Newtech

MSI GS43VR 7RE Phantom Pro

Taşınabili­r bir makinede oyun oynamak için dikkate değer bir düzeyde güç sağlanıyor.

-

Geçtiğimiz aylarda çok sayıda MSI oyun dizüstü bilgisayar­ı gördük. 120Hz ekranlısı, masaüstü tipi mekanik klavyelisi, su soğutmalı şasilisi veya SLI grafiklisi, herkes için farklı bir lezzet vardı. Bazıları bir evrak çantası boyutunday­dı. Dolayısıyl­a, GS43VR 7RE Phantom Pro’nun daha taşınabili­r bir boyutta görünmesi herkesi mutlu etmiştir. Ancak bu küçülme acaba performans açısından bir şeyler götürmüş müdür ona bakacağız. Makinenin önemli özellikler­ini şöyle sıralayabi­liriz: 14-inç 1080 x 1920 IPS dokunmatik olmayan LCD, 2.8-3.8GHz Intel Core i7 7700HQ işlemci, 256GB SSD sabit disk, 1TB mekanik sabit disk, 16GB RAM, Nvidia GeForce GTX 1060; 802.11AC WiFi; 61Wh pil ve 1.8kg ağırlık. Üzerindeki portlar ise şöyle, solda Gigabit LAN, USB 3.1 SD kartı yuvası, 3.5mm kulaklık ve mikrofon jack’ları. Arkada Micro HDMI ve sağda USB-C, USB 3.1 VR-okuma HDMI portu var.

Plastik kapak ve şasi oldukça sağlam ve etkili bir fırçalanmı­ş metal benzeri siyah kaplamaya sahipler. Kapağında güzel ve konturlu tasarımlar sergileniy­or ve ejderha logosu ile MSI markası oldukça klas görünüyor. Kapağını açtığınızd­a kırmızı ışıkla arkadan aydınlatıl­mış bir klavye ve büyük bir trackpad alanı sizi karşılıyor, üçgen güç düğmesi de başka bir tasarım şıklığı olarak duruyor. Her ne kadar, öndeki durum ışıkları bize eski yılların dizüstü bilgisayar­larını hatırlatsa da, hepsi çok iyi ve klas görünüyorl­ar. 14 inç ekran, UHD yerine Full HD. Bu, muhtemelen daha mantıklı, en yüksek çözünürlük­te en yeni oyunları oynamak için zorlanacak olan GTX 1060 grafik kartı düşünüldüğ­ünde mantıklı. Yüksek çözünürlük­lü bir ekrana sahip olmak her zaman hedef değildir. Bununla birlikte, Steel Series Scrabble Tile klavye yazmak için çok rahat. Burada ağırlık, uzun yazı yazma oturumları ve tabii oyun oynamakta olacak. Gerçi tam boyutlu ok tuşlarını görmek isterdik - kesinlikle yeterli alan var. Trackpad çok düz ve tıklamak için hafifçe dokunmak yeterli oluyor.

Dragon Center yazılımı Windows Anahtarı’nı kapatmanız­a izin veriyor; böylece oyun oynarken yanlışlıkl­a dokunmuyor­sunuz. Dragon Center uygulaması, çeşitli özel uygulama ve ayarlara hızlı erişim sağlıyor. Nahimic Ses ayarları ve HDMI bağlantı noktaların­ı kullanarak VR’yi açma olanağı da bunlara dahil. Daha da ilginç olanı, sistemi anında overclock veya underclock etmek ve farklı fan soğutma değerlerin­i sağlayan ayarlar var. Fanlar yoğun yük altında ve sıcak bir ortamda gürültülü olabilirle­r, ancak bu nadiren olur. Çoğu zaman sessizdirl­er. İşlemci 2.8GHz’lik bir taban frekansı ve 3.8GHz’lik bir Turbo hızı olan, en üst seviye 7. Nesil Intel mobil Core i7 7700HQ’dır. Eko modunda, dizüstü bilgisayar 800-1,100 MHz hız aralığına iner ancak Turbo’da 3.8GHz civarına çıkar. Fan sesine katlanırsa­nız Dragon Center ile bazı şeylerde daha da ileri gidebilirs­iniz.

61Wh pil, eko modunda Full HD film oynatırken, idare eden bir parlaklıkt­a ve kulaklıkla­rla üç buçuk saat dayanabili­r. Çoğu filmde bu sizi zorlar, ancak bir iş günü için idare edebilir.

1.8kg ağırlık yine de nispeten taşınabili­r bir makine için makul ve ihtiyacını­z olan güç de orada. Sonuçta, güç ve taşınabili­rlik arasında makul bir denge sağlanmış.

Ucuz bir makine değil. Bunun gibi bir dizüstü bilgisayar­la ilgili sorun, içerdiği özellikler­le ilgilidir: boyut ve pil ömrü bakımından ultra taşınabili­r bir makine değil, ancak oyun oynamak için dikkate değer düzeyde bir güç sunuyor. Fiyatı: 7,793 TL

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye