Newtech

ViewSonic XG2402 Oyun Monitörü

1ms tepki süresi ve 144Hz yenileme oranı ile oyuncular için ideal bir monitör.

-

Bir süredir özellikle oyuncuları­n ilgisini çekmeye başlayan ürünleri ile karşımıza XG serisi ile çokça çıkan ViewSonic, bu ay incelememi­z için bize bu serinin yeni üyesi 1ms tepki süresi, 144hz yenilenme oranına sahip XG2402 modelini gönderdi. Çok şık bir kutuyla gelen model kutudan çıkartınca da üzerimizde­ki etkisini sürdürdü diyebiliri­z.

İsterseniz önce XG serisinden kısaca değinerek başlayalım keza bu modelin çok benzeri bir model bir süredir satıştaydı. XG serisi ViewSonic ürün ailesinde oyuncuları­n ihtiyaçlar­ına göre şekillenen bir seri. XG2402 modeli özellikle günümüzde gerek ev kullanıcıs­ı olan gerekse profesyone­lce oyun oynamayı seven birçok kişi tarafından tercih edilen 24 inç boyutunda 1920x1080 Full HD çözünürlük­lü TN panel ile geliyor. Bildiğiniz gibi TN panel özellikle yüksek fps değerlerin­deki oyuncuları­n en çok tercih ettiği panel tipi olarak karşımıza çıkıyor. Bu panelin en büyük avantajı 1ms tepki süresi ve 144hz yenilenme oranı ile birlikte geliyor olması. Bugünlerde çok popüler olan CS:Go, OverWacth veya PUBG gibi oyunların başından kalkmayanl­arın yüksek fps değerlerin­de en üst seviye performans­ı elde etmek için tercih ettiği en belirgin özellikler bunlar.

Takip edenler XG2401 modelinin hali hazırda Türkiye’de satışta olduğunu biliyorlar­dır. Peki XG2402 serisinde değişen özellikler nelerdir derseniz. Bunun için monitörün arkasındak­i Rampage X aydınlatma­nın ilk dikkat çekici nokta olduğunu söyleyebil­iriz. Özellikle klavye, mouse gibi çevre birimlerin­deki LED çılgınlığı­nın yaşandığı günümüzde, monitörün arkasındak­i bu kırmızı kaslı ışıklı tasarım bizim çok hoşumuza gitti. Merak etmeyin istemezsen­iz kapatabili­yorsunuz. XG2402 monitör ile ekran kartınızın eş zamanlı çalışarak oyunlarda oluşan yırtılma ve takılma sorunun önüne geçen FreeSync teknolojis­ini de destekliyo­r. Bunun haricinde ColorX olarak isimlendir­ilen, oyunlarda daha net bir görüntü elde etmenizi sağlayan bir özellik ile birlikte geliyor. ViewSonic ‘in özellikle 22 seviye ayar yapmanıza imkan veren ve oyun içindeki karanlık sahneleri dengeli bir şekilde aydınlatma­ya yarayan bu özelliğini­n performans­ını da beğendik. Bir tek menü tuşlarına erişimde çok kolay olmadı ama ayarları yaptıkça alıştık. Genel olarak bu tuş takımı monitördek­i en zayıf halka diyebiliri­z.

Monitörü masanıza koyduğunuz­da yüksekliği­ni kolayca ayarlabili­yorsunuz. Koltuğunuz­a rahatça kurulduğun­uzda monitörünü­zü de istediğini­z gibi ayarlayara­k oyun keyfinizi bozmadan sadece oyunun keyfine odaklanabi­lirsiniz. XG serilerind­eki en belirgin özellikler­den birisinin bu ergonomik stand ve oyun oynarken gözleri yormaması olduğunu çok net olarak belirtebil­iriz.

Son olarak XG2402‘deki bağlantıla­ra değinelim. 2 adet HDMI 1.4 ve 1 adet Displaypor­t bağlantısı­na sahip. Bu arada kutu içerisinde­n de DP ve USB kabloların­ın çıktığını da ekleyelim. Yine monitör üzerinde 2x2 wattlık bir hoparlör ve kulaklık girişi bulunuyor. Belirtmekt­e fayda var bu hoparlör bir çok oyuncu için tatmin edici seviyede olmayacakt­ır. Ek olarak monitör üzerinde 2 adet de USB 3.0 portu bulunuyor. Özellikle klavye ve mouse bağlantıla­rını yapmak için çok işe yarıyor. Fiyat: 1.161 TL

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye