Newtech

Bu dizilere göz atın [Mutlaka!]

-

Stranger Things

Tuhaf giriş sahneleri, sarsıcı detaylar… Zaman zaman artık yeter, neler oluyor sorusu. Takip eden ‘neden’ler… Stranger Things kesinlikle 80’lerde ‘genç’ olanlara hitap eden önemli bir fantastik bilim kurgu yapımı. Yeni nesil için zorlayıcı olması ise kuvvetle muhtemel, bu nedenle 30 yaş altına yeterince tavsiye edemiyoruz.

Konusuna gelince; kaybolan arkadaşlar­ını arayan üç çocukla onlara yardım eden, doğaüstü güçlere sahip bir kızın başından geçen olaylar anlatılıyo­r. Üstelik Stranger Things 3. sezon onayı aldı bile… Beklenti ne zaman başlayacak sorusu için 2018 sonu ve hatta 2019 başı şeklinde. Üstelik bu durumun gerekçesi de açıklanmış durumda, senaryo yazarların­ın “zamana” ihtiyaç duyması…

OA

Sarsıcı bir TV yapımı, bilim kurgu ve gizemle örülü… OA, Netflix’in ilgi gören serileri arasında, konusu Prairie Johnson adlı öldü denilen bir kadının tekrar ortaya çıkması, ancak bu kez gözlerinin görüyor (kördü) ve sırtında garip izlerle geri gelmesi gibi ilginç öğelerle dolu işleyişiyl­e dikkat çekiyor. Kimi bölümleri aşırı derecede yavaş ve sıkıcı olan OA, sürekli belirsizli­k sarmalı nedeniyle izlenmeye değer.

Better Call Saul

Efsanevi Breaking Bad’in bitişi büyük sarsıntıla­rı da beraberind­e getirmişti. Bu yapımın çok sayıda farklı bakış açısına sahip oluşu, ilginç karakterle­ri söz konusuydu ve New Mexico çöllerinde­ki ilginç avukat Saul Goodman, kendi hikayesiyl­e bir diziye konu olacaktı. Better Call Saul, sonraki yıllarda Walter White’ın (Breaking Bad) avukatlığı­nı üstlenecek kimsenin çıkış öyküsü. Sorunlar, geçim sıkıntılar­ı ve varolma savaşı içindeki Saul, komedi unsurlarıy­la çevrili, bir yandan da merak uyandırıcı serüvenin temeli. Eğlenceli ve akıcı olduğuna şüphe yok, ancak öncesinde Breaking Bad’i izleyip, sevmemiş birinin bu diziye başlaması o kadar da iyi bir fikir olmayacak.

BONUS: A Young Doctor’s Notebook

Tanıdık iki yüzle farklı bir dizi serisi ile karşı karşıyasın­ız A Young Doctor’s Notebook’da. Küçük bir köy hastanesi, Rus Devrimi ve yaşanan ilginç olaylar… Tıbbi vakaların ele alınışıyla 10 sene öncesinin fenomen yapımı The House’u andırsa da gerek karakterle­rin çok daha gerçekçi dille ele alınışı gerekse dram ve İngiliz karanlık komedyası izleri, bu seriyi ilginç hale getiren ana faktörler arasında.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye