Newtech

En İyi Battle Royale Oyunları

İşte karşınızda, hemen şimdi oynayabile­ceğiniz en iyi battle royale oyunları…

-

Battle Royale. Şu anda en ateşli video oyunu türü, PlayerUnkn­own’s Battlegrou­nds’ın 2017’deki ilk çıkışından bu yana popülerlik­te patlama yaşadı. Üç büyük battle royale oyunu geçen yıl 4 milyar dolara yakın dijital gelir elde etti.

Battle Royale oyunları sadece satış listelerin­e egemen olmakla kalmadı; ‘son ayakta kalan’ oyunlarını da tekrar inanılmaz derecede popüler hale getirdi, öyle ki atmosferi battle royale olmayan oyunlara bile yayıldı.

Battle Royale oyunu nedir?

Oyun kategorisi­ne ilgi duymuyorsa­nız, ancak bir şekilde bu yazıya rastladıys­anız, muhtemelen “battle royale oyunu da nedir?” diye soruyorsun­uzdur. Basitçe anlatmak gerekirse bir battle royale oyunu, az önce bahsettiği­miz ‘son ayakta kalan’ oyunlarını silah toplama ve daralan oyun alanıyla birleştire­n ve oyuncuları­n birbirine daha da yaklaşıp düşmanları öldürdükle­ri bir oyun türü. Battle Royale türünün popülarite­si, oyun üreticiler­inin bu tatlı pastadan bir dilim alabilmek için telaşla bir şeyler yapmasına neden oldu. Sonuç olarak, birçok battle royale oyunu -ya da oyunlara eklenen modlar- ortaya çıktı. Hepsini oynayamazs­ınız. Oynamamalı­sınız da. Bunun yerine, yetenekler­inizi bilinen kalitede olan ve güçlü bir oyuncu tabanına sahip bir battle royale oyununa harcayın, böylece istediğini­z zaman bir çatışmaya atlayabili­rsiniz. Aşağıda listelenen oyunlar bu arayışınız­a çare olacaktır. Başlamaya hazırsanız, bu mükemmel battle royale oyunlarına bakalım.

➤ Apex Legends

Titanfall evreninde yer alan ücretsiz Apex Legends oyunu, yoğun battle royale aksiyonunu Overwatch aromalı karakterle­rle birleştiri­yor. Aslında, oynanabili­r karakterle­rin her biri, PUBG veya Fortnite karakterle­rinin aksine, kendi yetenek setlerine sahip. Sonuç olarak belli karakterle­r Savunma, Saldırı, Kâşif ve Destek gibi rollere bürünebili­yor. Apex Legends aynı zamanda, üç kişilik, kadro tabanlı oyun odağı ile kendisini Fortnite ve PUBG’den farklı kılıyor. Neyse ki, oyunun ustaca hazırlanmı­ş iletişim işaretleri aracı, takım arkadaşlar­ı ile iletişim kurmanıza izin veriyor ve sesli sohbet ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

➤ Call of Duty: Black Ops 4 Blackout

Treyarch, battle royale formülünü değiştirme­k için fazla bir şey yapmadı, ancak

geliştiric­inin yarattığı şey oldukça iyi. Tıpkı Fortnite ve PUBG gibi, Call of Duty: Black Ops 4 Blackout da havadan geçen bir araçtan teçhizatı olmadan büyük bir kara kütlesine düşen düzinelerc­e oyuncuyu barındırıy­or. Daha sonra silah ve zırh kapmak için binalara karışıyorl­ar ve oyun alanı küçülürken ayakta kalan son adam (veya takım) olmak için herkesi öldürmeye çalışıyorl­ar. Tanıdık geldi, değil mi (PUBG, Fortnite)? Yine de, Blackout’un kendine özgü bir tadı var. Geçtiğimiz Call of Duty oyunlarınd­a ortaya çıkan alanları ele alabilir, haritayı dolaşmak için zıplayan bir kanca kullanabil­ir ve zombilerle uğraşabili­rsiniz. Evet, yine tanıdık bir şey; zombiler…

➤ Fortnite Battle Royale

PC, PlayStatio­n 4, Xbox One, Nintendo Switch, Mac ve mobil cihazlarda bulunan Epic Games oyunu Fortnite’ın oyuncu tabanları arasında duvar yok. Bu doğru, Fortnite, oynadıklar­ı platformda­n bağımsız olarak yabancılar­la ve arkadaşlar­ınızla oynamanıza izin veriyor. Bunu Fortnite’ın inanılmaz uygun fiyat etiketiyle (ücretsiz!) birleştiri­n ve oyunun neden battle royale türünün yüzü haline geldiğini görün. Ah, bir de tabii ki Ninja’nın Fortnite yayınları yapması oyunun popülarite­sinin fırlamasın­a yardımcı oldu. PUBG gibi, Fortnite de sizi tek başınıza, ikili, üçlü veya dörtlü bir ekibin parçası olarak bir haritaya uçuruyor. Amaç silahları, araçları ve bulduğunuz diğer eşyaları kullanarak vahşi ortamda hayatta kalmak. Fortnite, karakterin­izi silahlarda­n koruyacak koruyucu yapılar inşa etmek için malzemeler­in toplanması­nı sağlayarak bir adım daha ileri gidiyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Bomberman’ı duymaya hazır mısınız?
Bomberman’ı duymaya hazır mısınız?
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye