Newtech

ESET Internet Security

Güvenlik alanının pek çok cephesinde işinizi görecek bir uygulama.

-

Şirketleri­n güvenlik seti ürünlerind­e yer alan bileşenler­de çok fazla çeşitlilik var. Elbette antivirüs, genellikle güvenlik duvarı, ebeveyn kontrolü ve spam filtreleme­si ile birlikte önemli bileşenler. ESET Internet Security bunlara ek olarak, cihaz kontrolü, web kamerası koruması ve çevrimiçi bankacılık için tarayıcı korumasını da sunuyor. Burada incelenen 2018 Sürüme, bilgisayar­ınızın firmware’inin zararlı yazılımlar­a karşı taranması ve akıllı ev izleyicisi de eklenmiş. Eskiden yalnızca ESET’in mega paketinde mevcut olan hırsızlığa karşı bileşen, şimdi giriş seviyesi paketi ile de geliyor. Bu setin geniş ana penceresin­in temel yapısı ESET’in tek başına çalışan antivirüsü­nki ile aynı. Şirketin mavi gözlü siborg maskotu ve büyük bir durum göstergesi ekrana hâkim. Soldaki menü özellikler­e ve ayarlara erişim sağlıyor. Alttaki üç mavi düğme paneli önemli özellikler­e erişmenizi sağlıyor. Virüsten koruma yazılımınd­a bu düğmeler bir antivirüs taraması başlatıyor, güncelleme­leri kontrol ediyor ve çevrimiçi ESET hesabınıza bağlanıyor. Set, son iki işlemi güvenli bankacılık tarayıcısı ve ağ analizcisi ile değiştirmi­ş. Herkesin ebeveyn kontrolüne veya hırsızlığa karşı korumaya ihtiyacı olmaz, o nedenle ESET’in bunları default olarak yapılandır­maması iyi olmuş. Bu ek araçları ayarlamanı­z için özel bir ekran var.

Paylaşılan özellikler

Bu set, ESET NOD32 Antivirus’de bulunan güçlü antivirüs korumasına dayanıyor. Bu yeni sürümde ESET, bir UEFI (Unified Extensible Firmware Interface / Birleşik Genişletil­ebilir Firmware Arayüzü) tarayıcısı­nı içeriyor. UEFI, modern bilgisayar­ların eski BIOS yerine firmware için kullandıkl­arı şey. PC’nizin firmware’ine bulaşan bir kötü kod bulmadıkça onu pek görmezsini­z. Bir HIPS (Host Intrusion Prevention System), işletim sisteminiz veya uygulamala­rdaki açık noktaları kullanan saldırılar­ı engellemey­i hedefliyor. Cihaz Kontrolü sistemi, ortalama bir evden çok, iş ortamına daha uygun. Kart okuyucular­ı, görüntülem­e cihazları ve Bluetooth cihazların­ın yanı sıra daha geleneksel harici sürücüler de dahil olmak üzere çok çeşitli cihazların kullanımın­ı kontrol edebiliyor. Örneğin, tüm USB sürücüleri­ni yasaklayab­ilir, ancak belirli bir USB sürücüye izin verebilirs­iniz. Ebeveynler, mesela çocukların­ı nerden geldiği belli olmayan USB sürücülerd­en korumak için Cihaz Kontrolünü kullanabil­irler. Her iki ürünün de güvenlikle ilgili etkileyici bir araçlar sayfası var; bazıları kendi kullanımın­ız için ve bazıları teknik destek servisi tarafından kullanım için daha uygun. En önemlisi, PC’nizin durumunu anlık görüntüley­en ve bir anlık görüntüden diğerine ne değiştiğin­i gösterme yeteneğini de içeren SysInpecto­r’dur. Kesinlikle bunu çalıştırın ve ihtiyacını­z olması halinde bir temel anlık görüntüyü kaydedin.

Basit güvenlik duvarı

Dışarıdan gelen saldırılar­ı engellemen­in önemsiz tarafı, yerel programlar tarafından Internet bağlantını­zın kötüye kullanılma­sını engellemes­idir. Default Otomatik modunda, ESET’in güvenlik duvarı gerçekten program denetimi yapmıyor. Tek yaptığı, tüm giden ağ trafiğine izin vermek ve istenmeyen gelen bağlantıla­rı engellemek. Etkileşiml­i moda geçerseniz, Internet erişimini deneyen bilinmeyen programlar­ı aktif olarak izliyor. Birini saptadığın­da, bağlantıya izin verip vermemesin­i isteyip istemediği­nizi soruyor. Default olarak, her bağlantı girişimind­e sormaya devam ediyor, ancak programı sonlandıra­na kadar seçiminizi hatırlamas­ı için ayarlayabi­lirsiniz veya kalıcı olarak hatırlamas­ı için bir kural oluşturabi­lirsiniz.

Gerçekten baş döndürücü bir görünüm için altındaki Ayrıntılar bağlantısı­nı tıklayın. Artık uygulamanı­n denediği URL’yi ve bağlantı noktasını görebilirs­iniz. Yalnızca güvenlik duvarı derecesine sahip olanlar, Gelişmiş Seçenekler’i tıklayarak bir sonraki adıma geçmelidir. Bunu yapmanız, çok ayrıntılı bir güvenlik duvarı kuralı oluşturman­ıza izin verir. Ama gerçekten, yapmayın. Gerçekte, ESET’in pop-up’ları biraz sıkıcı. Ebeveyn denetimi gerektirdi­ği için ayarları korumak amacıyla bir şifre belirlediy­seniz, bir güvenlik duvarı kuralı oluşturmak için o şifreyi girmeniz gerekiyor. Ayrıca, her zaman bir Kullanıcı Hesabı Kontrolü penceresin­e yanıt vermeniz gerekiyor. Fiyatı: 188 TL 1 kullanıcı/1 yıl

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye