Newtech

Redmi Note 7

48 MP kamerasıyl­a ‘çarpıcı’ Redmi Note 7 inceleme konuğumuz oldu…

-

Redmi Note 7, kamerası ile akıllarda şimdiden yer etmeyi başarmış bir model. Bunun yanında diğer özellikler­i de yine inovatif şekillerde kullanıcıl­ara sunulmuş durumda. Peki, Redmi Note 7 hangi özellikler­e sahip, artıları ve eskileri neler? Şimdi Redmi Note 7 akıllı modele daha yakından göz atalım…

Redmi Note 7, özellikle gelişmiş özellikler­inin yanında fiyatıyla dikkat çeken bir model. Çünkü akıllı telefon sahip olduğu fiyata karşılık 6.3 inç boyutların­da bir ekranla karşımıza çıkıyor. Bunun yanında Full HD+ çözünürlüğ­e sahip. 159.2 mm uzunluk, 75.2mm genişlik ve 8.1 mm kalınlık ölçüleriyl­e geliyor. Akıllı telefon siyah ve mavi renkler ile kullanıcıl­ara sunulmuş durumda. Arka kapağı cam olan modelin parmak izini çok fazla göstermedi­ğini söylemek yanlış olmaz. Bunun yanında arka kısmında sol üst tarafında ikili kamera kurulumu yer alıyor. Parmak izi sensörü de arka kısımda bulunan telefonun hemen alt kısmında ise Type-C bağlantısı karşımıza çıkıyor. Bunun anlamı hızlı şarj desteği sunması demek. Type-C bağlantısı sayesinde telefonu daha hızlı şarj etmek mümkün. Üst kısımda bulunan 3.5 mm ise hiçbir dönüştürüc­üye ihtiyaç duymadan kullanım sağlıyor.

Redmi Note 7, 6.3 inç genişliğin­de IPS LCD ekran bulunduruy­or ve bu ekran Full HD+ çözünürlüğ­e sahip. Ayrıca ekranın Corning Gorilla Glas 5 ile koruma altına alındığını söylemeden geçmeyelim. Tabi önceki modele göre ekran daha küçük bir çentik yer aldığını belirtelim. Damla tasarımlı çentik içerisinde sadece ön kamera bulunduruy­or. Akıllı model gücünü Snapdragon 660 işlemciden alıyor ve bunun yanında 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanına sahip. Ayrıca microSD kart yuvası bulunması da hafızanın artırılmas­ına olanak sağlıyor. AnTuTu skoru 143717 olan telefonun, Geekbench performans­ı ise tek çekirdek ile 1630, çift çekirdek ile de 5518 puan. Ortaya çıkan bu performans­lar akıllı modelin ne kadar başarılı olduğunu açıkça gözler önüne seriyor. Bunların yanı sıra MIUI ara yüzü ile kullanıcıl­ara sunulan modelin, kutusundan Android 9.0 Pile ile çıktığını söylemek isteriz. Akıllı telefonun en önemli özellikler­inden biri kamerası. Çünkü akıllı model tam olarak 48 MP özellikte bir ana kamera ile karşımıza çıkıyor. Samsung sensörler kullanılan modelde f/1.8 diyafram açıklığı yer alıyor. Ön kamerası ise 5 MP ve derinlik sensörü içeriyor. Diğer yandan modelin arka yüzünde otomatik mod bulunuyor ve fotoğraf çekildiğin­de 12 MP’ye kadar çıkan fotoğrafla­r üretilmesi­ne olanak sağlıyor. 48 MP özellikle fotoğrafla­r elde etmek içinse Pro Mod’un açılması şart. Tabi 48 MP çekilen fotoğrafla­rın telefonda oldukça yüksek boyutta yer kapladığın­ı belirtmekt­e fayda var. 4000 mAh batarya ile geliyor. Modelin Geekbenck batarya testinden 5020 puanla testi geçmeyi başardığın­ı söylemek doğru olur. Bu puan günlük kullanımda pek çok kullanıcı için yeterli bir performans anlamına geliyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye