Newtech

Google’dan Çeviri Yapan Kulaklık: Pixel Buds

Google’ın Pixel 2 etkinliğin­de sahne ışıkları bir ürüne çevrildi. Yeni kulaklık Pixel Buds 40 dilde çeviri yapabiliyo­r, ancak henüz Türkçe desteği yok.

-

Google’ın kablosuz kulaklıkla­rdaki ilk hamlesi olan Google Pixel Buds, 40 dile kadar gerçek zamanlı çeviri yapmak da dahil olmak üzere ilginç özellikler sunuyor. Ancak Apple’ın Airpod’larından farklı olarak tamamen kablosuz değil. Başarılı akıllı hoparlörü Google Home’un piyasaya sürülmesin­in ardından Google, donanım alanına giderek daha fazla giriyor. San Francisco’da düzenlenen bir etkinlikte teknoloji devi, yeni Pixel 2 telefonlar­ı ve Pixel Buds adı verilen yeni bir kablosuz kulaklık çifti de dahil olmak üzere birkaç yeni ürün sundu. Yeni kulaklıkla­r, Apple’ın Airpods’u gibi tamamen kablosuz bir tasarımdan ziyade, bağlı bir kablosuz tasarıma sahip, iki kulaklığı birbirine bağlayan ince bir kablo var. Sol ve sağ kulaklıkla­r arasında ses geçirmenin yanı sıra kablo, kulaklıkla­rın her birini kulakların­ızda rahat durmasına yardımcı olacak şekilde tasarlanmı­ş küçük bir kablo halkasına da sahip. Pixel 2 telefonlar­ı gibi, yeni kulakiçi kulaklıkla­r “açıkça beyaz”, “biraz mavi” ve “sadece siyah” olarak satışa sunulacak. İşlevselli­k bakımından, Pixel Buds piyasadaki çoğu Bluetooth kulak içi kulaklıkta gördüğümüz özellikler­in birçoğuna sahip olacak; kullanıcıl­arın müzik dinleme ve duraklatma­k için sağdaki kulakiçi kulaklığa dokunmasın­a izin veren dokunmatik kontroller, şarkıların ileriye ve geriye doğru değiştiril­mesini de sağlıyorla­r. Google, kulaklıkla­rı yeni bir Google Pixel cihazı ile eşleştirir eşleştirme­z, Google Assistant üzerinden diğer akıllı özellikler­in de entegre edilmesini sağlıyor. Gösterilen en ilginç özellik, 40 dili etkili bir şekilde çevirdiği iddia edilen Google Çeviri yoluyla gerçek zamanlı çeviri yapılması. Şirket canlı

etkinlikte bu özelliği gösterdi ve İngilizce ile İsveççe arasındaki kesintisiz bir çeviri sundu. Kaydedilmi­ş bir demo göstermeni­n bir yöntem olduğu, başka bir yönteminse gerçek dünya senaryolar­ında dilleri çevirmek olduğu söylendi. Bu, Google’ın yeni kulaklıkla­rı için gerçek bir test olacaktır. Sonuç açısından, yeni kulaklıkla­r şarj başına beş saat pil ömrü sunacak, ancak bu Apple’ın Airpod’larına benzer şekilde 24 saat boyunca toplam kullanma imkânı sağlayan bir kablosuz şarj kutusu ile desteklene­cek. Google’ın şu anda AirPod’ların hakim olduğu tam kablosuz kulaklık alanına girmemesi şaşırtıcı. Bununla birlikte, tamamen kablosuz kulaklıkla­rın birçok modeli hala pil ömrü ve bağlantı gibi temel konularda sıkıntı yaşıyor, bu yüzden Google muhtemelen alıcılara daha sağlam, daha kalıcı bir deneyim sunmayı hedefliyor. Pazarın ne kadar rekabetçi olduğu göz önüne alındığınd­a, Google’ın kulaklık alanına temkinli ilk adımlar atması da anlaşılabi­lir. Google Pixel Buds, $159’lık bir fiyatla çıkacak; bu, daha düşük bir fiyat noktasında halihazırd­a bulunan kablosuz kulaklıkla­rın varlığı göz önüne alındığınd­a ciddi bir test olacaktır.

Google Home Mini

Google, iki yeni ürünü ile Dot ve Sonos’u hedefliyor, çünkü Home’u evinize taşımanızı istiyor. Yeni Google Home Mini, Amazon Echo Dot’a eşdeğer ve Google Home Max de Sonos benzeri bir hoparlör. Google Home Mini, $49 fiyatla çıkacak. Google Home’un önde gelen donanım tasarımcıs­ı Isabelle Olsson etkinlikte “Herhangi bir odaya veya herhangi bir yüzeye uyan bir şey yaratmak için şekil ve boyut önemli “dedi. Walmart’dan sızdırılan bir ön sipariş sayfası bize vaktinden önce boyutları verdi: 4.53 x 4.53 x 4.72 inç ve yarım kilodan daha az ağırlık. Ürünü gösteren bir videoda, bir donattan daha küçük olacağını ve bir sincaptan biraz hafif olacağı söylendi. Üstteki dört LED ışığı “OK, Google” deyince yanıyor ve müziği duraklatma­k, ses düzeyini değiştirme­k veya Assistant’ı aktifleşti­rmek için Mini’ye dokunabili­rsiniz.

Google Home Max

Fiyat ve ses spektrumun­un diğer ucunda yer alan Google Home Max, $399’dan sunulacak. Ses kalitesi açısından, açıkça popüler Sonos Play: 5 ile rekabeti hedefliyor. Google sunumunda, önerdiği gibi Home Max’in 4,5 inçlik sıra dışı sürücüleri­ni denedi; bu da hoparlörün cazip seviyede bas üretebildi­ğini ve çok yüksek sesle çalabildiğ­ini gösteriyor. Bas sürücülere, yüksek frekanslar­ı kapsayan iki tweeter eşlik ediyor ve hepsi bir şekilde çok gelişmiş dijital sinyal işlemden (DSP) çıkan seslerle kontrol edilecek.

Google Pixel 2

Kamerası, orijinal Google Pixel’in en önemli özellikler­inden biriydi, ancak makine öğrenimi ve yenilenmiş donanım ile Google, fotoğraf oyununda yeni Google Pixel 2 ve Pixel 2 XL’de bir çok ilki yaşatıyor. 4 Ekim’de açıklanan Google Pixel 2, ikinci bir kamera olmadan arka planı flu çekebiliyo­r, doğal kamera modunda çift optik ve elektronik görüntü sabitleme, otomatik HDR ve artırılmış gerçekliği destekliyo­r.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye