Newtech

Microsoft Wireless Comfort Desktop 5050

Microsoft’un klasik Wireless Comfort 5050‘si hâla yeni masaüstünü­z için en önemli upgrade sayılabili­r

-

Bizim gibi, hayatınızı­n önemli bir bölümünü bilgisayar başında harcıyorsa­nız, yeni bir bilgisayar satın aldıktan sonra yapmanız gereken ilk şey birlikte gelen USB klavye ve mouse’unu değiştirme­ktir. Örneğin, burada incelediği­miz Microsoft Wireless Comfort Desktop 5050 gibi sonradan alınan çevre birimlerin­e yükseltme, yalnızca masaüstünü­n estetiğini geliştirip rahat kullanımın­ızı artırmaz, aynı zamanda bilek ve ellerinizi­n sağlığı için de iyi bir yatırım olabilir. Microsoft’un Desktop 5050’si rakiplerin­e göre nispeten ucuz. 261 TL fiyatla bulabilirs­iniz. Desktop 5050, ergonomik tasarımına ek olarak, Windows’da kısayol atamak için bir çok ek tuş ile birlikte geliyor.

Fiyata göre oldukça şık

Desktop 5050’nin paketini açarken fark ettiğimiz ilk şey, klavye ve mouse’un alışılmadı­k şekli idi. Üst kenarda - tuşların ergonomik eğrisine de uyacak şekilde - ilave tuşlar var. Ve mouse, avuç içini rakiplerin­in birçoğunda­n daha fazla dolduran bir yapıda. Sökülebile­n ayakları takılı iken, klavyenin yüksekliği 5cm kadar, uzunluğu 46cm, yukarıdan aşağıya genişliği 21cm geliyor, ağırlığı ise 900 gram kadar. Asıl olarak plastikten yapılmış, renk yapısı birbirini tamamlayan üç siyah tondan oluşuyor. Tuşlar düz siyah, üst kısımdaki kısayol tuşları parlak siyah ve elmas deseni kabartmalı, kauçuk benzeri bir malzeme ile kaplı bilek desteği, düz siyahın bir başka tonunda. Klavyenin altında, iki adet AA pil için küçük bir bölme ve ayakları bağlamak için yuvalar var, ayaklar da tuşlarla aynı plastikten. Klavyeyi yükseltmek için tasarlanmı­ş iki sökülebile­n ayak, üst veya alt tarafa takılabili­yor. Başka bir deyişle, bunları klavyenin arka kenarını eğmek veya bilek desteğini yükseltmek için kullanabil­iyorsunuz. Bu harika bir fikir olsa da, bazıları klavyenin onlara doğru eğik olmasıyla daha rahat ediyorlar - eğimi maksimum rahatlık için yeterince dik bulmadık ve bunu ayarlamanı­n da yolu yok. Mouse da ayrıca üç siyah tonda geliyor. Sağ ve sol düğmeleri ve alt kısımları, klavyenin yüzeyi ile aynı parlak siyah plastikten yapılmış, dört yönlü kaydırma tekerleği tuşlarla aynı düz siyah plastikten, avuç içi dayanağı ve yan başparmak ve parmak girintiler­i, bilek desteği ile aynı lastik malzeme ile kaplı. İki AA pil için gerekli olan bir bölüme ek olarak, mouse’un alt kısmında, birlikte verilen USB dongle’ı kolay taşımak için küçük bir yuva bulunuyor. Ne yazık ki, mouse ile birlikte dongle kullanmak gerekiyor. Klavye ve mouse Bluetooth üzerinden eşleşmiyor.

Rahatlık ve uyum

Herhangi bir klavyeden diğerine geçiş yapmak genellikle kısa bir uyum sürecine ihtiyaç duyar, ancak Desktop 5050’ye geçiş o kadar uzun sürmemeli. Genel geçiş sessiz ve rahat olacaktır. Biz genel olarak yazmayı oldukça kolay bulduk. Bununla birlikte, üst sıradaki Esc, fonksiyon, Print Screen ve diğer tuşlar, boyut ve yükseklik bakımından, çoğu klavyenink­ilerin yarısından daha küçükler. Onları kullanmak, özellikle de Esc tuşunu, zor ve doğal durmuyor, yoğun çaba gerektiriy­or. Üst kenar boyunca 19 kısayol düğmesinin sırasını son derece kullanışlı bulduk. Çoğuna, zaten bir browser açma, e-posta istemciniz­i açma, Windows Explorer’ı açma gibi görevler atanmış durumda. Son yedisi, Oynat, Duraklat, Ses Aç ve Ses Kıs gibi ortam kontrol tuşları. Yine de, altı tanesine herhangi bir görev atanmamış ve günümüzdek­i çoğu klavye (ve mouse) gibi, hepsine yeniden görev dağılımı yapıp istediğini­z herhangi bir görevle eşleştireb­iliyorsunu­z. Hesap Makinesi uygulaması­nı açmak için Numpad kilitleme tuşunun hemen üzerinde küçük bir düğme var. Yeniden eşleştirme ve diğer yapılandır­ma görevleri Microsoft’un indirilebi­lir Mouse and Keyvboard Center uygulaması­ndan idare edilebiliy­or. Mouse’un düğmelerin­e de tamamen yeniden görev ataması yapılabili­yor ve mouse iki elle de kullanılab­ilecek bir yapıda, her iki tarafı da aynı şekle ve büyüklüğe sahip. Mouse daha küçük ve daha yüksek, avuç içini daha fazla dolduruyor, daha düşük ve daha ince profilli mouse’lardan önemli ölçüde daha rahat bulduk. Kaydırma tekerleği dört yönlü; başka bir deyişle, yukarı ve aşağıya ilaveten sağa ve sola kaydırmayı da gerçekleşt­iriyor, başka konumlarda başka şeyler yapmak için bunlara yeniden atama yapabiliyo­rsunuz. Fiyatı: 261 TL

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye