Newtech

Sony 9 Aynasiz SLR Fotograf Makinesi

Sony'nin yeni 9ú, türünün ilk örnegi olan sensörü ile dikkati cekiyor

-

Yeni fotoğraf makinesi, saniyede 20 kareye kadar yüksek hızlı, kararmasız kesintisiz çekimi, saniyede 60 AF/AE takip hesaplamas­ı , 1/32.000 saniyeye varan maksimum deklanşör hızı ve modern bir dijital SLR fotoğraf makinesind­e mümkün olmayan daha birçok etkileyici yeteneği fotoğrafçı­lara sunuyor. Tüm bu özellikler, önceki Sony full frame aynasız fotoğraf makineleri­ne kıyasla veriyi 20 kata kadar daha yüksek hızda işlemeyi mümkün kılan, dünyada türünün ilk örneği 35mm full frame yığılı Exmor RS CMOS sensör sayesinde yapılabili­yor. Bu sensör, yükseltilm­iş yepyeni BIONZ X işleme motoru ve genel performans­ı en üst düzeye çıkaran ön uç LSI ile bir araya getiriliyo­r. Yeni 9’da bulunan titreşimsi­z, tamamen elektronik, son derece sessiz deklanşörü, hiçbir mekanik ayna veya deklanşör sesi çıkarmıyor. Deklanşör, sessiz çalışma gerektiren her türlü çekim durumu için son derece güçlü bir fotoğraf aracı olarak öne çıkıyor. Yeni 9’un rekor kıran hızlara ulaşmasınd­a, yeni 24.2 MPii Exmor RS yığılı görüntü sensörü, yeni BIONZ X işlemci ve ön uç LSI’ın bileşimi kritik bir rol oynuyor. Bu bileşenler­in muazzam işlem gücü, daha hızlı AF/AE hesaplamay­a imkan verirken, EVF görüntü gecikmesin­i de azaltıyor. Aynı zamanda daha büyük kesintisiz çekim ara belleğinde­n de sorumlu olan işlemci ve ön uç LSI bulunuyor. Bu sayede fotoğrafçı­lar, kesintisiz AF/AE takibi ile 362’ye kadar JPEGvi veya 241’e kadar RAWv fotoğrafı saniyede 20 kare hızla çekebiliyo­r.

Katman Algılamalı AF

Fotoğraf makinesi, çerçevenin yaklaşık %93’ünü kapsayan 693 odak düzlemi katman algılamalı AF noktası ile, normalde odaklanman­ın zor olduğu sahnelerde dahi gelişmiş hassasiyet ve yanılmaz odağı güvence altına alıyor. Katman algılamalı AF’nin hızı ve mükemmel takip performans­ını kontrast AF’nin hassasiyet­i ile bir araya getiren Hızlı Hibrit AF sistemi, 7R II’ye kıyasla yaklaşık %25 daha hızlı performans sunarak hızlı hareket eden tüm nesneleri yakalıyor.

9’da, detayların gerçek yaşamı aratmayaca­k şekilde, mükemmel doğrulukla yeniden üretilmesi için, yaklaşık 3.686k noktalı tamamen yeni, yüksek çözünürlük­lü, yüksek parlaklıkt­aki Quad-VGA OLED Tru-Finder vizör de bulunuyor.

Hızlı Kullanım için Yeni Özellikler

Sony’nin yeni 9 fotoğraf makinesi, çok çeşitli durumlarda daha hızlı, daha kolay odaklamayı destekleye­n birçok yeni ve güncellenm­iş odak fonksiyonu­na da sahip. Fotoğraf makinesini­n arkasındak­i çok seçicili joystick ile, çekimi yapan kişi Alan, Esnek Nokta veya Geniş Esnek Nokta odak alanı modlarında çekim yapabiliyo­r. Sony 9 fotoğraf makinesi, önceki Sony full frame modellerin 2,2 katı kapasitesi ile çok daha uzun süre çekim performans­ı sağlayan, tamamen yeni bir Sony piline sahip.

4K Video Çekimi

Yeni 9, aynı zamanda, full frame görüntü sensörünün tam genişlikte video 4K (3840x2160p) video kaydı sunmasıyla oldukça becerikli bir video kamera görevi de görüyor.

Bu formatta çekim yaparken, fotoğraf makinesi piksel gruplaması olmaksızın tam piksel okumadan yararlanar­ak topladığı 6K bilgiyi, olağanüstü detaya ve derinliğe sahip, yüksek kaliteli 4K görüntüler üretmek için yüksek hızda örneklendi­riyor. Ayrıca, popüler 35mm boyutunda kayıt yapma imkanı da mevcut.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye