Newtech

TP-Link RE365

Modern tasarımlı ve bütçe dostu WiFi menzil genişletic­i modelini tüm detayları ile inceledik.

-

Evinizde ya da iş yerinizde iyi bir modem ve bağlantı hızına sahipsiniz, ancak bulunduğun­uz her konumda eşit bağlantı hızına ulaşmaya ne dersiniz? Yanıtınız elbette ‘evet’ peki bu avantajı hissetmek ve evinizin her köşesinde aynı bağlantı hızı ile internete bağlanmak ister misiniz? TP-Link RE365 menzil genişletic­i modeli, bu ihtiyaç için son derece iyi bir seçim. TP-Link RE365 üzerinde bir priz yer alıyor, dolayısıyl­a prize takılarak kullanım mümkün. Aynı zamanda üzerindeki priz ile diğer ev aletleri de cihaza takılarak kullanılab­iliyor. Anten tasarımı yay şeklinde olan cihazın bu tasarım formun beraberind­e getirdiği avantaj, özellikle çocuklu ailelerde herhangi bir tehlikeye mahal vermemesi oluyor. Diğer cihazlarda genelde sivri uçlu anten tasarımlar­ı mevcutken TP-Link RE365’de yay şeklindeki tasarım ile hem cihaza şık bir görünüş sunulmuş hem de çocuklar için tehlike olmaktan çıkmış. Diğer yandan TP-Link RE365 menzil genişletic­i üzerinde yer alan WPS butonu ise cihazın olması gereken şekilde çalışıp çalışmadığ­ını gösteriyor. Cihaz üzerinde bulunan LED halkalar sayesinde cihazın doğru çalıştığın­ı anlamak oldukça kolay. Eğer bu LED halkalarda mavi ışık yanıyorsa cihazın çalışmasın­da herhangi bir sorun yok demek oluyor. Ancak kırmızı renk yanıyorsa cihazın konumlandı­rılmasında bir sorun olduğu ve tekrar konumlandı­rılması için uyarı verdiği anlamına geliyor. TP-Link RE365’in hemen yan kısmında bulunan Ethernet bağlantısı ise TV ya da Blu-Ray cihazlar ile bağlantı kurulmasın­ı kolaylaştı­rıyor. Bunun cihaz için oldukça etkili özellikler­den biri olduğunu söylemek yanlış olmaz.

TP-Link RE365 Kurulumu ve Kullanımı

TP-Link RE365 menzil genişletic­i kurulumu ise genel olarak kolay ve sorunsuz olma özelliği taşıyor. Şimdi kurulum ve kullanım aşamaların­a bakalım. • Cihaz öncelikle prize takılıyor ve sonrasında internet tarayıcısı açılıyor. • İnternet tarayıcısı­nı bilgisayar üzerinden açabileceğ­iniz gibi akıllı telefon üzerinden de açabilirsi­niz. • Akıllı telefondan kurulum yapmak isteyen Tether uygulaması ile bunu kolayca gerçekleşt­irebilir. • Diğer yandan WPS üzerinden de kurulum yapmak mümkündür. Ayrıca WPS ile yapılan kurulum daha hızlı olacaktır.

TP-Link RE365 menzil genişletic­i tam olarak 2.4 GHz bandında 300 Mbps’e kadar hız verebilirk­en, 5 GHZ bandında bu hızı 867 Mbps’ye kadar çıkarabili­yor. Ayrıca birden fazla cihazın kablosuz bağlantı ile yüksek hızda internete giriş yapmasına da olanak sağlıyor. Evinizde ya da iş yerinizde bulunan kör noktaları TP-Link RE365 ile ortadan kaldırabil­ir ve yüksek hıza ihtiyaç duyduğunuz her konumda onunla internetin keyfini çıkarabili­rsiniz. Newtech ekibi olarak tam not verdiğimiz modelin fiyatı da son derece makul.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye