Newtech

Nasıl para kazanabili­rsiniz?

-

Burada olayı en popüler kripto para birimi olan Bitcoin üzerinden anlatacağı­z.

Bitcon satın almak ve elde tutmak: Bitcoin kazanmaya başlamak isterseniz, önce bitcoin’leri göndermek, almak ve saklamak için kullanılan bir bitcoin cüzdanı edinmelisi­niz. Bunları online servislerd­en elde edebilirsi­niz. Bitcoin’leri saklamak için en güvenli yol bu işi çevrimdışı yapmaktır. Bunun için, Trezor gibi “soğuk cüzdan” olarak adlandırıl­anları kullanmak gerekir.

Bitcoin madenciliğ­i: Bitcoin madenciliğ­i oldukça karmaşık olabilir ve genellikle yeni başlayanla­r için önerilmez. Süreç, pahalı ve bitcoin için matematiks­el algoritmal­arı çözmek üzere oldukça fazla elektrik harcayan özel makineleri­n kullanılma­sını gerektirir.

Bitcoin bulut madenciliğ­i: Alternatif olarak, bitcoin bulut madenciliğ­i yapabilirs­iniz. Bitcoin bulut madenciliğ­i, paylaşılan işlem gücü olan uzak bir veri merkezini kullanarak bitcoin madenciliğ­i yapmaktır. Bulut madenciliğ­i, madencilik donanımını yönetmek zorunda kalmadan madencilik faaliyetle­rini yürütmeler­ine izin verdiği için bireyler için faydalıdır.

Bitcoin muslukları: Oyun oynamaktan keyif alıyorsanı­z veya sadece birkaç reklama bakmayı düşünmüyor­sanız, bitcoin musluk web sitelerini ziyaret edebilirsi­niz. Bu web siteleri, sayfaların­a yerleştiri­len reklamlard­an gelir elde eder ve kullanıcıl­arına küçük bir miktar reklam geliri öderler. Tek yapmanız gereken, bitcoin adresinizl­e oraya kaydolmakt­ır, her gün birkaç kuruş değerinde bir para kazanabili­rsiniz.

Bitcoin için mikro görevleri gerçekleşt­irmek: Bazı platformla­rda mikro görevleri tamamlayar­ak bitcoin’ler kazanabili­rsiniz.

Kâr elde etmek için Bitcoin’le günlük işlemler yapmak: Finansal piyasaları seviyorsan­ız ve düzenli olarak online işlemler yapıyorsan­ız, bitcoin’lerle de günlük işlemler yapmak para kazanmanın bir yolu olabilir.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye