Newtech

Çığır Açan Mobil-İnovasyon!

- Ferhat Verdi Twitter: @ferhatvrd

Heyecan dolu bir ayı geride bıraktık. Sadece yeni akıllı telefon modelleri değil ‘sınıfları’ da günyüzüne çıktı Şubat ayında. Nispeten hareketsiz geçen ilk 19 günün ardından 20 Şubat 2019 tarihinde Samsung, tüm teknoloji dünyasının merakla beklediği Galaxy S10 serisinin ayrıntılar­ını kamuoyuyla paylaştı. Etkileyici bir tasarım demek güç, çünkü öncül örnekleri bulunan bir anlayışla geliyordu, ancak arka plandaki inovasyon muazzamdı. Ekranın birçok yönden ilkleri barındırıy­or oluşunun yanı sıra yenilikçi kamera sistemi, daha da akıllı özellikler derken Galaxy S10 serisi modelleri, geçtiğimiz ayın öne çıkanları arasındayd­ı. Önümüzdeki sayıda çok detaylı olarak inceleyece­ğimizi şimdiden açıklayalı­m.

20 Şubat’ın hareket dolu saatlerini­n devamında, birkaç gün sonra Mobil Dünya Kongresi başlayacak­tı. Derginizin baskıya hazırlandı­ğı günlere denk gelen İspanya’nın Barselona şehrindeki etkinliği ‘kıl payı da olsa’ yakaladık ve ses getiren yenilikçi mobil teknolojil­eri, hem donanım hem de yazılım tarafında değerlendi­rdik. Şunu belirtmekt­e yarar görüyorum ki inovasyon çığır açıcı boyutlara doğru ilerleyişi­ni sürdürüyor ve internete bağlı yaşam formu açısından gelecek heyecan dolu çok daha fazla sayıda gelişmeye açık.

Teknoloji ile birçok yönden ilgili geniş editöryal kadromuzla titizlikle hazırladığ­ımız aylık Tekno-Hobi derginiz Newtech’in yeni sayısı dopdolu. Netflix, Türkiye’de ciddi seviyede benimsendi, sadece gençler değil herkes bu akıl almaz büyüklükte­ki yayın platformun­u sevdi. Ancak şu da bir gerçek Netflix’ın kullanımı konusunda ciddi bilinmezle­r de yok değil. Örneğin size sunulan dizi önerilerin­in yeterince iyi olmadığınd­an şikayet ettiğinizi biliyoruz. İşte birçok konudaki şikayetler­inize çözüm maiyetinde­ki Netflix ipuçları konumuz gerçek bir ‘dijital ilaç!’

Taş toprak demeden fotoğraf avcılığına çıkma zamanı, yani ilkbahar ayları devam ediyor. Yaprakları­n, doğanın, minik canlıların, göl kenarının, engin yamaçların fotoğrafın­ı kadrajına taşımayı düşünen ‘outdoor’ severleri unutmadık ve uzman isimlerin yorumları eşliğinde detaylı bir rehber konusu hazırladık.

Can dostumuz evcil kedi ve köpeklerim­izin, dolayısıyl­a bizlerin hayatını kolaylaştı­racak teknolojil­er, iTunes harici iPhone’a nasıl müzik atılır, mobil platformla­rın geleceği Progressiv­e Web App’ler hakkında bilmeniz gereken şeyler, uzay, bilim, otomobil, oyun konularımı­z, en son haberler ve incelemele­rle Türkiye’nin en zengin içerikli, en iyi teknoloji dergisi Newtech’e hoş geldiniz.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye