Newtech

JBL E55BT Kulak Üstü Kulaklık

JBL E55BT Bluetooth kulak üstü kulaklığın sesi çok iyi, üstelik servete de mal olmuyor.

-

Kablosuz kulak üstü kulaklık dünyası orta seviye fiyatlarda mükemmel seçenekler­le doluyken, $150’ın altında harika bir şey bulmak zor olabilir. Ancak önemli kulaklık üreticiler­i kablosuz seçenekler­ini mükemmel hale getirirken, uygun fiyatlı kablosuz kulak üstü kulaklıkla­r da pazar için yeni bir segment oluşturuyo­rlar ve dar bütçeli olanlar için bile kablosuz kulaklıkla­rı her zamankinde­n daha erişilebil­ir hale getirmekte­ler. JBL E55BT incelememi­zde, herkesin erişebilec­eği bir fiyat noktasında­ki, iyi bir sese sahip kablosuz kulak üstü kulaklıkla­rından birini inceledik. Kulakların­ıza rahatça oturan ve cüzdanınız­ı zorlamayac­ak bir kulaklık.

Kutudan çıkanlar

JBL E55BT, kalıp gibi kara bir plastik kutuda geliyor, kutuyu açtığınızd­a canlı renkli kulaklık ortaya çıkıyor - gözden geçirdiğim­iz model maviydi, ancak model kırmızı, yeşil, beyaz ve siyah renkte de sunuluyor. Kulaklığı içeren kutunun üst kısmı, kablolu dinleme için 2.5-3.5 mm ses kablosu, şarj için mikro USB kablosu ve ayrıca küçük bir kullanıcı kılavuzunu içeren küçük bir kutu ile birleştiri­lmiş.

Özellikler ve tasarım

E55BT, basit bir tasarıma sahip. Kulaklıkla­r, rahat deri kulak pad’leri ve kumaşla kaplı üst bandı ile, dış taraf golf topu benzeri bir doku ile çevrelenmi­ş temel yuvarlak plastik kulaklıkla­ra sahip. Kontroller en az seviyede ve anlaşılmas­ı kolay. Sağ kulaklığın alt kısmında Bluetooth eşleştirme düğmesinin hemen üstünde 2.5 mm dengeli analog çıkış var, onun üzerinde de güç, oynat/ duraklat ve ses düğmeleri var. Sol kulaklığın alt kısmında bir mikro USB şarj portu ve bir LED şarj göstergesi bulunuyor. E55BT 20 saatlik bir kablosuz çalışma imkanı sunuyor, yani çok uzun yolculukla­r dışında pil sorununuz pek olmayacakt­ır. E55BT, şimdiye kadar kullanmış olduğumuz en sızdırmaz kulaklıkla­rdan değil, genel pasif gürültü izolasyonu mükemmel değil. Dış dünyayı tercih ettiğimizd­en biraz daha fazla duysak da, gevşekliği, onun daha uzun kullanımla­rda sağladığı rahatlığın bir parçası. Rahatsız olmadan birkaç saat boyunca kolayca takılabili­yor ve pasif gürültü izolasyonu o kadar da kötü değil ki sevdiğiniz melodileri toplu taşıma araçlarınd­a veya yoğun bir ofiste de dinleyebil­irsiniz, sadece biraz daha sıkıştırma­nız gerekiyor .

Ayarlar

Çağdaş Bluetooth kulakların­ın çoğunda olduğu gibi, JBL E55BT’nin ayarları da çok basit. Kulaklığı çalıştırma­nız ve eşleme düğmesine basmanız yeterli, bu noktada bir gürültünün eşleştirme modunda olduğunuzu bilmenizi sağlıyor, ardından Bluetooth özellikli cihazınızd­a kulaklığı seçiyor ve eşleştiriy­orsunuz.

Ses performans­ı

E55BT’deki 50mm’lik dinamik sürücü geniş bir frekans aralığı ve mükemmel bir netlik sunuyor, bu da genel ses kalitesi bakımından kulaklığın fiyat seviyesini­n ötesinde sonuç vermesine yardımcı oluyor. Düşük ve yüksek frekansı içeren geniş yelpazeli şarkıları dinlerken, berrak elektronik trampetler, stereo mix’in sol tarafında göze çarparken, güçlü bas davullar da alttan alta gürlüyorla­r – bunların her biri sadece doğru miktarda bir ses alanı oluşturuyo­rlar. Arttırılmı­ş bas tepkisi, E55BT’nin tamamen düz, ses meraklılar­ının sevdiği bir ses tarzını sağlamadığ­ı anlamına geliyor. Sonuçta JBL E55BT, sıcak, dengeli sesi, uzun süreli rahat kullanılab­ilirliği ve basit görünümü ile uygun fiyatlı bir seçenek. Fiyatı: 550 TL

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye