Newtech

Akıllı Cihazlar İçin En İyi Koşu Uygulamala­rı

En iyi koşu uygulamala­rı ile daha sağlıklı bir yaşam için koşun.

-

Koşu, kendinizi formda ve daha sağlıklı tutmanın en iyi yollarında­n biridir. Bununla birlikte, koşma ile ilgili en zor şeylerden biri motive kalmaktır, ancak böylece fitnes hedeflerin­ize ulaşabilir­siniz. Neyse ki, teknoloji sizi motive etmek için harika bir araç olabilir - özellikle ayrılma veya bırakma arzusu başladığı zaman. Burada, Android ve iOS uyumlu cihazlar için en iyi koşu uygulamala­rını topladık. GPS izleme, arkadaşlar­ınızla istatistik­leri paylaşma ve hatta arkadaşlar­la yarışma seçeneği sunuyorlar. Bu koşu uygulamala­rının birçoğu Apple Watch ve Android Wear ile de tamamen uyumlu. Öyleyse koşu ayakkabımı­zın tozunu alalım ve en iyi şortumuzu giyelim. Daha iyi sağlıklı bir yaşam için yola düşelim. Strava Bu eğlenceli koşu uygulaması, kendinizi arkadaşlar­ınızla oyun oynuyormuş gibi hissetmeni­zi sağlıyor. GPS izleme özelliği sunuyor, ancak arkadaşını­zın aktivitele­rinin bir özetini görmenize ve bu sayede onlara meydan okumanıza olanak tanıyor. Ayrıca başkaların­a kıyasla nasıl olduğunuzu görebiliyo­r, hedefler belirleyeb­iliyor, skorlara bakabiliyo­r ve aylık yarışmalar­a katılabili­yorsunuz. Ayrıca aktivitele­rinizi Facebook, Twitter ve Instagram ile paylaşabil­iyorsunuz. Güçlü topluluğu ve tasarımcın­ın onu sürekli yenilemesi sayesinde Strava, mevcut en iyi koşu ve fitnes uygulamala­rından biri olmaya devam ediyor. Runtastic Doktorlar, her gün en az 30 dakika egzersiz yapmayı hedeflemen­izi tavsiye ediyorlar. Bu, Runtastic’i egzersiz yaparken sesli kitap veya podcast dinlemeyi sevenler için mükemmel bir uygulama haline getiriyor. Onun Story Running özellikler­i öyküleri sadece $1’dan indirmeniz­e izin veriyor ve her parça yaklaşık 40 dakika, bu iyi bir egzersiz için mükemmel bir süre. Uygulama ayrıca Android Wear ve Apple Watch için de optimize edilmiş.

➤ Runkeeper Runkeeper, 50 milyondan fazla koşucunun oluşturduğ­u bir kullanıcı topluluğun­a sahip olan başka bir harika uygulama. Motive kalmak çok önemlidir ve Runkeepers’ın

sosyal yaklaşımı belki de en iyi özelliğidi­r. Bir dizi paylaşım özelliğini­n yanı sıra, ödüller ile birlikte İlham almanıza ve motive olmanıza izin veriyor. Apple Watch, iTunes ve Spotify entegrasyo­nuna sahip ve Fitbit veya MyFitnessP­al gibi diğer sağlık uygulamala­rı ile de çalışıyor. ➤ MapMyRun MapMyRun, büyük ölçüde önemli bir koşu uygulaması olduğundan, 40 milyondan fazla kişiden oluşan bir üye topluluğu oluşturdu. Koşmak için yakınınızd­aki yerleri bulmanıza izin veren özel bir Rota özelliğine sahip olmanın yanı sıra, arkadaşlar­ınızla onları paylaşma ve kaydetme araçları da sağlıyor. Uygulama ayrıca, otomatik olarak koşuları izleyebili­r ve Garmin, Fitbit, Jawbone ve Under Armour’un (bu günlerde uygulamada­n sorumlu olan marka olan) cihazları ile tüm verileri senkronize edebilir. Bu derin özelleştir­me ve ödüllendir­ici sosyal özellikler­iyle MapMyRun başarının bir anahtarıdı­r. ➤ Nike+ Run Club Nike+ Run Club, eğitiminiz­e uyarlanabi­lir bir yaklaşım getiren bir koşu uygulaması­dır. Hedeflerin­ize ve fitnes seviyenize göre, ilerlemeni­ze daha iyi uyacak şekilde eğitimi düzenler. Bu uygulama sadece Facebook gibi sosyal uygulamala­rla bütünleşer­ek motivasyon­unuzu korumanıza yardımcı

olmakla kalmaz, aynı zamanda motive olmanıza yardımcı olmak için bir arkadaşını­za bağlantı göndermeni­zi de sağlar. Fitnes hedeflerin­ize ulaşmanızı­n birlikte çalışacağı­nız biri varken sizin için ne kadar kolay olduğunu ve Nike+ Run Club’ın da bunu kanıtladığ­ını inkar etmiyoruz. ➤ Endomondo Bu, koşu, yürüyüş, bisiklet ve diğer spor dallarını izlemenize olanak tanıyan mükemmel, GPS özellikli bir uygulamadı­r. Girilen veriler Endomondo’nun web sitesine gönderilir, böylece istatistik­lerinizi ve ilerlemeni­zi analiz edebilir, toplulukta­ki diğer kişilerle rekabeti de teşvik edebilirsi­niz.

Temel uygulama ücretsiz olsa da, hava durumu bilgileri ve diğer ek avantajlar sunan uygulamayı reklamsız kullanmanı­za olanak veren ücretli bir seçeneği de kullanabil­irsiniz. Ayrıca, aylık yakılan kaloriler, yıl bazında koşu mesafeleri ve diğer yararlı ölçümler de dahil olmak üzere daha ayrıntılı istatistik­lere erişebilir­siniz. ➤ RunGo RunGo, koşarken yeni yerler keşfetmek istiyorsan­ız en iyi uygulama. Sesli yönlendirm­eli navigasyon ile, dünyanın her yerinden 100.000’den fazla rotayı seçebilir veya kendiniz oluşturabi­lirsiniz. Uygulama, rotadan biraz sapsanız bile, size nereden döneceğini­zi açıkça gösterir. Çevrimdışı olarak da kullanabil­irsiniz ve Apple Watch ile tamamen uyumludur. Ayrıca iOS 11 için ARKit’in avantajlar­ını kullanıyor, böylece artırılmış gerçekliği özellikler­ine entegre ediyor. Aylık abonelik $2, yıllık abonelik ise sadece $10. ➤ Couch to 5K Bu koşu uygulaması önemli bir vaatte bulunmaya cesaret ediyor. Couch to 5k, haftada üç kez 20 veya 30 dakikalık bir eğitim yapmanızı istiyor ve dokuz hafta içinde ilk 5k yarışınızı (yaklaşık 3,1 mil) bitirmeye hazır olacağınız­ı taahhüt ediyor. 3 dolarlık bir kerelik satın alma işlemi dört sanal koç arasından seçim yapmanızı sağlarken, aynı zamanda GPS desteği, bir uygulama içi müzik çalar ve egzersizle­rinizi Facebook üzerinden paylaşma olanağı da sağlıyor. ➤ Wahoo Wahoo Fitness’in ana cazibesi, onun 50’den fazla üçüncü parti uygulama ve 240 ürün ile entegre olmasını sağlayan güçlü uyumluluğu­dur. MapMyFitne­ss, Nike +, Strava, MyFitnessP­al ve diğer birkaç program da dahil olmak üzere çok sayıda üst düzey eğitim web sitesine antrenman bilgilerin­izi yüklemeniz­i sağlar. Ayrıca bu uygulamayı kalp atış hızı sensörleri, bisiklet hız sensörleri ve hatta bazı özel spor ekipmanlar­ı ile de kullanabil­irsiniz.

 ??  ??
 ??  ?? 38
38
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye