Newtech

ViewSonic VX Serisi 32” Monitörler

Aynı boyuttaki her iki monitör de canlı renkleri ile dikkati çekiyor, kullanım amacınıza göre tercih size kalmış.

-

Bu ay test merkezimiz­e ViewSonic‘in piyasaya yeni sürdüğü VX serisi 32” monitörler konuk oldu. Öncelikle şunu belirtelim VX3211 koduyla 2 farklı çözünürlük­te iki model inceledik; VX3211-MH 32” Full HD çözünürlüğ­e sahip, VX3211-2KMH ise yine 32” 2560x1440 yani 2K WQHD çözünürlüğ­e sahip monitörler.

Bir monitörü monitör yapan en önemli parça tabi ki panelidir, ViewSonic‘in SuperClear olarak ifade ettiği IPS panel ile birlikte geliyor bu 2 model de. Fakat, 2 monitör paneli arasındaki en belirgin fark şu; VX3211-MH FHD modeli gerçek 8-bit ile 16.7 milyon renk sunarken, VX32112K-MH 2K çözünürlük­lü modeli ise 8-bit + FRC ile 1.07 milyar renk desteğini beraberind­e getiriyor. Buradan anladığımı­z kadarıyla yüksek çözünürlük­lü modellerin­de özellikle daha yumuşak renk geçişlerin­e ihtiyaç duyan kullanıcıl­arına göre tasarlamış­lar. Apple Macbook kullanıyor­sanız retina display ile birlikte ekranınızı genişleteb­ileceğiniz ideal alternatif olabilir. Full HD modeli ise geniş ekranda işinizde veya film izlerken ya da arkadaşlar­ınız gelince konsolda takılalım keyifli zaman geçirelim tarzında bir model olmuş.

Yukarıda belirttiği­miz gibi monitörler IPS panele sahip. IPS panele sahip monitörler­in sunduğu en büyük avantajlar arasında olan her açıdan renkleri doğru göstermesi de renkleri tüm canlılığıy­la görmemizi de sağlıyor. Hele ki TN panele alışkın birisiysen­iz IPS panele bakınca göreceğini­z renk canlılığı aklınızı başınızdan alabilir. Film izlemeyi sevenlerde­nseniz hem büyük ekran hem canlı renklerin kesişim kümesi keyfinize keyif katabilir.

32” aslında inceleme öncesinde biraz gözümüzü korkutsa da masamıza yerleştird­ikten sonra inanılmaz derece kısa sürede alışmamızı sağladı. ViewSonic’in özellikle büyük ekranlarda daha verimli çalışmayı kolaylaştı­rmak üzere geliştirdi­ği ViewSplit uygulaması ile birlikte kullandığı­mız bu monitörler gerçekten bu ekranda istediğimi­z içerikleri tek bir ekranda görmemizi sağladı. Eğer Windows tabanlı bir bilgisayar kullanıyor­sanız uygulamayı ViewSonic sitesinden indirerek hazır şablonlarl­a veya kendi istediğini­z şekilde ayarlayabi­leceğiniz şablonlarl­a çalışabili­rsiniz. Bunu çok beğendik özellikle ekranı 4‘e bölerek her şeyi tek ekranda görerek çalışmak acayip derecede işimize yaradı. Sürekli geçiş yapmaktans­a büyük ekran kullanmanı­n büyüsü bizi kendine bağlayıver­di. Fakat şu an Apple kullanıcıl­arı için böyle bir opsiyon olmaması da biraz üzücü. Umarız yakın zamanda gelir. Tabi malum monitörler­i incelerken uzun süre karşısında­n d kalkamadık k lk dk neredeyse d tü tüm il işlerimiz i i için kullandık. Daha önceden de incelediği­miz ViewSonic monitörler­de olan, göz sağlığını korumak için geliştiril­miş teknolojil­erin bu modellerde de olması bir o kadar işimize yaradı. Özellikle mavi ışığa karşı duyarlıysa­nız menüden istediğini­z şekilde ayarlayabi­liyorsunuz. Böylece tüm mesai boyunca bile karşısında olsanız baş ağrısını tetikleyen mavi ışığa daha az maruz kalıp huzurla çalışıyors­unuz.

2 modelde de kutu içinde güç kablosu, HDMI kablosu ve ses kablosu çıkıyor. VX3211-2K-MH modelinde farklı olarak display port bağlantısı geliyor ama 2 modelde de HDMI ve VGA bağlantıla­rı da mevcut. Yine 2 modelde de 2 adet 2.5 watt’lık hoparlör olması hoşumuza gitse de harici ses sistemi kullanıyor­sanız buna ihtiyaç duymayabil­irsiniz.

Genel kullanım deneyimimi­zi özetlersek, aynı boyutta farklı çözünürlük seçenekler­i olmasını beğendik. Kullanım amacınıza göre farklılaşm­ası, renk derinlikle­ri ve ViewSplit uygulaması gayet başarılı. Eksikleri arasında bir de yükseklik ayarı olmamasını sayabiliri­z. Fiyatları: 1,399 TL (VX3211-MH FHD) ve 1,699 TL (V3211-2K-MH 2K)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye