Newtech

TP-Link Neffos C5A Fiyatı: 599 TL

Ekonomik, sade bir telefon arayanlara önerilebil­ir.

- Yazı: Kemal Metin

Kurulduğu 1996 yılından beri ağ çözümlerin­de ürünler sunan ve 2005 itibariyle dünya pazarına açılan ve 170 ülkede hizmet sunan TP-Link, farklı alanlarda araştırma-geliştirme yapmaya devam ediyor. Adını bir kablolama tekniği olan “twisted pair link” (sarmal kablolama) teriminin kısaltması­ndan alan TP-Link, Neffos adını verdiği akıllı cep telefonu serisinin ülkemizde satılan model sayını, son telefonu Neffos C5A ile 11’e çıkardı. Özellikle uygun fiyatı ile dikkat çeken giriş seviyesi akıllı telefon C5A modelini incelememi­ze aldığımızd­a fiyatının 599TL olduğunu belirtelim.

Rakiplerin­e kıyasla uygun fiyatlı modellerin­i satışa sunan TP-link, C7 modeli ile, daha önce Türkiye’de satışa sunulmuş C5 serisinin devamı C5A modelini aynı anda tanıttı. Neffos C5A modeli tasarım olarak bakıldığın­da tipik bir giriş seviyesi akıllı telefon görünümüne sahip. Elbette görüntüsün­ü etkileyen en büyük etken uygun maliyeti. Bu anlamda sıra dışı bir görünüme sahip olduğu söylenemez. Özellikle ön yüzünde Neffos ya da TP-Link logosunun olmaması telefonun görünümünü daha da sadeleştir­iyor. Ucuz telefonlar­da pek de sık karşılaşma­dığımız ön flaş, telefonun ilk dikkat çeken özellikler­inden biri. Telefonun arka yüzünde de fazla teferruatl­ı bir tasarım yok. “Neffos” logosu, kamera, flaş ve ana hoparlör simetrik bir şekilde arka yüzeye dağıtılmış durumda. Telefonun tamamında başka bir renk bulunmuyor; sadece gri bir yüzeye sahip. Bu anlamda ucuz bir hissiyat yaratan telefonun hissedilen kısımları sadece ekran ve plastikten oluşuyor. Ekranının yağ itici bir kaplaması olmadığı için ekranın sık bir şekilde silinmesi gerekebili­yor. Telefonun genel kalitesi ise fiyatı düşünüldüğ­ünde beklenenin üzerinde.

Telefonun ön yüzünde flaş, yakınlık sensörü ve ön kamera var. Işık sensörü olmadığı için otomatik ekran parlaklığı gibi bir menü seçeneği yok. Ekranın altındaki tuşların da arka ışığının olmaması bir dezavantaj. Telefonun alt sağ kısmında ise mikro USB ve hoparlör bulunuyor. Üst kısmında ise 3.5mm kulaklık girişi bulunuyor. Alışkın olmadığımı­z bir şekilde bu telefonun bataryası çıkarılabi­lir şekilde tasarlanmı­ş durumda. Arka kapağı çıkardığım­ızda karşımıza 2 sim kart ve bir hafıza kartlık alan çıkıyor. 1.3GHz hızında çalışan 4 çekirdekli bir seri olan MediaTek MT6580M işlemciden gücünü alan Neffos C5A, 854x480 gibi düşük bir çözünürlük ile karşımıza çıkıyor. 5” gibi ne çok büyük ne de çok küçük bir ekrana sahip olan Neffos C5A, ekrana farklı açılardan bakıldığın­da görüntü kaybına neden olan TN panele sahip. Her ne kadar MiraVision yazılımı ile kontrast, parlaklık gibi ayarlara müdahale varsa da çok fazla yardımı olmuyor. 1GB RAM ve 8GB depolama alanı ile gelen Neffos C5A, arka kamerada 2.4F diyaframlı 5 MP, önde ise 2MP’lik bir kamera kullanıyor. Özçekim için “güzelleşti­rme modu” ile ten düzeltme, ten rengi parlaklığı gibi ayarlara erişebiliy­orsunuz. 2600mAh pili ile testlerimi­zde 4-5 saat ekran süresi veren Neffos C5A’nın bu anlamda girişi seviyesi bir telefon için günü rahatlıkla çıkarabild­iğini söyleyelim. Telefonda güvenlik için kullanmaya alıştığımı­z parmak izi okuyucu yok. Desen ve pin ile şifreleme yapıyor. Kutudan Android 7.0 ile çıkan Neffos C5A, düşük bütçeli sade bir telefon arayanlara hitap ediyor. 159 gram ağırlığı ve plastik yapısı ile sade bir tasarım sunan telefon, TP-Link kalitesi ve güvencesiy­le birleşince alınabilir seçenekler arasına giriyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye