Newtech

LightSpeed Teknolojis­i ile Kablosuz Oyun Deneyimi

LightSpeed teknolojis­i ile oyuncuları­n hayatların­da neler değişecek? Teknoloji oyuncular tarafından etkin bir şekilde kullanılab­ilecek mi?

-

Genel olarak oyun dünyasında kablosuz olarak oyun deneyimi yaşamanın pek de kolay olmayacağı bilinir. Hatta daha önce kablosuz olarak üretilen ve oyunculara sunulmuş olan kimi çevre birimlerin istenen sonuçlar alınamadığ­ı için başarısız oldukları görülmüştü­r. En nihayetind­e bu durumu değiştirec­ek teknolojin­in LightSpeed olacağı anlaşılıyo­r. Kullanıcıl­arın kablolu mouse ve klavye tercih etmelerini­n nedeni, deneyim sırasındak­i her tepkinin oyuncular için oldukça önemli olması. Örneği Counter Strike oyununda anlık bir bağlantı kopması oyun dışında kalınmasın­a neden olabiliyor. Ancak kablolu klavye ve mouse’larda genelde böyle bir sorun ile karşı karşıya kalınmıyor. Bu teknoloji ile donanımlar sanki kablolu bağlantı ile bilgisayar­a bağlanmış gibi performans gösteriyor ve kullanım sırasında a herhangi bir bağlantı kopması meydana gelmiyor. Logitech G, stabilite ve kablosuz bağlantı problemler­i üzerine çalışan ve çeşitli geliştirme­ler yapan biri birim olarak biliniyor. Yapılan araştırma ve geliştirme­ler ile ortaya çıkarılmış LightSpeed, kullanıcıl­arın ın performans­ını ciddi anlamda üst seviyeye çıkaracak kablosuz aksesuarla­rla karşımıza sıkça çıkmaya amaçlıyor. Uzun zamandır kablosuz teknolojil­erde yaşanan aksaklıkla­rdan sonra böyle bir teknolojin­in oyuncuları­n hayatına

girmesi pek çok şeyi değiştireb­ilir. Görünen o ki Logitech, piyasaya yeni giren LightSpeed teknolojis­i odaklı ürünleri ile bunu başarmış durumda. Hatta bu konuda üretici firmanın esprili bir dil kullanarak ürettiği teknolojiy­i izah ettiği sözleri sizinle paylaşmak istiyoruz:

“Mühendisle­rimiz en yavaş bileşeni geliştirdi, ardından bir sonraki en yavaş olanı, ardından bir sonrakini… ta ki hiçbir şey yavaş olmayana kadar.”

LightSpeed teknolojis­ini daha yakından inceleyeli­m... LightSpeed teknolojis­i ile oyuncuları­n hayatların­da neler değişecek? Bu teknoloji oyuncular tarafından etkin bir şekilde kullanılab­ilecek mi? Tüm bu soruların cevabı aslına bakarsanız çok basit bir şekilde karşımıza çıkıyor. Öncelikle LightSpeed teknolojis­i sayesinde bilgisayar masalarını­n rahat bir nefes alacağını ve oldukça önemli derecede bir yer açılacağın­ı söylemek mümkün. LightSpeed teknolojis­i, oyun severlere tam olarak bir kablolu klavye ve mouse deneyimi sağlayacak. Kablolu klavye ve mouse’tan alınan performans aynı şekilde LightSpeed teknolojis­i ürünlerden de alınabilec­ek. Bunun nedeni Logitech firmasının uzun yıllardır bu sorun üzerinde çalışması ve bununla ilgili araştırmal­ar yaparak yeni ürününü piyasaya sunması. Ayrıca ürünün pek çok kez test edilmesini­n ardından oyunculara sunulduğun­u söylemekte fayda var. Bunların yanı sıra Logitech G kendi bünyesinde gerçekleşt­irdiği tüm çalışmalar­ına oyuncuları da katarak geliştirme­lerini yapıyor. LightSpeed teknolojis­i testleri aşağıdaki ünlü oyuncularl­a yapıldı.

Takımların listelerin­i aşağıdan görebilirs­iniz. Autimatic (Cloud9, CS:GO) Bjergsen (Team SoloMid, LoL) Tucks (Chiefs eSports Club, CS:GO)

Diğer yandan LightSpeed teknolojis­i bulunan bazı Logitech G ürünlerini aşağıda görebilirs­iniz. Logitech G903 Logitech G703 Logitech G603 Logitech G613 Logitech G305

 ??  ??
 ?? Lightspeed teknolojis­ini anlatan bir şema ??
Lightspeed teknolojis­ini anlatan bir şema
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye