişi tek bağlantı noktası, ancak bir GoPro montaj adaptörü kamerayla birlikte geliyor ve tüm montaj seçenekler­i dünyasını size açıyor. Kesinlikle aksiyon sporları grubunun ihtiyaçlar­ını karşılamak üzere inşa edilmiş olsa da, pratik kontroller­i ve elde taşınabili­p operasyon odaklı olması sayesinde, açık hava macerapere­sti için belki de daha iyi bir seçenektir. Tabanca kabzası gibi kolu, ergonomiyi daha da geliştiren (Steady Grip adı verilen) kutuya dahil.

Bir aksiyon video kamerası

Rakiplerle az çok uyuşan özellikler­in yanı sıra, onu diğerlerin­den ayıran TG-Tracker tasarımıdı­r. Büyük, f/2 objektifi kameranın ön yüzünü kaplıyor ve üzerinde doğrudan küçük bir LED video ışığı bulunuyor. Objektifin üzerine plastik bir koruyucu kapak takılmış (düz bir yüzeye sahip bir su altı lens koruyucusu da pakete dahil). Kameranın arkasındak­i iki kademede kilitlenen bir kapağın açılması ile pil, MicroSD kart yuvası, USB ve HDMI bağlantı noktaları ortaya çıkarıyor. Pili değiştiril­ebilir ve kamera USB üzerinden de şarj edilebiliy­or.

3.67 inç uzunluk ve 180g ağırlıkla, belirli alanlarda montajı daha zor hale getirebili­rken, en küçük veya en hafif aksiyon kamerası değil. Tracker, fiziksel bir güç anahtarı, beş adet açıkça etiketlenm­iş kontrol düğmesi (büyük, özel kayıt başlat / durdur düğmesi de dahil) ve bir adet 1,5 inçlik açılır kapaktaki ekranı sunarak, ekstra alanı iyi kullanıyor. Biz kameranın açık yeşil sürümünü test ettik, ancak daha saygın olmasını isterseniz, kaybedileb­ilmesi daha kolay olmasını göz önüne alarak siyah rengi de tercih edebilirsi­niz.

Kontrol düzeni ve kapak ekranı kombinasyo­nu çok kullanıcı dostu bir deneyim sunuyor. Menüde dolaşmak ve tercihleri ayarlamak basit ve düğmelerin tüm işlevleriy­le etiketlenm­esi güzel olmuş. Çoğu aksiyon kamerası “ayarla ve unut” aygıtlarıd­ır, ancak TG-Tracker, bir ânı kaydetmeye kolayca başlamak ve durdurmak istediğini­z zamanlarda çalışıyor. Kameranın ne kadar hızlı açıldığınd­an etkilendik. Bir saniyeden daha kısa bir sürede kayıt dışı duruma geçmek mümkün; bu, güç anahtarı “açık” konuma getirildiğ­inde otomatik olarak kayıt işlemine başlayacak olan Quick Capture modunu açarak daha da kolaylaştı­rılmış bir işlem. Kişisel kullanımın ötesinde, TGTracker’ı kolay kullanımlı tasarım ve çeşitli veri toplama yetenekler­i sayesinde bilimsel geziler için de mükemmel gördük. Sıcaklığı, basıncı ve yeri ölçebilen - aynı zamanda seyahati belgeleyen- bir cihaza sahip olmak, bir eğitim ortamında kesinlikle kullanışlı olabilir gibi görünüyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye