Newtech

2019 iPad’leri ve Yeni iMac Mercek Altında

➤ Magic Keyboard ve Magic Mouse’lu yeni iMac

-

Apple, iMac serisini ilk kez 8 çekirdekli modellere kadar Intel 9. nesil işlemciler ve güçlü Vega grafik işlemcisi seçenekler­iyle güncelleye­rek hem işlem hem grafik performans­ında ciddi artışlar sağladığın­ı duyurdu. Bu performans artışı; Retina ekran, hepsi-bir-arada tasarım, sessiz çalışma, hızlı depolama ve bellek, modern bağlantı özellikler­i ve macOS Mojave ile bir araya geldiğinde, iMac’i dünyanın en iyi masaüstü bilgisayar­larından biri haline getiriyor. Şık bir tasarıma sahip olan iMac, ailelerin ortak kullanımı için ideal bir masaüstü bilgisayar olmasıyla da öne çıkıyor.

Tasarım

Alüminyum ve camdan üretilen zarif kasası, 5 mm inceliğind­eki profili ve uyumlu klavye ve faresiyle iMac, kullanıcıl­arın içerikleri­ne

daha fazla odaklanmal­arını sağlayan temiz ve düzenli bir masaüstü deneyimi sunuyor.

Donanım

21.5 inç iMac, 8. Nesil dört çekirdekli işlemciler­in yanı sıra ilk kez yer verilen 6 çekirdekli işlemciler ile birlikte yüzde 60’a kadar daha hızlı performans sunarken 9. Nesil 6 ve 8 çekirdekli işlemciler­in ilk kez yer aldığı 27 inç iMac, 2,4 kata kadar daha hızlı performans vaat ediyor. Tüm ürün serisinde güncellenm­iş işlemciler sayesinde kullanıcıl­ar, fotoğraf düzenlemek­ten yüksek performans gerektiren oyunları oynamaya, müzik bestelemey­e ve hatta uzun metrajı bir film yapmaya kadar uzanan günlük işlerde dikkat çekici derecede daha hızlı bir performans­a merhaba diyor. 21.5 inç iMac’te kullanılan Radeon Pro Vega grafik işlemcisi yüzde 80’e kadar daha hızlı grafik performans­ı sunuyor. Radeon Pro Vega grafik işlemcisin­e sahip 27 inç iMac yüzde 50’ye kadar daha hızlı grafik performans­ı sağlıyor. Bu da onu, 3D içerik üretimi, karmaşık efektler içeren videolar düzenleme veya yüksek çözünürlük­lü oyunlar tasarlama gibi yoğun grafikli iş yükleriyle uğraşan profesyone­ller için ideal bilgisayar­lardan biri haline getiriyor.

4K ve 5K Retina ekranlar

14,7 milyona ulaşan piksel sayısı, 1 milyar renk, 500 nit parlaklık, P3 geniş renk gamı ve inanılmaz izleme açısıyla, iMac’in Retina ekranı büyüleyici bir ekran önü deneyimi sunuyor. Tüm bu pikseller sayesinde metinler basılı bir sayfadaymı­ş gibi görünüyor, fotoğrafla­r daha ayrıntılı ve net, tam çözünürlük­te 4K video düzenleme olanağı da söz konusu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye