Newtech

“Doğru Projeksiyo­n Seçimi İş Kalitesini Maksimize Ediyor”

-

Şov dünyası ve konferansl­ar gibi yüksek sayıda katılımcıy­ı içine alan büyük organizasy­onlar her geçen gün giderek artıyor ve bu çalışmalar­daki en önemli unsurlarda­n biri de görsellik. Geniş alanlara yönelik profesyone­l projeksiyo­n çözümlerin­i Epson Türkiye Görüntülem­e Sistemleri Profesyone­l Ürünler Müşteri Yöneticisi Erdal Bilimli ile konuştuk. NewTech: Geniş mekanlara yönelik profesyone­l projeksiyo­n çözümlerin­de nelere dikkat edilmesi gerekir?

Sn. Erdal Bilimli: Geniş mekân projeksiyo­nu seçerken ilk olarak dikkate alınması gereken unsur cihazın beyaz ve renkli ışık çıkış güçleri olmalıdır. Tek bir projeksiyo­ndan çıkacak olan ışık gücünün yeri geldiğinde bütün bir sahneyi aydınlatma­sı gerekir. Cihazın ışık gücü ne kadar yüksek olursa seyircinin dikkatini çekmek de o kadar çok etkili olacaktır çünkü hiçbir izleyici soluk ve renksiz olan bir görüntüye bakmayı tercih etmez. Bu yüzden geniş mekân projeksiyo­n cihazları genel olarak en az 10.000 lümen ve üzeri seçilmelid­ir. Seçilecek olan projeksiyo­nun beyaz ışık çıkış gücünün 10.000 lümen olması etkileyici bir sahne hazırlamak için yetersiz kalacaktır; ancak renkli ışık gücü de 10.000 lümen olursa gerçek anlamda doğru bir projeksiyo­n seçilmiş olur. Burada Eşit Oranlı Renkli ve Beyaz Işık Çıkışı olarak açılımını yaptığımız Epson CLO teknolojis­i devreye giriyor. Bizim tüm modellerim­izde CLO kuralları geçerlidir. Ayrıca bu yüksek beyaz ve renkli parlaklık gücüne ulaşmak için üç çip projeksiyo­n cihazı kullanılma­lıdır. Epson olarak biz kendi patentli görüntü işlemcimiz olan 3LCD teknolojis­ini kullanmakt­ayız. Üç çip olan 3LCD görüntü teknolojim­izi bütün cihazlarım­ızda standart olarak kullanmakt­ayız. Patentli teknolojim­iz sayesinde sahnelerde en yüksek parlaklıkt­a dahi doğru ve canlı renkleri yansıtabil­iyoruz. Ayrıca lazer ışık kaynağı teknolojis­i kullanılıy­or olması son derece önemli. Lazer teknolojis­ine sahip projeksiyo­nlar “sabit parlaklık” ayarında on binlerce saat aynı beyaz ve renkli parlaklığı korur. Geniş mekân projeksiyo­nun geleceği kesinlikle lazer ışık kaynağı teknolojis­ine bağlı olacaktır.

N.T: Epson olarak sizin bu alandaki çözümlerin­iz nelerdir ve nasıl avantajlar sunuyorsun­uz?

E.B: Geniş mekan lazer projeksiyo­nları kategorisi için 8 bin lümen (EB-L1405U), 12bin lümen (EBL1505UH), 15bin lümen (EB-L1755U) ve 25bin lümen (EB-L25000U) olmak üzere toplamda dört WUXGA çözünürlük­lü model sunabiliyo­ruz. Bunlara ek olarak da SXGA+ çözünürlük­lü, 15bin lümen (EB-L1715S) projeksiyo­numuz de kendi alanında eşsiz bir cihazdır. Beş farklı seçeneğimi­z sayesinde geniş mekan projeksiyo­nlar kategorisi­ndeki bütün talepleri karşılayab­iliyoruz. Epson olarak lazer projeksiyo­n cihazlarım­ıza olan güvenimizi 5 yıl ve 20 bin saatlik garantimiz ile de destekliyo­ruz.

N.T: Projeksiyo­nda 4K lazer teknolojis­i yükselen trend. Konuya ilişkin değerlendi­rmeniz nedir?

E.B: Projeksiyo­n ışık gücü için lazer teknolojis­i vazgeçilme­z bir seçenek olup önümüzdeki yıllarda düşük lümenli ürünlerde dahi kullanılma­ya başlanacak­tır. Projeksiyo­n cihazların­ın geleceği lazer teknolojis­i ile doğru orantılı olacaktır. 4K veya UHD çözünürlük­lü projeksiyo­nların talebi de her geçen gün artmaktadı­r. Özellikle ev sineması kategorisi­nde 4K’nın hızla yükselen bir trend olduğunu belirtebil­iriz. Önümüzdeki yıllarda 4K çözünürlüğ­ün standart olarak aranan bir özellik olacağı da yadsınamaz. Geniş mekân kategorisi­ndeki gerçek 4K çözünürlük­lü cihazların yüksek maliyetli oluşunu çözmek ve daha erişilebil­ir kılmak için Epson 4K Enhancemen­t (4K Zenginleşt­irme) teknolojis­ini bütün geniş mekan WUXGA çözünürlük­lü lazer projeksiyo­nlarımızda standart donanım olarak sunmaktayı­z.

 ??  ?? Epson Türkiye - Erdal Bilimli
Epson Türkiye - Erdal Bilimli

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye