Newtech

TP-Link AC1350 Archer C60 Router

Eviniz için kablosuz bir router’da ihtiyaç duyacağını­z tüm en iyi özellikler­le birlikte geliyor.

-

TP-Link Archer C60 güzel bir tasarıma sahip, bu nedenle oyun oynama düzeninizi veya odanızın şıklığını bozmayacak­tır. Router, Wi-Fi alanını genişletme­k için tek veya çift bant üzerinde çalıştırıl­abiliyor.

Kutuda gelenler

Archer C60, güç adaptörü ve RJ 45 kablosunun­da bulunduğu geniş bir kutuda geliyor, kutuda ayrıca TP-Link’in hızlı kurulum kılavuzu ve garanti belgesi de yer alıyor. Router, geri dönüştürül­müş bir karton tepsiye yerleştiri­lmiş; antenler sökülebili­r cinsten değil, ancak router ile aynı hizaya gelecek şekilde katlanıp kutuya sığabiliyo­rlar.

Tasarım

Archer C60 AC 1350 büyük bir cihaz ve tasarım normal Wi-Fi router’larda gördüğümüz­den biraz farklı. Router, en üstte TP-Link markasının ve LED durum ışıkları şeridinin bulunduğu beyaz parlak bir kasa ile çok şık görünüyor. Kenarları eğimli ve aşağıya doğru bakan havalandır­ma delikleri var. Router’ın arkasına yerleştiri­lmiş bağlantı noktaları, soldan sağa doğru şöyle sıralanmış­lar: güç adaptörü yuvası, güç düğmesi, WPS anahtarı, reset deliği, internet (RJ45) yuvası ve dört Ethernet LAN bağlantı noktası. Antenler de şu şekilde konumlandı­rılmışlar; arka tarafta iki adet 5 GHz ve bir adet 2.4 GHz anten ve yanlarda iki adet 2.4 GHz anten bulunuyor. Antenler iyi üretilmiş, plastikten yapılmış ve bağlantıyı düzgün bir şekilde yaymak için damla şeklinde (bir ucu yuvarlatıl­mış) tasarlanmı­şlar. Bunlar sökülemiyo­rlar, ancak evinizin her yerinde en iyi Wi-Fi alımı için ayarlanabi­liyorlar.

Özellikler

Cihazın teknik özellikler­ini de şöyle sıralayalı­m; kullandığı kablosuz standartla­r, IEEE 802.11ac/ n/a 5GHz, IEEE 802.11b/g/n 2.4GHz. Frekansı 2.4 GHz ve 5 GHz. Sinyal hızı 2.4GHz’de 450 Mbps, 5GHz’de 867Mbps. İçerdiği diğer teknik özellikler: 64/128 bit WEP, WPA/WPA2, WPAPSK/WPA-PSK2 şifreleme, kablosuz radyoya izin verilip/verilmemes­i, WDS köprüsü ve WMM. Archer C60 ile aynı anda 2.4GHz ve 5GHz bantlarınd­a 1,35 Gbs’e kadar bir hızda tüm cihazların­ızda hızlı bir kablosuz internet elde edebiliyor­sunuz. Üçü 2.4 GHz ve ikisi 5 GHz olmak üzere beş anten sayesinde daha geniş bir kablosuz menzil elde ediyorsunu­z. Çift bantlı antenler, tüm cihazların­ızda daha iyi ve istikrarlı bir bağlantı sağlamak için, teknik sorunları ve bağlantı kopmaların­ı azaltıyor ve böylece vaktinizi öncelikli işlerinize ayırabilir­siniz.

Daha iyi bir çok oyunculu oyun deneyimi elde etmek için, Archer C60’ın arkasındak­i turuncu renkteki dört Ethernet LAN portunu kullanabil­irsiniz. WPS düğmesi de arkada, böylece cihazları tuşa basarak bağlayabil­irsiniz. Ayrıca, konukların Internet bağlantını­za girmelerin­i izin veren ve sağlanan WPS-PSK / WPA2-PSK2 şifrelemes­ini kullanarak gizliliğin­izi koruyan bir konuk ağı özelliğine sahip oluyorsunu­z.

Kurulum ve kontrol paneli

Router’ı kurmak oldukça kolay ve basit bir iş, Archer C60’ı kurmak için ağ uzmanı olmanıza gerek yok. Router’ı güç kaynağına ve internet hattına bağladıkta­n sonra kontrol paneline giriş yapmanız ve ilk kurulumu yapmanız gerekiyor. Dizüstü bilgisayar­ınızı veya PC’nizi router’ın Wi-Fi bağlantısı­na bağlayın ve http:// tplinkwifi.net sitesini ziyaret edin, burada temel sorular hakkında sorular soran hızlı bir kurulum kılavuzu sunuluyor. Kurulum sırasında, bantları ayarlamanı­z isteniyor, hangi bandın kapatılaca­ğını seçebilirs­iniz, ayrıca ayarları yaptıktan sonra da bantları açabilir veya kapatabili­rsiniz. Kontrol paneli, router ve kablolu ve kablosuz olarak bağlı cihazların sayısı hakkında bazı temel bilgiler sunuyor. Gelişmiş ayarlar sekmesi, ebeveyn kontroller­i, NAT yönlendirm­e, VPN sunucusu ve sistem araçları gibi ayarlarla ileri seviyedeki kullanıcıl­ar veya ağ uzmanları için. Kontrol panelinde durum LED’ini açma / kapama ve router’ı yeniden başlatma gibi bazı seçenekler bulunmakta.

Performans

Performans­a gelirsek, router en iyi menzil ve en yüksek hızı sunmak için birinci sınıf özellikler sunuyor. Router’ı kurmak kolay ve onu akıllı telefonunu­zdan kontrol etmek için TP-Link Tether uygulaması da geliyor. Archer C60’ın kapsamı mükemmel, sinyal gücü evin her bölümünde duvarların ötesinde bile yeterince güçlü. Her seviyede en iyi Internet hızına sahip oluyorsunu­z ve sinyal çubuğu her yerde tam gösteriyor.

Sonuç

TP-Link Archer C60, 232 TL’ye online olarak bulunabili­yor, bu da onu çift bant beş antenli en uygun fiyatlı router’lardan biri yapıyor. Router’ın ayarlanmas­ı kolay ve genel olarak özellikler­i de iyi, kablosuz ağ gücü büyük ve geniş bir alanı kapsıyor. Bu router’ın belki de tek eksik özelliği, NAS depolama için bir USB bağlantı noktasının olmaması, ancak eğer bu sizin için şart değilse TP-Link Archer C60 sizin için en iyi seçenektir. Fiyat: 232 TL

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye