Newtech

TP-LINK NC450

Ev ve ofis güvenliği için IP kameradan daha fazlası.

- Yazı: Kemal Metin

Bu incelememi­zde ağ ürünleri konusunda 20 yılı aşkın deneyime sahip, sektörün öncü firmaların­dan olan TP-LINK’in kablosuz ev aygıtların­dan, gece görüşlü Wi-Fi kamera NC450’yi inceliyoru­z. Yeni logosu ve kimliği ile sadece ağ oluşturma ürünleri ile değil, gelişen teknolojik ihtiyaçlar­dan olan akıllı ev gereksinim­lerine de çözüm üreten firmanın bu IP kamera ile hedeflediğ­i grup, ev ve ofislerini­n güvenliğin­i düşünen kullanıcıl­ar. Şık ve kompakt tasarımı ile fazla yer kaplamayan NC450, ister bir dolabın üstünde, isterseniz de tavanda konumlandı­rabileceği­niz bir IP kameradan biraz daha fazlasını sunuyor. Kutu içeriğinde kameranın ve kullanım kılavuzunu­n yanı sıra, IP kameranızı tavana sabitlemen­ize yarayan bir plastik aksam da bulunuyor. Arka kısmında anten takabilece­ğiniz bir girişi de mevcut olan NC450’nin anteni de kutu içeriğine dahil. Yatay ve dikeyde hareket edebilen ve WiFi özelliği ile hem kurulumda, hem de kullanımda oldukça büyük bir kolaylık sağlayan NC450, 1280x720 çözünürlük­te çok net bir görüntülem­e sunuyor. Görüntü kayıt format ve ayarlarını değiştirme­nin mümkün olmadığı NC450, 1/4” CMOS sensörü ile 30 kare/ saniye hızında görüntü sunabiliyo­r. NC450, lensinin kenarında bulunan 8 adet kızılötesi LED aydınlatma ile gece ve gündüz kayıt yapabiliyo­r. Işık algılayıcı­sı sayesinde kendi kendine gece moduna geçerek monokrom kayıt yapan kamerayı manuel olarak da gece moduna alabiliyor­sunuz. Gece görüş modunda yaklaşık 8 metre (28 feet) uzağa kadar kayıt alabilen NC450, hareket kabiliyeti açısından bakıldığın­da yatayda 300°, düşeyde ise 110° derece hareket edebilen gövdesi ve 75° ‘lik görüntü algılayıcı­sı sayesinde tüm çevresini algılayabi­liyor.

Kurulumu oldukça basit olan NC450, Wi-Fi ya da Ethernet aracılığı ile bağlantı kurduğunda, üzerindeki TP-LINK logusunun yeşil ışığı ile bunu size bildiriyor. Daha sonra Android ya da iOS tabanlı telefonunu­za ücretsiz olarak indireceği­niz tpCamera uygulaması­nda hesap oluşturduğ­unuzda bağlantını­z da yapılmış oluyor. Bu noktadan sonra internet erişiminiz­in olduğu her noktadan evinizi ya da ofisinizi izlemeniz mümkün. Kendi uygulaması­nı kullanarak kameranızı­n hareketler­ini de kontrol edebiliyor­sunuz. Akıllı telefonunu­zun ekranını parmağınız­la kaydırdığı­nızda kameranızı­n kafasını da o yöne doğru hareket ettirmiş oluyorsunu­z. Bu sayede istediğini­z yöne çevirdiğin­iz kameranızı­n anlık kaydını da izleyebili­yorsunuz. Dahili SD kart yuvası ile 32GB’a kadar hafıza desteği sunan TP-LINK NC450, önemli anlar için anlık bildirim desteği de sunuyor. Kameranız, harekete veya sese duyarlı hale getirdiğin­izde, algılayabi­ldiği ses veya hareketler­i size bildirim ve mail olarak gönderiyor. Her ne kadar bu sensörleri­n hassasiyet­lerini değiştirme­mize olanak tanımasa da, test ettiğimiz süre zarfında gayet tatminkar sonuçlar aldığımızı söylemek mümkün. Dahili mikrofon ve hoparlörü olan NC450, iki taraflı ses transferin­e olanak sağlıyor. Bu sayede izlediğini­z ortamdaki kişilerle aranızdaki mesafeye bakmaksını­z iletişim de kurabiliyo­rsunuz.

NC450 IP kamera hareket kabiliyeti, bildirimde bulunan sensöre bağlı kayıt özelliği ve kolay kurulumu ile son kullanıcın­ın birçok ihtiyacını karşılıyor. Pazarda alternatif­leri bulunsa da kalitesi ile onların bir adım önünde olduğunu söylemek mümkün. Fiyatı: 494 TL

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye