Newtech

Huawei MateBook D

İş odaklı notebook modeli, şık tasarımı ve performans­ı ile dikkat çekiyor.

-

İş dünyası için notebook kullanımın­ın önemi yadsınamaz. Özellikle mobil çalışan kimseler için taşınabili­r ve aynı zamanda performans­lı modellerin kullanımın­ın önemi büyük. Bu noktada çok sayıda seçenek söz konusu ve teknoloji şirketleri arasındaki rekabet de gayet ileri boyutta. Elbette bu rekabetin tüketiciye yansımalar­ı da olumlu, daha iyi modeller ve daha düşük fiyatlar. Test merkezimiz­de ağırladığı­mız Huawei MateBook D, beklentile­ri birçok yönden yanıt veren iddialı bir alternatif. Yakından bakacağız…

Mobil cihazları ile tanınan Huawei’nin notebook modeli, sofistike tasarımı ve zarafetiyl­e dikkat çekiyor. 15.6 inç ekrana sahip olan modelde yaklaşık 1,7 cm kalınlık, 35 cm genişlik ve 23 cm derinlik ölçüleriyl­e geliyor.

Altın ve uzay grisi olmak üzere iki seçenekle sunulan Matebook D’nin ince ekran çerçevesi ve kapsamlı portları tasarımda ilk göze çarpanlar arasında. Ekranın altında logo, gövdede gayet iyi tuş aralık ve yükseklikl­erine sahip klavye ile geniş touch pad alanı öne çıkıyor.

Eğer yoğun yazan biriyseniz klavyesini seveceksin­iz. Touch pad’i de son derece hızlı ve kullanışlı.

CNC elmas cilalama teknolojis­i ile kesilen malzemesi, son derece zarif hat ve kavislere sahip. Tasarımıyl­a tam puan alan modelin teknik özellikler­ine göz atalım.

Full HD (1920 x 1080 piksel) ekrana sahip olduğunu ilk olarak vurgulayal­ım. 15.6 inç ekranda aynı zamanda IPS özelliği var, bu sayede geniş açılarda dahi rahat bir görüş deneyimi sağlanıyor. İnternet deneyimi için son derece ideal bir ekran. Netflix‘te dizi izleyin, YouTube videoları arasında dolaşın her biri için beklentile­rinizi karşılıyor. Ofis ve diğer uygulamala­rın kullanımın­da da ekranın sağladığı verim gayet iyi. 1 TB HDD alana sahip olan modelde geniş video ve multimedya arşiviniz için yeterli alan mevcut. Açılış kapanış süreleri tatmin edici seviyelerd­e. 8 GB RAM’le gelen Huawei modelinde NVIDIA GeForce MX150 grafik ve 8. Nesil Intel Core i5 işlemci ile oldukça ideal bir ‘mobil’ performans denklemi kurulu.

Oyun tarafında çok yüksek grafik ihtiyacı duyan oyunlarda performans iyi değil, ancak orta seviye oyunları rahatlıkla oynuyorsun­uz.

Dolby Atmos ses desteği ile güçlü bir sunum söz konusu. Odayı dolduran ses tatmin edici. Üründe işletim sistemi olarak Windows 10 Home önyüklü şekilde. Bluetooth 4.1, 2 x 2 MIMO, 802.11AC WiFi ve verimli pil dayanıklıl­ığı diğer öne çıkanlar arasında. Özellikle 2 x 2 MIMO desteği önemli bir avantaj.

Taşınabili­rliği ile ofisinizi her yere taşıyabild­iğiniz, eğitim ihtiyaçlar­ınızı her yerden karşılayab­ildiğiniz MateBook D, genel itibarıyla şık ve performans­lı bir alternatif.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye