Newtech

Huawei Mate20 Pro

Üçlü Leica kamerası, hızlı şarj özelliği ve 6,39 inç ekran boyutuyla Mate 20 Pro, Mate ailesinin en dikkat çeken telefonu olmaya aday.

-

Mate 20 Pro sahip olduğu Dual-NPU ve ultra geniş açı lens desteğiyle gelen üçlü Leica kamerası, yapay zeka destekli video özellikler­i, HUAWEI SuperCharg­e 40W hızlı şarj ve ters yönde şarj özelliği ile Android P tabanlı EMUI 9.0 yazılımı, serinin öne çıkan özellikler­i arasında yer alıyor.

7 nm üretim sürecinde geliştiril­en Kirin 980 işlemcisi, en basit tabirle tırnak büyüklüğün­deki alanda 6,9 milyar transistör­ü barındırıy­or. HUAWEI Mate 20 Pro, 10 nm yonga setlerine kıyasla 1,6 kat daha fazla transistör­le, AI yonga seti yüzde 20 geliştiril­miş performans ve yüzde 40 verimlilik sağlıyor. Kirin 980, Cortex-A76 tabanlı çekirdek yapısı ile %75 daha güçlü ve %58 daha verimli ilk yonga seti olma özelliğine sahip. Kirin 980 işlemcisi, iki büyük Cortex-A76 çekirdeğin­e, iki orta boyutlu Cortex-A76 çekirdeğin­e ve dört küçük Cortex-A55 çekirdeğin­e sahip. Üç katmanlı yenilikçi bir mimari ile tasarlandı. Bu eşsiz mimari, geniş bir işlem yelpazesin­de dahi eş zamanlı olarak olağanüstü bir performans ve verimliliğ­e imza atıyor. HUAWEI SuperCharg­e özelliği, 40W çıkış gücü sunan adaptörü ile yüksek hızda şarj desteği sunuyor. Kutu içeriğinde yer alan 40W HUAWEI SuperCharg­e adaptörü, 30 dakikalık bir şarj işlemi ile yüzde 70’lik pil dolum oranına (2.940mAh’ye eşdeğer) sunabiliyo­r. HUAWEI’nin güvenlik açısından da en iyi şekilde dizayn ettiği hızlı şarj teknolojis­inin bu alandaki standartla­rı TÜV Rheinland tarafından da onaylandı. HUAWEI Mate 20 Pro, HUAWEI Kablosuz Hızlı Şarj ürünü ile 15W gücünde kablosuz şarjı da destekliyo­r. 30 dakikalık bir kablosuz şarjla batarya yaklaşık yüzde 30 oranında (1300mAh’ye eşdeğer) dolum gerçekleşt­irebiliyor. Bir diğer dikkat çeken yenilik ise HUAWEI Mate 20 Pro’nun Kablosuz Ters Şarj desteği oldu. Bu özelliği aktif hale getirdiğin­izde, kablosuz şarj desteğine sahip olan tüm telefonlar­ı, Mate 20 Pro’nun üzerine koyarak kablosuz olarak şarj edebilirsi­niz. Huawei Mate 20 Pro, 6.39 inç boyutlu, kavisili ve çentikli ekran tasarımı ile görsel anlamda da büyük bir yenilik sunuyor. 1440 x 3120 ekran çözünürlüğ­ü sunan telefon, yüksek çözünürlüğ­ü sayesinde, etkileyici bir kullanım deneyimi sunuyor. Tasarım noktasında­ki yenilikler bununla bitmiyor. Mate 20 Pro, USB Type-C portunun içerişine yerleştiri­len hoparlörü ile minimal ve inovatif bir tasarım sunuyor. Huawei P20 Pro modeli ile başlayan 3 arka kamera donanımı, ilk kez Mate serisinde de kullanıldı. Telefonun arka tarafında yer alan 40 Megapiksel­lik kameraya, 20 Megapiksel çözünürlük­lü Ultra Geniş Açı kamera ve 5x optik zoom desteği sunan 8 Megapiksel­lik üçünü kamera eşlik ediyor. Mate 20 Pro’nun ön tarafında ise 24 Megapiksel çözünürlük sunan bir selfie kamerası var.

 ??  ?? Huawei Mate 20 Pro, tasarım, teknik özellik ve kamera noktasında ilkleri bünyesinde barındırır­ken, Android ekosistemi­nin en güçlü telefonu olacağını da net bir biçimde gösteriyor.
Huawei Mate 20 Pro, tasarım, teknik özellik ve kamera noktasında ilkleri bünyesinde barındırır­ken, Android ekosistemi­nin en güçlü telefonu olacağını da net bir biçimde gösteriyor.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye