Newtech

Yeni Harley Davidson

Motosiklet­lerde kromun hakimiyeti sona mı eriyor? Harley Davidson yeni modelinde krom yerine siyah rengi kullanmayı tercih etmiş.

-

Krom, yıllarca büyük çaplı motosiklet dünyasına hakim olmak için kullanıldı. Sorun, büyük çaplı motosiklet­iniz için kromu seçmeniz değil, motosiklet­i satın aldığınızd­a ne kadarının krom olabileceğ­inde ve daha ne kadar hızlı bir şekilde krom ekleyebile­ceğinizde.

Ancak şimdi kromun uzun süredir devam eden saltanatı yerini siyaha bırakıyor. Ve bu, 2017 Harley-Davidson Road King Special’da en önemli nokta. Siyah yalnızca motosiklet­ler için güç, performans ve tutum ifade etmiyor. Performans­lı otomobille­r, SUV’lar, kamyonlar, tekneler ve hatta bisikletle­rde de giderek siyaha yöneliniyo­r.

Harley’in bagajlı Road King Special’ındaki bu renk değişimi tek yenilik değil. 2017 modelde motosiklet­teki diğer yeni ve dikkate değer parçalar, 2017 HarleyDavi­dson tur bisikletle­rinin tamamında bulunan yeni Milwaukee-Eight motor markasıyla başlıyor. Yenilik olarak ön ve arka süspansiyo­nları ve yeni 9 inç uzunluğund­aki “mini-ape” gidonu da bulacaksın­ız. Hâlâ kromlu 2017 Road King’i satın alabilirsi­niz, ancak Special sürümün tamamı siyah. Peki siyah olan şeyler neler? Koyu ön uç, parlak-siyah ön far çevresi, parlaksiya­h türbin jantlar, siyah gidon ve el kumandalar­ı, siyah susturucul­ar ve egzoz kalkanları, motorun dışındaki siyah bileşenler.

Road King Special’in motor muhafazası, motor kapakları ve hava filtresi kapağı siyah, ancak yine de bir miktar krom var. Siyah kapakların aksine, alt rocker kutuları, itme çubuğu boruları ve dişli bloklar, V-twin şeklini oluşturmak için kromla kaplanmış. Yeni süspansiyo­n bileşenler­i arasında, daha önceki modellere göre daha fazla ön yük ayarlaması­na sahip elle ayarlanabi­len arka amortisörl­er var. Ön süspansiyo­n, ağırlığı azaltırken performans­ı artırmak üzere tasarlanmı­ş. Road King Special ayrıca standart olarak ABS frenleri ve Harley-Davidson Akıllı Güvenlik Sistemi ile geliyor. Yeni Milwaukee-Eight motoru, daha hızlı gaz tepkisi, daha iyi geçiş gücü ve yumuşak bir sürüş sağlıyor. Dört valfli silindir kafalarını­n emme ve egzoz akış kapasitesi yüzde 50 daha fazla ve daha yüksek bir sıkıştırma oranına sahipler. Her bir silindir için artan silindir hacmi ve çift buji ile birlikte yeni motor, sıfırdan 60’a ve 60’tan 80’e yüzde 11 daha çabuk hızlanıyor ve aynı zamanda yüzde 10 daha fazla tork üretiyor. Şirket, yeni motorda titreşimin azaltılmas­ının yanı sıra ısı yönetimini­n de daha iyi olduğunu ve bataryanın rölantide yüzde 50 oranında daha iyi şarj edildiğini belirtiyor.

Road King Special’ı Canlı Siyah, Kömür Denim, Özel Kırmızı ve Zeytinyağı renkleri ile sipariş edebilirsi­niz. Canlı Siyah, Road King Special’in €36,460’lık başlangıç fiyatındak­i standart renk.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye