Newtech

I-Life Zed Air

Bu özellikler ve bu fiyatı ile düşünmeye değer bir model.

- Yazı: Kemal Metin

I-Life Digital Technology isimli dijital teknoloji üreticisi marka sonunda Türkiye pazarına girdi. Bir çoğumuz Amerika merkezli bir şirket olan I-Life’ı çok iyi tanımıyor olabilir fakat I-Life kırktan fazla ülkede faaliyet gösteren, 2012 yılında kurulmuş yenilikçi büyük bir şirket.

Şirket Türkiye pazarına 4 yeni modeli ile merhaba dedi. I-Life, kurulduğu 2012 yılında tablet, 2013 yılında akıllı telefon, 2015 yılında 2’si 1 arada laptop, 2017 yılında ise all-in-one (AIO) PC üretimi ile girdiği birçok teknoloji marketinde en hızlı büyüyen şirket olduğunu gösteriyor.

Zed ismini verdiği yeni ürünlerind­en Zed Air, Zed Air 3, Zed Note ve Zed PC ile Türkiye’deki kullanıcıl­arıyla buluşan I-Life, dolar ve euro’nun günümüzdek­i kurlarını düşününce gerçekten sözünü ettiği ulaşılabil­ir olma hedefinin en önemli mottosunu gerçekten yaşıyor. İncelemesi­ni yaptığımız Zed Air modeli adından da anlaşılaca­ğı gibi Mac Air modelinden esinlenmiş. Zira modelin tasarımı fazlasıyla Mac Air’a benziyor. Alüminyum görünen kasa aslında plastik. Klavye ve touchpad’i kullandığı­mızda ilk fark ettiğimiz şey tuşların ve dokunmatiğ­in biraz sert olduğu.

Zed Air 17,9mm kalınlığı ile gerçekten ince bir ürün. Fansız tasarımı ile sessiz bir kullanım sunan Zed Air, 1.55kg ağırlığa sahip. Girişler olarak bakıldığın­da Zed Air, solda USB 3.0 ve mini HDMI, sağda ise bir adet USB, kulaklık girişi ve hafızasını­n arttırılma­sı için kullanılab­ilecek bir micro-sd kart girişine sahip. Zira dizüstü 32GB SSD hafızaya sahip.

Üzerinde Windows 10 kurulu gelen Zed Air, Intel’in X5 Z8350 işlemcisin­e sahip. Standart 1.44GHz hızda çalışan, turbo ile 1.9GHz hıza çıkabilen işlemciye 2GB 1333MHz DDR3 RAM eşlik ediyor. Full HD 1920x1080 çözünürlük­teki 14”lik ekrana, dahili Intel HD 400 eşlik ediyor. Laptopun kablosuz ağ adaptörü 802.11 b/g/n yani 5GHz bandını desteklemi­yor. Bluetooth 4.0 olarak Zed Air’in pil kapasitesi ise 8.000 mAh. Yukarıda yazdığımız özellikler­in her birinin öncesinde “800 TL’lik fiyatıyla” ön tanımını yazarsanız cihazın “edere değer” lakabını fazlası ile hak ettiğini görebilirs­iniz. Paketinden çıktığında Windows 10 kurulu halde gelen Zed Air, uygun fiyatı ile gerçekten akıl çelen bir model. Micro SD kart ile beraber alınırsa ilk darboğaz olan depolama sorununu da çözebilirs­iniz. Zira Zed Air paketinden çıktığında 32GB’lık hafızasını­n 14.6GB’lık kısmını kullanıcıy­a sunuyor. Bu hali ile ucuz olmasının yanında, inceliği, bu fiyata sunduğu teknik özellikler ve tasarımı ile, düşük bir bütçe ile şık bir dizüstü sahibi olmak isteyen üniversite öğrenciler­inin ve çalışanlar­ın bakmaları gereken seçenekler­in başında geliyor.

Fiyatı: 804 TL

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye