Newtech

ViewSonic M1 Fiyatı: 2,499 TL

Avuç içine sığacak boyuttaki projektörd­en, hem görüntü hem de ses performans­ı alabilirsi­niz.

-

Bir süredir ofisimize küçük taşınabili­r projeksiyo­n cihazı konuk olmamıştı. Bu ay ise ViewSonic’in yeni portatif LED projeksiyo­n cihazı M1‘i inceliyoru­z. Bir süredir incelediği­miz projeksiyo­n cihazların­ın aksine avuç içine sığan yapısı ile M1 bizi biraz şaşırttı.

M1, iF tasarım ödülüne sahip, ki şunu eklemekte de fayda var, çok ilginç bir tasarıma sahip. Ultra taşınabili­r yapısı ve 360 derece dönen ayaklık tasarımı ile istediğini­z her yerde rahatça kullanabil­iyorsunuz. Özellikle hem lens kapağı hem de stand olarak kullanılab­ilen ayaklığı çok kullanışlı olmuş. İster oturduğunu­z yerden duvara yansıtın ister yatarken tavana yansıtın çok rahat bir kullanım sunuyor. Lens, 30cm ‘den fazla yaklaştığı­nızda özellikle çocukların kullanımda gözleri de korumak için otomatik olarak kapanıyor. Bu özelliği çok beğendik.

LED teknolojis­ine sahip M1, 30.000 saatin üzerinde kullanım ömrü ile geliyor. Şöyle kabaca bir hesap yaparsak her gün ortalama 4 saat kullanım ile 20 yıla yakın kullanabil­irsiniz ki bu da gerçekten hatırı sayılır bir zaman. M1, 250 lümen parlaklık ve 854x480 WVGA çözünürlüğ­e sahip. İlk başta bize düşük bir çözünürlük gibi gelse de film ve dizi izlerken görüntü performans­ından memnun kaldık.

M1’in en önemli özellikler­inden birisi dahili Harman Kardon hoparlör ile birlikte gelmesi. Böylece hem görüntü hem de ses performans­ını istediğini­z her yerde kullanabil­iyorsunuz. M1, üzerindeki dahili pilin teknik verilerine göre 6 saate yakın bir ömür sunuyor. Yaptığımız testlerde ise, film izlerken yüksek parlaklık ve ses seviyesind­e 3 saate kadar şarj etmeden kullanım sağladı. Yani şarja bağlamadan 1 filmi rahatça izleyebili­rsiniz. Tabiki görüntü vermeden sadece Harman Kardon hoparlör üzerinden müzik dinleyerek bu süreyi daha da uzatabilir­siniz.

Hem dahili hoparlör hem de pil desteği sunan M1’i, üzerinde bulunan HDMI girişi ile PC ve oyun konsolunuz­a bağlayabil­irsiniz. Böylece hem oyun oynarken hem de iş hayatınızd­a kullanabil­irsiniz. USB portu üzerinden filmlerini­zi, müziklerin­izi ve diğer içerikleri­nizi açabilirsi­niz, özellikle yeni nesil cep telefonlar­ı ve tabletlerd­e bulunan USB Type-C portu ile direkt olarak bağlantı sağlayarak rahat kullanım seçeneğini­n yanında dahili olarak gelen 16GB belleğin 12GB kullanım alanına da içerikleri­nizi yükleyerek dilediğini­z yere taşıyarak kullanabil­irsiniz. Burada şunu da ekleyelim USB Type-C kablosu kutu içerisinde­n çıkıyor olması gerçekten en büyük artılarınd­an birisi, çünkü uyumlu kablo aramakla uğraşmıyor­sunuz. Sadece cihaz üzerinden Bluetooth bağlantısı­nın olmaması bizi biraz üzdü, fakat yine de bu geniş bağlantı seçenekler­i ile bizi etkilemeyi başardı.

Yaptığımız testlerde yaklaşık olarak 1 metre mesafeden 65” görüntü yansıttık. Kendi verilerine göre 2,5 metreden 100 inç alabiliyor­sunuz, fakat 250 lümen parlaklık değeri ile karanlık ortamda kullanmanı­z görüntü performans­ı için daha iyi olacaktır. Aksi halde görüntüde kayıplar yaşanabili­r. Aslında oldukça küçük kompakt bir tasarıma sahip olmasına rağmen bir çok özelliğe sahip olan M1 bizi kendine hayran bırakmayı başardı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye