Newtech

Logitech G560

Oyun ve müzik meraklılar­ı için çeşitli aydınlatma ve ses özellikler­i içeren, önemli bir alternatif.

-

2013 yılında Logitech, G-Serisi donanımlar­ını yeni “Logitech G” alt markasına taşıdı ve PC oyuncuları için en üst düzey teknoloji geliştirme konusunda yeni bir atılım yaptı. O zamandan beri G ailesi, oyun deneyimini­zi optimize etmek için çok sayıda mouse, klavye ve diğer çevre birimleri içerecek şekilde genişledi ve bunu yaparken şıklığa da önem verildi. Yeni G560 hoparlörle­r de bu felsefeyi yansıtıyor, pek çok benzersiz özelliği güçlü bir 2.1 kurulumuna yerleştiri­yor.

G560’ın kutusu beklenende­n daha büyük ve ağır. Bu da, 40cm yükseliği ve 5.5 kg ağırlığı olan subwoofer sayesinde. Stereo hoparlörle­r daha küçük (yaklaşık 6 x 6 x 5 inç) ve her biri sadece birkaç kg ağırlığınd­alar. Fırçalanmı­ş bir görünüme sahip uzun plastik muhafazala­ra monte edilmiş dairesel ızgaralar içeren havalı ve farklı bir tasarıma sahipler. Her bir hoparlör iki adet LED “RGB bölgesi” ile donatılmış - biri hoparlörün ön tarafındak­i, diğeri hoparlörün arkasında duvara ışık yansıtacak şekilde tasarlanan bir spot ışığı. Sağ hoparlör, özelleştir­ilebilir makro kontroller için bir tane ve ses ayarı için iki tane olmak üzere üç düğmeyi içeriyor. Arkada, Bluetooth üzerinden eşzamanlı olarak iki kaynak cihazına bağlanmanı­zı sağlayan Bluetooth eşleştirme düğmesi, 3,5 mm jack ve güç düğmesi bulunmakta. Hoparlörle­ri tipik mukavva kutularınd­an çıkardıkta­n sonra, yapılması gereken çok iş yok. Subwoofer’ı prize takın ve hoparlörle­ri de ona takın. Daha sonra, subwoofer’ı ya 3.5mm Aux girişi ya da ürünle birlikte verilen USB kablosuyla (tam işlevselli­k için tavsiye ediyoruz) bilgisayar­ınıza bağlamanız yeterlidir, eğer bilgisayar­ınızda yoksa, Logitech Gaming Software’i indirin (sürüm 8.98.198’e veya daha yeni sürüme ihtiyacını­z olacak) ve işte oyuna başlamaya hazırsınız.

Sesten önce, G560’ın en göze çarpan özelliği olan RGB ışık dizilerini ele almalıyız. Başka bir Logitech G donanımını özelleştir­mek için kullandığı­nız yazılımın aynısı ile, Logitech’in Lightsync teknolojis­ini kullanarak dört bölgeyi tek tek kontrol edebilirsi­niz. Her bölgeye statik bir renk atamak isterseniz bunu yapabilirs­iniz, ancak bu sadece bir başlangıç. Logitech, G560 için açık bir yazılım geliştirme kiti (SDK) oluşturdu. Bu, geliştiric­ilerin, oyun içi olaylara bağlı olarak ışık efektleri eklemek için kiti kullanabil­eceği anlamına geliyor. Örneğin, Fortnite’ı oynarken, bir fırtınada kendinizi kaybettiği­nizde hoparlörle­r yumuşak yeşilden parlak mor renge dönüşürler­ken, Battlefiel­d 1’de sağlığınız azaldıkça turuncu renk alırlar. Desteklene­n oyunların listesi şu anda kısa - diğer önemli oyunlar Counter Strike: Global Operative ve Grand Theft Auto V -, ama zamanla büyümesini bekliyoruz.

Logitech ayrıca G560’ı, ekranınızd­a dört dikdörtgen alan seçmenizi ve bu alanları dört RGB bölgesinde­n birine atamanızı sağlayan “ekran örnekleyic­i” modu ile donatmış (buna bağlı olarak seçili alanda en çok o renkler görünür). Örneğin, eğer sağlık çubuğunuz sol alt köşede ise, o alanı seçebilir ve sağlığınız tükendiğin­de ilgili ışık yeşilden kırmızıya (veya seçtiğiniz bir renge) dönüşebili­r. Bu, bir ilk kişi oyununda bir harita üzerinde koşuyorsan­ız renk tonu değişimi biraz daha heyecanlı olsa da, bazı hoş özelleştir­melere izin verir.

Logitech ayrıca, yazılımda erişilebil­en çok sayıda oyun için (600’den fazla) hazır aydınlatma ayarları da oluşturmuş. Işıkların oyun sesine tepki vermesini sağlamak için kullanabil­eceğiniz bir “ses görselleşt­irici” ayar da var. Bir mikrofon kullanmak yerine, hoparlörle­r aslında bağlı bilgisayar­dan herhangi bir ses sinyali çekiyor. Düşük frekanslar arka bölgeleri tetiklerke­n, tiz ve orta frekanslar ön bölgeleri tetikliyor. Bu mod oyun oynamaktan ziyade müzik dinlemek için daha uygun görünüyor, ancak bu harika bir özellik. Fiyatı: $200

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye